Lördag - igen

Häromdagen pratade jag med Mia i telefon och så sa jag till henne att jag skulle komma förbi med Milton en dag i veckan så att de kunde få sin "Milton-dos" innan fredag. Då säger hon "Alltså Dea.. det är fredag imorgon". Haha, snacka om att jag är förvirrad, jag trodde stenhårt att det var tisdag eller nåt sånt. Min hjärna har ställt in sig på att veckan har ungefär 20 dagar, haha. Verkar som att ordningscellerna i hjärnan blir rejält omskakande när man får en liten bebis.

Jag är så tokigt sugen att börja på babysim! Det är så klurigt bara.. man ska räkna deras ålder från ens egentliga BF, och barnets huvud måste vara helt stadigt. Åldern har han väl inne, eller om det är grönt i mars nångång, men hans huvud är ännu inte helt stadigt. Han hatar när man lägger honom på mage, han blir skitsur. Jag försöker bära omkring på honom i famnen så att han får lyfta huvudet så istället, men det är han inte heller helt sugen på.

Idag var vi på det nyöppnade Netto på Möllan, och fan vad det är överskattat. Ica Maxi är fortfarande den affär med bästa priser, plus att det är större och inte lika många idioter. Fick knappt handlat något som vi var ute efter, men kom ändå ut med tre påsar, haha.

Nu ska jag försöka få lilleman att somna!


Jelly Beans

När vi var i Usa blev det inte så mycket godisshoppande då allt var så jäkla stort och häftigt att det glömdes bort. På den tiden hade jag väl inte så stor koll heller, haha.
Det ska tydligen finnas en amerikansk affär här i Malmö, som bland annat har typiskt amerikanskt godis, men jag undrar om den bara är till för företag.. när jag kollade runt på hemsidan så var det bara företag som kunde registrera sig och handla.
Det måste sparas pengar till en ny Usa-resa, det var helt underbart. New York längtar jag tillbaka till som fasen, och även San Francisco. Los Angeles imponerade inte på mig så värst mycket, det var mest en massa smog :s Enda höjdpunkten där var Six Flags, herre min skapare vad jag och lillasyster åkte karuseller. De sjukaste berg- och dalbanorna ever!
Jag hade kunnat tänka mig att bosätta mig där i några år faktiskt, om man hittar ett trevligt litet samhälle..
Arh, jag har inte mina bilder på denna datorn heller, attans :s

En av grannarna spelar nån jäkla banjomusik med en förbannat gnällig sångerska, och han sjunger dessutom med i låten. Det låter rysligt hemskt.

Nu somnade min lille fis igen så jag ska försöka tvätta håret!

Irriterad

Vissa människor är så galet egoistiska att det knappt finns ord att beskriva det. Egoism räcker liksom inte. Hur mycket man än ställer upp och hjälper till med saker och ting, så får man absolut noll tillbaka för att personen är en sådan jävla f*tta.

Och varför lägger man massor med pengar på märkeskläder till sina bebisar? Barnet kan ju ändå inte ha plaggen särskilt länge. Eller det är kanske för att omgivningen inte ska fokusera på hur ful ungen egentligen är..? Läser en massa mammabloggar och det finns några barn som är så förskräckligt fula alltså. Föräldrarna tycker ju självklart inte det, men det finns nog en del personer som ryggar.
Själv har jag världens finaste bebis, hoho ♥

Mitt bubbel är slut!

Min kolsyrepatron i min Sodastream är slut :( Det är så himla gott att dricka bara bubbelvatten eller så brukar jag blanda i lite Fun Light, hihi. Jag har provat deras koncentrat för just bubbelvatten men det smakar inte gott, så jag kör på vanlig saft istället, betydligt godare!

   

Jag tog precis några foton på Elias och lyckades pricka på sekunden rätt på ena bilden, så jag får med när hans spya flyger ut ur munnen. Charmiga lilla kräkpelle, verkligen. Sen fick jag sluta fota och börja torka istället.
Om det är så att han inte lagt på sig så himla mycket vid 4månaderskollen på bvc den 7e, så får dom ta och kolla hans kräkande alltså. Sist hade han bara lagt på sig 200-300gram nåt sånt, på en månad har jag för mig, och det var mycket mindre än vad jag förväntat mig. Nu äter han visserligen 165ml istället för 135ml men ändå. Bytte storlek på dinappen också, och jag tycker inte att han kräker lika mycket. Aja, det är inte så himla intressant med hans spyor, haha.

