Det här med att respektera polisen.

I uppfostran lär man sig att respektera auktoriteter såsom lärare, poliser, föräldrar osv. Polisen ska framförallt visas respekt då de tjänar samhället och ser till att man känner sig trygg. Man tycker att ungdomar som bråkar med polisen är konstiga, hur vågar man liksom? Polisen är typ Gud.

Under det senaste året har jag haft mycket med polisen att göra. En del har faktisk varit så som man tycker att polisen ska vara; snälla och trevliga och kanske till och med lite skämtsamma. De förtjänar helt enkelt min respekt. Sen finns det då de andra poliserna, de som förtjänar att kallas för grisar, och som INTE förtjänar någons respekt.
I fredags var vi och körde lite i stan. Framför oss, på andra sidan rödljuset, står det en bil med bakdelen över i vårt körfält. Folk som känner till Bergsgatan vet också att körfälten inte är de mest generösa man kan hitta i stan. Bilen - som visar sig vara en polisbil - står inte med blåljusen på. Det var tack vare reflexerna som man lade märke till det. Hjärtat tutar och är lagom irriterad, hissar ner fönstret på min sida när en butter polis kommer fram och frågar vad fan han tutar för? Hjärtat säger då "Alltså, ni står i två körfält vilket gör det jävligt svårt att komma fram". Det där gillade inte polisen, han ber hjärtat att köra in till sidan så "vi kan snacka med dig", varpå hjärtat menar att han inte har gjort något fel och tänker därför inte köra in till någon sida för att prata. Polisen säger då att "Antingen kör ni in till sidan, eller så gör vi ett stopp på dig". Visst, okej, gör ett stopp. Vi skulle till affären på andra sidan gatan, så vi kör till nästa rödljus, gör en U-sväng, farbror blå följer efter och sen tutar han hysteriskt när vi väl svängt runt. Vi stannar (såklart, jag skulle handla). Polisen låter mig inte gå iväg och handla. De står och tjafsar med hjärtat, frågar om han är påverkad eftersom det ser ut så, för normalt folk blir väl inte förbannade över en sån liten sak, och att det körde förbi en buss där innan utan problem som inte tutade osv osv. För det första är det med bussen rent skitsnack, då VI knappt kom förbi i min Audi. För det andra blev hjärtat måttligt förbannad (och förmodligen kränkt) då polisen står och säger att han ska vara påverkad, då han inte ens får lov att dricka sprit eftersom han är muslim. Polisen frågar om körkortet som hjärtat lämnar ifrån sig och får kommentaren "Duktig" tillbaka. Ungefär så som man berömmer en hund, eller ett litetlitet barn. Efter ännu mer tjafs, så får jag äntligen gå och handla, och polismannen passar då på att "lämna" tillbaka körkortet. Det vill säga, han kastar in det i bilen utan så mycket som ett "Tack" eller "Varsågod". Tilläggas bör att samme polisman skulle haft sig en smäll. Polisman två var ungefär 5 grader trevligare, och stod och diskuterade normalt, medans körkorts-polisen stod bredvid och bara flinade. Polis Två stod och pratade om respekt hit, och respekt dit. Du ska respektera mig, ungefär. Hjärtat säger då "Varför ska jag respektera någon som står och skrattar mig i ansiktet.?". Det enda svar han fick, var att "Nu är det du och jag som diskuterar".

Vad jag vill ha sagt med detta, är att ALL den respekt jag tidigare hyste för polisen, är totalt väck. De tror sig stå Över lagen, de har all rätt i världen att bryta mot trafikregler och lagar, eftersom de är Gud. Eller nä, just det.. polis. Om en polis far fram i 70km/h på en 50-väg (utan blåljus), kan även han orsaka en katastrofal olycka, likaväl som en annan bilist som har en lite för tung fot. Eller varför inte en polis som kör i 150km/h på motorvägen? Vi låg i 120 en gång, medans en polisbil for iväg bredvid oss, vi filmade hastigheten vi höll och vi ökade men polisen körde ändå ifrån oss. Utan blåljus.
Om de inte står och skrattar folk i ansiktet, medans de försöker jaga respekt från samma person,  så hade det gått såå mycket bättre. Att bemöta en person trevligt, istället för att vara en fullständig idiot hade också nått längre. Har man problem med svarta, vita, gula, långa, korta, tjocka, smala, snygga eller fula människor, så stoppar man dessa problem i garderoben innan man går på sitt skift. En polis ska vara fullkomligt jävla neutral i sitt sätt att möta folket i sitt arbete, och inte låta sina personliga åsikter stå ivägen för hur denne sköter sitt jobb.
Ta bara inspelningen från poliserna på Rosengård, vad fan är det för ett jävla uttalande? Förtjänar dom stryk just för att de är invandrare? Kom inte här och tro att det området kommer visa polisen någon respekt efter det, det får snarare motsatt effekt. Om kvällarna ser man nu upp emot 10-talet polisbilar som står på Shell Rosengård och försöker upprättahålla ordning och reda. Hur jävla lätt är det, när de inte ens har någon respekt? Det finns inget att respektera, de är allihop oetiska och omoraliska svin.
Den dagen polisen blir etniskt neutrala, könsneutrala osv, kommer de att få den respekt de så desperat jagar. Men som det är nu, får dom ta mig fan skylla sig själv.


Kommentarer
Postat av: Angieeeee

Håller me dej gumman, bra skrivet om poliser nu när du har förklarat i detalj hur dom kan bete sej så tror jag faktiskt att fler o fler folk kommer hålla me dej!!

Det e sant man kan få respekt men man måste förtjäna nåt för att få den, för att ta måste man ge o tvärtom liksom...

Men dom tror att så snabbt man e polis kan man BETE sej som man vill tro dom!!

Hör av dej gumman!!!

Pussss Angel =)

2009-05-25 @ 11:52:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0