Jag är kär i en annan kille..

Han är ungefär 23½ år yngre än mig, och så JÄÄÄÄVLA go! Han är underbar! Idag skulle vi äta frukost hemma hos hjärtats familj, där det var ett himla ståhej. Som vanligt :) Gullungen sken upp när han såg mig, och vinkade på mig att jag skulle komma. Han ger mig en tom chokladkalender, och "pratar" med mig. Han fick ett kvitto, blev överlycklig och sprang till hjärtats pappa och tjöt och var helt glad, "kolla vad jag fick av henne!!" ungefär :p Sen ville han stå i fönstret och titta när det snöade, för det gillade han skarpt tydligen :)
Han är så jävla söt! ♥ Nancy fick ett rosa blingbling-armband som inte passade mig längre, som hon stolt sprang och visade för alla. Så himla tacksamma, och enkla ungar :o

Jag kom in på Samhällskunskap A på Komvux, men frågan är om jag ska läsa det, om jag nu kommer in på det andra? Då är det väl knappt lönt? Plus.. hur ska jag hinna med allt? :o


Sjuksyrra, egenföretagare.. Går det?

Jag tror att man kan kalla mig för drömmare. Frågan är bara om jag har realistiska drömmar, eller om dom bara är helt galna?
Medans jag är ung, vill jag plugga. Om jag nu får chansen (när chansen egentligen inte skulle finnas) så måste man ju ta den. Kanske hoppas jag för mycket, men är man 4 i reserv har man väl rätt goda chanser att komma in. Eller? Jag kan knappt vänta tills andra antagningsbeskedet kommer! Jag föreställer mig hur intressant det hade varit, och hur kul det hade varit att jobba som ambulanssjukvårdare/barnsjuksköterska/akutsjuksköterska. För nåt av det kommer det bli. Vilket betyder att jag har 4 års studier att se fram emot. F y r a år, det är lång tid och jag har hunnit bli gammal..
Samtidigt har jag en annan tanke i mig, en som alltid funnits där, och det är att starta eget. Jag har två förslag som jag håller för mig själv, men hur ska jag i så fall hinna med båda sakerna? Istället för att tänka negativt, så tänker vi positivt. Det ena förslaget går det att få hjälp med, jag behöver bara dra i trådarna typ, och det andra förslaget klarar jag alldeles utmärkt av på egen hand.

Lite överskattar man nog ens tid och ork, men vill man så kan man. Det hade varit en bra investering, och det hade varit kul :)

Men.. om början på januari bara kunde komma liiiite fortare.. :o


Som en snöflinga

Jag väger inte mycket nu. Eller ja, fysiskt så väger jag väl en del fortfarande, men jag menar psykiskt. Det var väääldigt jobbigt ett tag där under hösten, verkligen en plåga med allt mörker och gråa dagar och skit.
Och sen kom snön. Först tänkte man att det blir väl som vanligt, stannar vid några flingor och sen lite blask. Men idag, flera dagar senare, är det FORTFARANDE snö ute, och mer kommer det. Hela tiden.
Dock är det inte så himla roligt att köra med snön som underlag, man märker vilka som är fullkomligt dumma i huvudet när dom kör. Det är väl naturens sätt att sålla bort skräpet.

Egentligen borde jag sova nu.. men det får bli om en liten stund istället :)

Malmö: Snö och begravning

Imorse fick jag ett sms av systerdotter, angående klädsel till begravningen. Efter att jag svarat på sms:et gick jag ut i köket och såg att det hade börjat snöa! "Tack mormor!" var den första tanken som dök upp i mitt huvud. När jag senare kom hem till mamma och pappa så sa mamma att när hon hade sett snön hade hon frågat mormor om hon var tvungen att jävlas idag också. Hihi. Det hade varit typiskt mormor ♥

Begravningen annars var fin. Klockorna ringde, sen började killen spela orgel och det tog ungefär 5 sekunder innan jag exploderade i tårar. Mer om det har jag inte att säga. Mormor är hos morfar nu och mår bra, det går inte att gå ner sig i sorgen då. Då hade hon blivit förbannad.