Nu ska jag kolla på lite Greys medans jag håller tummarna för att vi har en bil senare, som kan ta oss till träningen. Mitt hjärta samlar på bilar, men ingen fungerar. Den senaste vi hade som funkade, där lade generatorn av. Jävla Mercedes.

Otålig väntan

Dessa dagarna spenderas i en otålig väntan på min vagn. Den skulle komma nu i början på veckan, men jag får ingen avisering om den kommit, förrän vid 17-18 tiden. Hoppas den dyker upp idag i alla fall!

Elias sover som en pärla på nätterna, minst 6 timmar efter sista målet så det är ju helt okej. Nu har han dock varit vaken en stund och blivit alldeles gnällig och skrikig pga trötthet så jag försöker få honom att somna. Tur att han inte är envis.. *host*

Hoppas på träning idag. I förrgår gick jag på min nyfunna vän i en timme och gjorde av med 1300 kalorier, tjo!  Det roliga är att jag märker skillnad, orkade mer och blev inte lika svettig trots att jag gick dubbelt så lång tid.


Oroligt

Jag vaknade för ett par timmar sen av Elias glada joller och galna fäktande med både armar och ben. Händerna for omkring i och utanför munnen samtidigt som han försökte böja sig på mitten på nåt konstigt vis. Sen låg vi och pratade och flinade i någon timme fram tills han blev trött igen. Det tog ett tag att somna om, och det var oroligt i början med stängda ögon och massa flaxande, men nu sover han gott igen. Jag själv är lämnad åt mina tankar och funderingar, och min hungriga mage.

Kämpigt

Jag kämpar så in i nordens med mig själv att jag tror jag snart går sönder. Det är så jäkla jobbigt och jag känner hur jag kommer närmre och närmre bristningsgränsen. Snart får det räcka.

När jag känner hur jag helst av allt vill gå och lägga mig under täcket och gråta floder, så kastar jag ett öga på Elias och får ett tandlöst leende mot mig direkt, och det är allt som krävs. Han värmer mitt hjärta och får mig att kämpa vidare. Jag kämpar inte längre för min skull utan för hans skull. Han är den enda som spelar någon roll.


Lördag

Idag är det en helt vanlig lördag. Tänkte spendera den hos mamma och pappa, och kolla färdigt Bad Boys 2 med lillasyster. Vi är så jäkla tröga och snackar bort tiden varje gång, så vi fick dela upp filmen i två omgångar :)

Tänkte ta en runda på Mobilia också, om inte annat så måste jag köpa en nagelsax till lilleman då hans naglar växer som tusan. Ska se om jag fyndar något plagg till honom också, men tror det får bli i stl 68 eller uppåt i så fall, då det redan finns mängder i stl 62 :o Han har fortfarande stl 56, någon enstaka body i 50 (de som är stora i storleken) men nu hänger han mellan två storlekar i pyjamaserna där 56 är för kort i benen och 62 drunknar han i.
I-landsproblem va? :o



Vågen visade på -0,6kg idag också, äntligen händer det saker!

Som ett djur

Igår på gymmet var det verkligen fart på mig! Jag kämpade som ett djur och svetten rann av mig. Efteråt blev jag så trött att jag bara ville sova i hundra år, haha. Dock rör sig inte vågen vilket gör mig måttligt förbannad, jag äter sällan skit nu, ingen snabbmat och försöker äta mer än två gånger per dag och det har lyckats. Ändå har jag inte gått ner nånting, möjligtvis gått upp istället. Detta gör mig orolig för att min kropp kanske har jättelätt för att bygga muskler och därför bygger muskler av allt fett jag har, och då muskler väger mer än fett så står vågen på mer. Detta är inte okej för mig, för även om jag ser ut som Hulken så kommer jag ändå känna mig tjock eftersom vågen visar för mycket.
Ska bara köra på på kondition så får vi se vart det tar mig. Igår gick jag vad som motsvarar 1 mil, på en halvtimme. Brände 700 kalorier också. Sen säger dom ju att för att gå ner i vikt så ska man bränna mer kalorier än vad man stoppar i sig, men jag vill ju inte gå på nån svältdiet heller.
Arh! :s

Baksugen

Två sorters "bakverk" har fastnat i mitt minne, som de godaste kakorna ever. Det ena är cornflakeskakor som jag och min bästa kompis bakade hemma hos henne i Blekinge när vi var små. De var så simpla att göra, men så galet goda att äta, haha.
Sedan var det snickerskaka (med rice crips istället för cornflakes). Det är nog jordens mest onyttiga grej, känns det i alla fall som när man äter den, men den är också fasligt god.


(bild från www.pernillawahlgren.se)


Cornflakeskakorna ser ut som hundskit i bakformar, men de är verkligen goda :p

Ja, jag är hungrig. Igen. Det är därför jag drömmer mig bort till kaklandet.

Och vad fasen är det? Jag åt för någon timme sen bara, och jag är redan superhungrig. Så är det alltid.. har man en sjujäkla ämnesomsättning eller är det nåt annat fel på en? :s

Kan det redan vara tänder?

Ungefär varje tillfälle som ges så trycker Elias in högerhanden i munnen. Jag vet inte om det är som det kanske kliar för att tänderna börjar ta form någonstans långt nere i tandköttet eller om han helt enkelt kommer bli en tum-sugare när han väl lyckats skilja tummen från resten av handen.
På kalaset i lördags så såg han även att han hade en hand, lite mer "på riktigt". Ögonen gick i kors på honom när han hade handen framför sig. Emellanåt flaxar han till ordentligt med händerna så han slår sig själv i huvudet eller i ögat :s

Jag måste ta och köpa en större flaska.. nu äter han mer och flaskan jag har nu gör precis 165ml och då får det knappt plats. Plus att jag är sugen på den gröna varianten nu efter att ha använt den blåa ett tag :) Får ta mig en runda om apoteket imorgon då jag planerar att våldgästa mamma och lillasyster :)

Efter att ha konverserat lite med broren min (det är nice att ha honom tillbaka ♥) så känns insidan liiiite ljusare. Jag måste som sagt bara samla alla mina tankar och fokusera på en sak i taget.


I'm in a dark place

Att ständigt behöva vrida och vända på varenda jävla krona är inte så himla kul. Eller ja, kronorna behöver vändas på om jag ska unna mig något nytt, inte annars. Det finns pengar så det räcker till framför allt Elias så honom går det ingen nöd på, det finns till mat i huset men sen tar det slut. Att alltid behöva leva så är så gräsligt jobbigt. Till stor del är det mitt eget fel, men det är inget som sprider ljus över tillvaron idag ändå.

Jag har så mycket drömmar som det känns som att jag aldrig kommer nå, och det gör en något mörk i sinnet. Det finns såklart alltid små ljusglimtar men jag är ju så förbannat otålig också. Galet ostrukturerad vilket gör att jag inte får rätsida på någonting och därför heller inte kan planera något.

Igår var vi en vända på gymmet, tack och lov. Jag var hemskt flitig och det känns bra. Dock står jag liksom på klippkanten för mitt mörka ställe gör att jag bara vill kränga choklad, men då går jag ju heller inte ner i vikt så som jag vill. Försöker stoppa i mig frukt och annat istället, men ändå inte för mycket.

Inatt fick Elias mat vid 01, sedan sov han fram till 09 (!!) då han vaknade för mat igen och sedan sov han fram till 13 :o Det är en liten sjusovare det där, men det är väl normalt. Hoppas jag. Eller i alla fall individuellt.
Igårkväll vart det baddags igen och jag spolade i lite varmare vatten än vanligt, och det gillades! Inte ett knyst gav han ifrån sig, annat än lite fötjust joller och sen låg han och njöt och plaskade på som fasen, om vartannat. Söta lilla unge! ♥

Nä, jag får väl försöka strukturera mig lite, och planera lite. Försöka är nyckelordet.


Kolla in minen, haha

Ensamstående i ett förhållande

Ibland blir jag bara så jävla trött. "Jag tycker inte om ansvar" är orden han använder, men det är bara ett finare överdrag för "Jag är så jävla lat och vill bara sitta på mitt arsle dagarna i ända, inte röra en fena och bli serverad mat och dricka. Gärna om du kan ge mig en potta så jag kan gå på toa också". Att vakna vid 12 är inte så himla tidigt heller, men om jag är trött och Elias ändå sover så varför inte passa på?
Att däremot lägga sig 07 trots att man vet att det kommer en ny dag och man måste göra saker, och sedan gnälla över att man är trött, är bara idiotiskt. Jag sover inte många fler timmar då min sömn avbryts för att göra mat till Elias. Nu på eftermiddagen har jag sagt till honom att hålla ett öga på lilleman så jag kan duscha eller kolla om det fanns ledig tvättid, och det enda jag får tillbaka är "Skynda dig". Då ska jag alltså skynda mig så att HAN kan fortsätta sova vidare men jag ska inte få duscha och bli ren. Man kan gnälla på att det måste tvättas, och när det väl är dags måste jag redovisa för hur jävla lång tid det tar i tvättstugan för att han vill göra nåt annat än att passa barnet.