Och det snöar igen. Jag blir fullkomligt lugn när det snöar och jag är ute. Det blåser sällan när det snöar, och även om det gör det, känns det inte lika illa som vid regn och blåst. Fast.. hur ofta snöar det i Malmö i december? Håller det på att vända rätt sig igen? Eller kommer det bli fullkomligt kaos? :o


Värna om miljön - a bunch of crap

Överallt blir man tillsagd att värna om miljön. Köp etanolbilar och ni får en miljöbilspremie på x antal tusen kronor. Vad gör dom sen? Jo, dom höjer priset på etanol. Etanol kan alltid framställas, varför inte ha det så billigt det var från början? Etanolbilar drar mer bränsle, så det blir ju en kostnad att tanka ändå, även om priset är billigt för ögat, för en utomstående som måste tanka bensin.
Men sen då? Varför är man tvungen att stå på tomgång vid rödljus mitt i natten, när det inte är en enda jävla bil i närheten? Varför har inte Sverige kommit så långt i utvecklingen som Italien, och infört gröna vågen? På det sättet ska du slippa få rödljus, förutom de gånger du svänger, då får du stå en kort stund vid rödljuset som då kommer. Jag kan nästan garantera att man dessutom hade fått ner hastigheten hos folket också. Man tjänar så mycket mer tid på att slippa stå vid rödljus vid varenda korsning, att jag tror att folk automatiskt hade sänkt hastigheten.
Och alla vet väl att om man ska hålla på att gasa och bromsa hela tiden när man kör bil, så ökar bränsleförbrukningen, och då ökar ju även utsläppen. VARFÖR SKA MAN DÅ SMÄLLA UPP FARTGUPP I HELA JÄVLA STAN?! För att rädda livet på otaliga cyklister som ändå skiter i trafikregler och bara cyklar rakt ut, utan att vare sig titta åt höger eller vänster?  Varför ska man lägga om trafiken till förmån för bussar? Säkert finns det folk som väljer bussen framför bilen, nu när bilarna måste köra någon kilometer extra bara för att det ska finnas bussgator, men jag hade aldrig i livet bytt bil mot buss, och jag personligen vet ingen annan som hade gjort det heller. En massa idioter på alla bussar, oavsett linjer, folk som inte vet vad en dusch är, onödigt dyra priser osv osv. Hade man satt ner priset på bussbiljetterna istället för att höja det hela tiden, så kanske man hade fått fler till att åka buss.

Om det är så att man motiverar fartguppen med att man ska försöka rädda liv, så finns det ett annat sätt att göra det på. I Stockholm har dom, vid varje övergångsställe jag har sett, stora lampor som alltid blinkar orange (tror jag det är) bara för att uppmärksamma att "Här finns det ett övergångsställe." . Sen har dom även kommit på att folk inte tänker längre än vad näsan räcker, och att folk inte syns i mörker utan reflex. Vid varje övergångsställe finns därför också extra starka lampor som lyser upp trottoaren precis där ö-gångsstället börjar, så att bilisten har en chans att se fotgängaren innan det är för sent. Perfekt.
I denna stan ser man knappt ö-gångsställena.. linjerna på marken är slitna och skyltarna göms bakom buskar, och ibland är reflexen på dom så dålig att det inte syns. Och mitt i allt mörker är det en dum jävel som bara går rätt ut, utan att vara medveten om att denne inte syns.

Lägg till gröna vågen, till detta ljussystem, tänk bort fartguppen, plocka bort regeln att man måste stanna för fotgängare, och det kommer vara färre olyckor och mindre utsläpp!
För att regeln att stanna för fotgängare.. i en rondell i rusningstrafik = tvärstopp i rondellen med långa köer. Med sunt förnuft förstår man väl att utsläppen inte precis minskar?


Omstart

Ibland önskar jag - återigen - att tiden inte gick så förbannat fort. Jag önskar ibland att jag kunde vrida tillbaks tiden lite, och göra en del saker annorlunda. Inte för att jag har lärt av mina misstag, men det känns som att man gick åt vänster när man egentligen skulle gått åt höger.
Jag hoppas att jag får en chans nu, det hade varit ett steg mot en bättre verklighet.

Planen lyder: utomlands på kvällen den 16, eventuellt den 17e, och hem igen den 22a. Ett snabbt äventyr. Ett varmt äventyr.

Detta har för övrigt varit den tråkigaste lördagen på.. flera år nästan! Vad fan är detta?