Elias är verkligen inte jobbig, så det är inte honom jag gnäller på. Man är däremot två om att göra ett barn och eftersom det är hans barn också så kan han gott slänga ett öga på Elias med jämna mellanrum. DET är allt som krävs men det är tydligen så jävla jobbigt. Jag har som sagt inget emot att ta hand om Elias ensam, han är så jäkla go och söt och okomplicerad, men är det inte meningen att man ska ställa upp för sin partner?

Jag är så jäkla trött på att dagarna inte kommer igång förrän 18. Fattar ni?! Sen gnälls det om att man vill fixa till sitt liv och bla bla bla. När det första steget mot ett annat liv ska tas, då orkar man inte.
Det kommer dock drabba den late fan i slutändan, för Elias blir van vid mig. Om han är ledsen, är det hos mig han tröstas. Går det riktigt illa så vill han inte vara hos sin pappa över huvudtaget.

Min vagn kommer i slutet på nästa vecka (hoppas jag), och då behöver jag inte sitta här och uggla. Man behöver lite tid ifrån varandra också men när han aldrig kommer ut ur huset så är det lite svårt. Det känns som att man kvävs.

Okej, ett gnälligt inlägg men nu är klockan mycket och det är bara jag som är vaken.
Tvi.

Sjusovare

Inatt vid 01 fick Elias 165ml mat igen, han somnade gott och väckte inte mig förrän vid  07 igen. Jag kunde dock inte njuta av hans sov-marathon då min mage var så jävla kass och hade varit körig ända sedan eftermiddagen, så jag fick springa på dass mitt i natten. Vid 07 somnade han om och jag tänkte att jag sover lite jag med, han vaknar väl vid 09 eller nåt sånt. 12.00 vaknade han för nästa omgång mat så jag har fått sova ordentligt. Fast jag klagar inte de andra dagarna ändå, jag vill inte påstå att jag lider av sömnbrist :o

Nu kommer det alldeles snart folk och kollar på vagnen så jag får kila ner med den till trapphuset. Porttelefonen funkar inte för vi har ingen hemtelefon :o


Kalas

Idag blev det lite kalas för mig. Jag kom i god tid hem till mamma och pappa och ändå fick jag och lillasyster stressa. Som vanligt, haha. Men det var mitt fel, jag skulle tvätta golvet i vardagsrummet men passade på att ta båda hallarna också.
Vi åkte till Citygross för att handla prinsesstårta - den godaste av dom alla. Ungefär hela stan (i alla fall hela Rosengård) var och handlade samtidigt. Det fanns knappt nånstans att parkera då hela parkeringen var full.
Inne i själva affären gick det rätt snabbt, och sen var det långa köer till kassorna. Systemet är uppbyggt som så (som jag alltid har förstått det, och som alltid följts när jag varit där) att det först är en lång rad som sedan delas till två kassor. Ovanifrån måste det se ut som ett Y. Jag och lillasyster står där och snackar om allt, när en bakom frågar vilken kö vi står i. Jag säger att det är en kö fram tills den delar sig, är inte otrevlig eller nånting, och då säger hon att det är det inte alls. Hon står och tjafsar lite till och jag blir irriterad. Skiter sen i henne och fortsätter pladdra på med syster. Sen frågar hon igen om vi bestämt oss för vilken kö vi står i, och jag säger att ja vi står fortfarande i den enda kön som sedan delar sig, och hon babblar nåt om att i hennes värld är det två köer och jag säger att i min värld är det en kö (det hade kvittat om det var två köer för hon hade inte vunnit någon tid alls på det). Då säger hon "Ja men det kan vara för att du är från en annan planet". Där var jag nära på att klubba ner henne ordentligt men sa till henne att gå och ställa sig i en annan kö som passade hennes jävla planet. Sen för att reta henne lite till så valde vi sedan den kö som hon hade siktat in sig på, så att vi hamnade framför henne. Jävla subba.

Skickade sms till broren under tiden, som tyckte han skulle ta taxi hem till mamma vilket vi inte gick med på då vi ändå körde förbi honom på vägen hem till mamma, så vi vann den diskussionen.
Blev lite mycket tårta/kakor för min lilla mage som kört i ett sedan 17-tiden ungefär. Så jäkla jobbigt. Fick muggar av storasyster-familjen och en plattång som går att använda på vått hår, en kalender av lillasyster där man själv kan sätta i foto att ha som framsida, ett par örhängen med en pärla och små blingbling-stenar runt om och ett matchande blingbling-armband, från mamma. Tur att dom känner mig och min förtjusning över blingbling! ♥
Mia utbrast en dag för någon vecka sen, när jag tog av mig halsduken: "Amen Dea! Det är bara bling bling bling överallt när det gäller dig!". Pfft.. som att jag vore värsta hallicken, haha.

Elias var snäll hela eftermiddagen och kvällen. Satt i min storasysters knä och flirtade loss, flinade gott åt sin ena kusin och grät lite när hundarna skällde på varandra. 3 hundar i huset och det kändes som värsta zoo:et. Kaos.

Nu ska jag koppla av/slumra till ett avsnitt av Greys!

Sömntuta

Följ min blogg med bloglovin, klicka här.


Jag tycker att Elias bara sover och sover, och har gjort från dag ett typ. Eller okej, den absolut första tiden sov han verkligen hela tiden, han vaknade endast för mat och sov sen direkt igen. Nu brukar han vara vaken ungefär en timme efter målen, men det är inte varje måltid han är vaken, men det ska kanske vara så? Jag vill ju underhålla honom också, han måste ju utveckla syn och hörsel och alla andra sinnen. Fast förmodligen styr dom över det själv, han är väl trött för att han måste sova helt enkelt.

Han verkar inte längre nöja sig med 135ml mat som han har gjort rätt länge nu. Ibland fortsätter han att skrika efter maten och blir inte nöjd förrän han har tryckt i sig 65ml till. Ibland blandar jag ihop 165ml till honom, men han kräker ju en himla massa så jag undrar hur mycket han faktiskt behöver för att bli nöjd.. Jag tycker dessutom att 200gram på 3 veckor (om det inte var mer) är att lägga på sig för lite, så det kanske är dags att stoppa i honom mer mat helt enkelt :o

Jag har förmodligen fått sålt min vagn, till samma pris jag köpte den för, så det är rätt okej. Nu ska jag bara försöka få broren att ta tillbaka dom pengarna också, eftersom han var så snäll och lade ut pengar för den nya vagnen. Annars får jag väl skicka dom till honom på posten istället :o

 
Jag har dessutom hittat en superfin åkpåse som jag tror hade passat så bra till den, men Elias har väl inte nytta av en åkpåse förrän till hösten/vintern ändå.

Nu ska jag ta och klämma lite på mit knä och se om det spökar för mycket för träning :s

Så jävla trött

Kan ni fatta att det finns personer som orkar bråka om tomater? TOMATER?! Jag blir så jävla trött på detta skitet så jag snart inte vet vart jag ska ta vägen.

Det blev ingen träning idag för att jag lever med universums lataste karl.

Jag är verkligen bara så förbannat trött.


Tungan

Nu har Elias upptäckt att han har en tunga också. Det gjorde han i och för sig för ett par dagar sedan, men nu flyger den ut och in ur munnen på honom med jämna mellanrum. Han ser nästan ut som en liten fisk, haha.
Hans rörlighet har även blivit bättre, nu flaxar han med armar och ben i en himla fart, och åt alla möjliga håll och kanter.
Det bästa är ändå när man säger "Heeej" och möts av ett tandlöst, rosa leende och ett litet joller. Söta unge! ♥


Så var födelsedagen slut

Det var den för ett par timmar sedan, och dagen spenderades hemma hos mamma och pappa. De hade köpt lite nödvändigheter till Elias som en badbalja, fler tvättlappar, en skötdyna (?) och två "fodral" till, lite kläder och ett babygym typ, i trä, som får vara över skötplatsen så han har något att sysselsätta sig med när det är blöjbyte. Badbaljan är helt perfa, den har gummi på undersidan så den flyttar sig inte heller så man kan ställa den överallt. Att sitta på knä och hänga över badkarskanten är liksom inte det mest bekväma i världen :p
På lördag väntar kalas och fler presenter, tjo! Lite kaka på det, och kanske ett eller två glas cola.