Haha, hjärtat kom in i vardagsrummet, och såg min (nypimpade) mobil. Hans reaktion var: "Amen nä..! *skrattar* Det är därför jag älskar dig, habibi". BLING BLING FTW!!


Smells like danger, even better

Okej.. jag har pimpat min mobil lite. Jag är inget proffs och det är lite jobbiga ytor att täcka, plus att allt bling i paket 2, inte riktigt räckte. Ska se om det går att fixa till med det andra som jag har hemma. Sådär supertjusigt blev det kanske inte, men fullt tillräckligt för mig :D

Nu sitter jag här i hjärtats affär och är dödshungrig. Det blev stressigt imorse, så vi hann inte äta frulle :( Han är i Hjärup och hämtar en motorcykel, och när han kommer tillbaks så blir det mat! Yes, så jävla smarrigt!

Jag har upptäckt att jag har himla svårt för att somna på kvällarna.. När jag går och lägger mig i sängen, så sätter hjärnan igång att tänka. Och det är inte på en sak, utan allt. Och på en gång! Det är mormor, begravning, en ring, mormors lägenhet, mamma, mormor igen, pengar, skola, sjuksköterska, psykologi, skola en gång till, mat, hur ska jag göra för att lösa det och det problemet, stängde jag spisen, fan vad kul det nog ändå hade varit att läsa till sjuksyrra, jag luktar lite på hjärtat för han luktar så mysigt, sen är det för varmt, för kallt, sen kan jag inte vända mig för att Milton ligger på mina fötter och väger 10kg extra, osv osv. Ni kan kanske föreställa er att det blir lite problematiskt att somna då.. Detta virrvarr av tankar slipper jag dock om jag somnar på soffan. Jag brukar sätta igång Frasier på dvd:n och sen somnar jag till det, och så väcke hjärtat mig när det är dags för sängen. Då är jag så pass luddig i huvudet, och trött, att det inte finns plats för kaotiska tankar i hjärnan.
Synd bara att soffan är så rysligt obekväm :p

Eija: Nej, jag har inte hoppat av skolan :o I alla fall inte än. Tvekar fortfarande lite över hur jag ska göra, men det löser sig :)
Ballerina: Självklart är det vettigt att tänka så. Jag tycker dock att man får kompromissa lite i förhållanden. Om den ena vill göra en sak som den tycker är roligt, så tycker jag att den andre får ställa upp. Dock inte varje gång, alla dagar. Men man får ge och ta. Tycker jag.

Joakim von Anka

Okej.. om nu den här saken blir av, så måste jag verkligen snåla. Om jag nu kommer in på den här utbildningen, så är jag inte berättigad studiemedel för hela tiden, tack vare att jag har pluggat tidigare. Men det ska nog gå att lösa på något sätt. Fast spara, är det viktigaste :o Synd bara att jag är så fasligt dålig på att spara...

På söndag är det sm sagt luciashow. Hjärtat var inte så sugen på att gå, för han verkar tro att allt här i livet bara handlar om att man ska göra det man tycker är kul och finner intressant, och absolut inget annat. Synd det. Får väl dra med hans bror istället, eftersom ingen annan vill/kan följa med :o

Tiden går så förbannat långsamt...!

I valet och kvalet.. what's next?

Jag sökte till utbildning i höstas, inför våren 2010. Jag tänkte att jag skulle se om jag hade nån chans att komma in, trots att mitt betyg är lååångt under snittet. Pratade med en bekant, som sa att hon kom in som reserv nu i höstas, och då var hon långt ner på reservlistan. Igår kom första antagningsbeskedet, och jag är antagen som reserv 4 i Lund, reserv 2 i Kristianstad och reserv 1 i Halmstad.
Halmstad är jag tveksam till, det blir ju förbannat dyrt att ta sig fram och tillbaka. Lund ser bäst ut i meriterna, det är ju ett bra universitet. Sen ligger det dessutom nära, och det blir inte så dyrt att ta sig fram och tillbaka med tåg (eller en diesel-bil).
Jaa.. vi får helt enkelt se hur det slutar. Andra antagningsbeskedet kommer i början på januari, och vårterminen startar 18/1.