Var förbi storebroren en snabbis innan gymmet. Fick mitt första "grattis" från honom på fleeeera år, sen jag var liten. Betydligt yngre i alla fall. Känns bra att ha honom i mitt liv igen, även om det inte varit sålänge denna gången. Men nu är han förhoppningsvis här för att stanna ♥

Imorgon blir det en vända till banken. Funderar på att öppna upp ett sparkonto till Elias medans man ändå är där, det för ju bara gott med sig. En fast summa som sätts in varje månad, och sen samlar vi allt skrammel till honom också.

Lite febrig

Och så kom vaccinet ikapp. Elias har kinkat till och från de senaste timmarna, blev inte nöjd trots att han fått mat och var bara rent allmänt gnällig och gråtig så fort man lade ifrån sig honom. Tyckte att han kändes lite ovanligt varm så jag tog tempen och det visade på lite feber. Lite är tillräckligt för mycket, så han fick en supp alvedon och ligger nu slocknad på min mage igen. Både termometern och suppen ska upp i lilla rumpan på honom, och det tyckte han INTE var okej, ojoj som han gapade. Tur att termometern är snabb :o

Nu är det en ny dag och min födelsedag. Fast jag blir inte 26 förrän 10:13 eller när det nu är, tjoho!

Vilodag

Idag fick det bli en vilodag från träningen. Det känns lite sådär faktiskt, men jag klarade av förra vilodagen utan att falla tillbaka till livet på soffan, så imorgon är vi back!
När jag tränade igår märkte jag hur trött kroppen var, den orkade absolut ingenting. Förmodligen var det en kombination av att ha ätit dåligt, sovit lite för lite och för "hård" träning dagen innan. Idag försov jag mig nästan för jag var så gaaaalet trött. Fattar inte vad som hände.

Min kära våg har dock inte rört sig, vilket gör att jag börjar oroa mig för att kroppen redan bygger muskler. Jag vill inte gärna att all fettmassa ska bli muskler istället, jag måste gå ner en himla massa kilon först, så från och med nu är det mer kondition som gäller och styrketräning ska ske med lätta vikter!

Imorgon blir jag ett år äldre, hjälp!

3 månadersvaccination

Idag väntade som sagt efterkontroll för min del. Vi snackade lite om när Elias kom till världen. Tydligen hade den exakta anledningen till snittet varit att hans hjärta var ansträngt; när blodet skulle tillbaka till hjärtat så fick det kämpa jättehårt. När han sen kom ut var dock inga problem, men skulle han ligga kvar i upp till 7 veckor med ansträngt hjärta så hade det ju kunnat sluta hur som helst.
Jag kan sätta igång och träna magmusklerna också, men barnmorskan tyckte jag skulle börja med musklerna på sidan, först. Likaså att jag ska lyssna på kroppen; gör något ont så ska man inte pressa på bara för att, utan istället sluta.

En timme senare var det dags för Elias 3 månaderskontroll. Han är 58cm lång, väger 4570gram och huvudomfånget är 40cm. Jag trodde faktiskt att han skulle ha gått upp lite mer, tror bara det är 200-300 gram på tre veckor eller nåt sånt. Han låg fint på kurvan i alla fall, så det var ingen fara.
Sedan var det dags för vaccineringen, och jösses säger jag bara. Han skrek så han blev alldeles röd i huvudet, och han ville skrika mer men luften tog slut så jag trodde för ett ögonblick att han skulle sluta andas :s Ojoj så ledsen han blev, min älskade lille prins. Jag kämpade för kung och fosterland för att hålla tillbaka mina egna tårar, men det gick fan inte. Till och med mannen som satt i stolen, såg ut att vara nära på att släppa några tårar han med. Elias lät sig tröstas relativt snabbt, men var ändå ledsen tills vi kom ut i bilen, snyftade och grät om vartannat. När bilen sen var igång slocknade han direkt.

Åkte till apoteket för att köpa alvedon ifall ifall han får feber, man vet ju aldrig. Skulle hämtat ut mina p-piller också, men för tillfället finns det inte pengar till det och det är ju så onödigt dyrt, så det får vänta till den 25e. Inte hela världen. Lite trist dock att de ska vara så dyra. Men jag funderar på en spiral istället, då jag är så jäkla glömsk.. Den kostar 1000:- och man kan ha den upp till 5år. Aja, vi får se.

Igårkväll (eller okej, vid 02) vaknade Elias som vanligt och ville ha mat. Alla andra dagar vid den tiden skriker han som tusan, så jag tänkte att jag skulle prova på att ge honom lite extra mat denna gången. Blandade ihop 165ml som han slukade med god aptit, kräkte inte så mycket faktiskt, och sen var han nöjd. Inte ett knyst kom från honom och han låg ändå vaken fram till 04.30 ungefär. Sen sov han fram till 09, så det var 7 timmar utan mat :o Och utan skrik.

Nu ligger han på min mage och sover, återigen, för han var så himla ledsen. Tur att det är två månader till nästa vaccination, så jag hinner återhämta mig, för det var fasen jobbigt alltså :(


Härlig kvalitet med iPhonen, men den kameran är i alla fall alltid nära, och det är mycket smidigare än att pilla upp digitalkameran ur fodralet och hitta rätt inställning..

Svettigt värre

Igår gav jag mig fan på att träna lite hårdare. Alla träningspass har varit lite sådär.. mjukis, haha. Nä, men ska börja försiktigt så kroppen inte dör. Däremot känner jag att om jag inte svettas, så gör det ingen nytta. Jag brukar promenera på löpbandet, men det är grymt tråkigt. Igår försökte jag mig på att springa lite, men det gick fan knappt att andas. Det blev som små intervall-träningar, haha. Konditionen är ju inte den bästa, så man måste börja någonstans.
Sedan hittade jag en modernare version av stairmastern, som tränar rumpan ihop med antingen fram- eller baksida av låren, eller alla tre samtidigt och så finns det en ställning så magen också tränas. Herrejösses är allt jag har att säga :o Kaloriförbränningen sköt i höjden för tusan. På en kvart fick jag ihop mer än en halvtimmes rask promenad på bandet. Dock kommer mjölksyran ungefär var 10:e sekund men det behövs bara en sekunds vila för att den ska ge med sig. Så jag vet vart jag ska spendera tid hädanefter.
Det får bli lite mindre styrketräning och med kondition, för vågen har stått stilla och jag vill inte gärna att fettet blir till muskler redan, jag vill inte att mitt nya smeknamn ska bli The Incredible Hulk, haha.

Vart är mitt choklad?!

Jag är så vansinnigt sugen på choklad så det knappt är sant :( Elias åt vid 02-03 nångång, minns inte exakt när det var, sedan en gång vid 07 och sen vid 13. Vi har legat och snackat och skrattat i en timme ungefär, och sedan blev han trött och därmed lite gnällig så det var bara att trycka in nappen och så slocknade han. Dock märker jag nu att han sov i fem minuter och är nu vaken och gnäller nog snart igen. Igår skulle jag kolla över vad kläder jag hade i 62/68, och herre jösses vilken mängd! Jag hoppas att han inte växer för fort nu, så han hinner ha det mesta i alla fall en gång, haha. Men så mycket som han kräker så blir det nog byte av body ett par gånger om dagen, och de har vi massor av. Han har fortfarande 50/56 i kläder, men det är inte förrän den senaste månaden eller så, som de har suttit som de ska, haha. Han har varit lite dålig på att fylla ut kläderna :) De plagg som är stl 50 är för små, men de som är dubbelstorlek eller 56 passar nog någon vecka till. Jag har en så vansinnig huvudvärk att jag inte orkar ta mig upp ur sängen, minsta rörelse orsakar en explosion :(

Nattuggla

När jag hämtade Elias från sin mormor ikväll så hade han precis slocknat. "Om du ger honom lite mat när du kommer hem och sen nattar honom, så sover han nog ända till imorgon bitti." Jovisst, bara det att ungen har ärvt min envishet. Han sov lite i overallen på sängen och sedan lite i sin egen säng, sen fick det räcka. Han ville inte sova i sin säng, eller i min säng eller sova över huvud taget. Jag fick smälla på mig bärselen och stoppa ner honom där så att jag i alla fall kunde fixa mig lite käk och tvätta lite mer nedkräkna grejer. Efter ett tag slumrade han till och blev alldeles säckig i selen så jag fick lägga ner honom. Detta uppskattades inte. Hjärtat tog honom en stund och han bara skrek och skrek och till slut orkade jag inte höra på honom längre, utan gick in och roffade åt mig ungen, haha. Han blev snabbt tyst och somnade sedan i min famn. Totalt sov han då ungefär 30 minuter och nu ligger han bredvid mig i sängen, efter ännu ett mål mat, och bara tittar sig omkring. Han skriker i alla fall inte, men han vill å andra sidan inte heller sova. Envisa unge, han är så trött så att ögonen går ihop på honom.