Annars inget nytt.. Luciashow på söndag. Förra året gick jag dit bakfull, tillsammans med Sissel. Vi hade varit ute och röjt kvällen innan så vi mådde ju sådär bra :p Ska se om jag inte kan få med mig hjärtat dit, och kanske hans syskonbarn.

Ha det gott!

Luciashow

På söndag är det dags för Örs luciashow igen, tänkte att jag skulle ta min bak och släpa mig dit. Kan passa på att titta på alla nya hästar som kommit sen jag var där sist.
Kanske kan man ta med sig hjärtats syskonbarn också, om de hade uppskattat det. Ska forska i den saken :o

Annars då.. dras med huvudvärk i princip varje dag, vilket gör mig nervös, för enligt tv (haha) kan det innebära hjärntumör. Dock tror jag att det är så enkelt att jag bara slarvar med maten. Som fan! Idag t.ex, jag har nyss avslutat dagens första måltid. Just det ja.. som hjärtats bror sa "Andrea.. du är alltså så jävla envis. Pfft.. jag? Envis? Knappast. (Det ligger ju bara i släkten :p)


Intresseklubben antecknar. Not!

Idag kom jag på att jag har glömt att beställa en bok till skolan. Det är så jäkla typiskt att när jag för ovanlighetens skull är ute i GOD tid, så är det ändå något som hindrar mig från att komma igång. Nu måste jag beställa hem den jäkla boken innan jag kan börja. Blä. Kan kanske läsa lite i en annan bok sålänge, tror båda ska användas till samma uppgift..

Annars idag så ska jag till ÖB och leta upp en sista del i en julklapps-serie :p Ska även försöka hitta mig en 2010års kalender och köpa mig ett test.
Have a nice day!

Enerverande

Idag vart det en vecka sen jag var och fyllde på mina naglar, och det nya har redan släppt från min egen nagel, uppe vid nagelbanden. Och inte bara det.. hon satte på den vita gelén så långt ner, att så fort mina naglar har vuxit en millimeter så syns det. Så nu ser det ut som att jag haft naglarna i 4 veckor, istället för bara en. Det enda som i så fall avslöjar att det bara är en vecka, är det inte är sååå stort utväxt på min egna nagel. Än.. Men det ser ändå förskräckligt ut. "Jag har hållt på med detta i fyra år nu", yeah right. I nevernever-land eller??

Annars då.. mitt pimp-kit till mobilen kom, men det är för få stickers för att det ska räcka till hela telefonen. Såklart. Plus att det är i allt för varierande storlekar för att det ens ska se okej ut. Jag beställde i alla fall hem två nya kit till, med mer jämna storlekar i två olika färger, så jag får vackert vänta lite till. Suck. Jag som är så förbaskat otålig :s

Begravningsdatum är bestämt, det blir den 16e december, i Limhamn såklart, där mormor är född och uppvuxen. Det gäller att dricka ordentligt med vatten nu, för den dagen kommer jag torka ut..

Jag vill verkligen pimpa min mobil NU! Jag behöver nåt fint i detta mörker (mitt hjärta räknas inte).

Blodgivare

Jag har bestämt mig för att bli blodgivare. Det skadar absolut ingen, snarare tvärtom. Jag har även för mig att min blodgrupp är rätt ovanlig, och att den kan ges till alla andra blodgrupper, men jag själv kan bara få från samma. Om inte NO-läraren i högstadiet hade fått allt om bakfoten.

Annars så pratade jag med pappa för 35 minuter sedan. Både mamma och farbror hade varit hos mormor i flera timmar, och även den förlorade sonen (farbror 2) hade varit där. Mormor hade fått morfin så hon känner ingen smärta, oro eller rädsla, vilket är bra. Det som är mindre bra är att hon förmodligen inte lever över natten. Så jävla jobbigt. Det var så jobbigt (men bra) att jag var och hälsade på henne i torsdags. Det var jobbigt att se att det inte längre var Mormor, att hon hade ersatts av en myyyycket sjukare mormor. Men hon blev glad i alla fall, så samvetet är rent. Egentligen hade jag velat åka dit nu också, men då hade jag brutit ihop totalt. Tårarna höll sig inte borta förra gången, så hur hade det slutat idag i så fall?
D E T  Ä R  S Å  J Ä V L A  J O B B I G T ! ! ! Fan alltså.


RSS 2.0