Jag å andra sidan kan inte somna. Eller ja, kan kan jag säkert, att somna har aldrig varit min svåra sida. Däremot känner jag mig inte så trött. Vart iväg och tränade innan ikväll och det var bra. Orkade gå i ett snabbare tempo på bandet idag, utan att svettas alltför mycket och utan att benhinnorna gjorde ont. Så det ser jag som ett framsteg! Min jäkla handled och senknuta gör sig däremot påmind igen. Hade problem med senknutor i båda handlederna när jag tränade friidrott, kunde fasen inte ens göra en enda armhävning. Knutorna har alltid funnits kvar men de slutade göra ont. Jag skulle operera bort den ena vid något tillfälle men ett par dagar innan operationen så blev den lite mindre så det blev aldrig av. Och nu är vi här igen, med en knuta som gör att jag inte kan böja handleden ordentligt, som ömmar när jag tränar, och värst av allt; det gör ont att bära mitt lill-hjärta :(

Nu har det blivit för mycket svammel såhär mitt i natten. Nu ska jag pussa på min underbara lilla grabb! ♥

3 månader

Idag fyller min lilla pärla 3 månader. Det har varit tre väldigt enkla månader, men samtidigt livsomvälvande. Den första tiden hemma var ganska jobbig, innan man lärt känna igen de olika skriken, och att vänja sig vid att vakna varannan eller var tredje timme.
Elias är en snäll liten bebis och har sluppit kolik och förkylningar, tack och lov. Snorig näsa är det värsta han "lidit" av.
Han har kommit på att man kan skratta men det är inte alla gånger han får ihop rösten med leendet, trots att han försöker, haha. Han jollrar en del, lite sådär smått. Låter hur jävla gulligt som helst. Det är en liten mysfis, som mer än gärna somnar på en.
Nu har man dock kommit in i det hela lite bättre. Om nätterna brukar han sova ungefär 4 timmar åt gången och det är jag helt okej med.

Nu har han varit vaken i ett par timmar, ätit och legat och försökt slå elefanterna som hänger i mobilen över sängen, och sen blev han trött. Jag försökte få honom att somna i sin egen säng men jag har inte mage att låta honom gråta så som han gör då, han slutar ju inte heller. Fick plocka upp honom och nu sover han gott - på mig :p

Har tvättid klockan fyra och jag har inte hunnit äta än. Får se hur det går med dessa två saker under dagens lopp :o

Förlossningsberättelse - dock något sen

Det var på andra ultraljudet i september har jag för mig, som vi fick reda på att lillen i magen var aningen liten. Kvinnan som gjorde ultraljudet sa att det skiljde en halv centimeter från att vara för liten till att vara "normal". Hon sa att det förmodligen inte var någon fara men att de ändå ville ha lite extra koll så från och med då, skulle jag få komma tillbaka varannan vecka för att kolla läget. Nästa ultraljudtid var då den 22 september om jag räknat allting rätt, och då visade det sig att lillen var -22% tillväxthämmad. Läkaren som jag fick prata med sa att det var utom "farozonen" och han visste inte vad det berodde på. Han sa att det kune bero på för lite syre eller för lite näring, men han var inte helt säker då flödeskontrollen vi gjorde, inte visade något fel.

Nästa kontroll var den 6 oktober, och det tog en jäääkla tid. Där satt jag och svor över att svenska folkets skattepengar går till nya fartgupp istället för lite mer personal till sjukhusen. Jag var så galet trött att jag nästan somnade när jag väl kom in och lade mig på sängarna i de olika rummen. Flödeskollen denna dag tog lite exra tid. Kvinnan var inte alls pratglad, jämfört med den tidigare som gjort undersökningen, och hon sa aldrig vad hon gjorde eller vad det visade. Vi försökte väcka lilleman ett par gånger för att få mer exakta värden men det var ju lite lönlöst. Sedan kom det ett aningen sämre värde och hon fick kalla in en överläkare. Det sämre värdet kom dock aldrig tillbaka utan det låg och var jämnt hela tiden. Båda två trodde att det var en tillfällighet bara.
Sedan var det dags för ctg och medans jag låg där inne kom det in en annan läkare, som sa att överläkaren tyckte det var bättre att komma tillbaka för ännu en flödeskoll dagen efter, vid en annan tidpunkt då lillen kanske var vaken, och för att se så att det dåliga värdet bara var en tillfällighet. Jag blev genast orolig för jag var inte beredd på att liten skulle komma ut redan, så jag frågade henne vad hon trodde och trodde inte att det var någon fara, attt han säkert skulle få ligga kvar och bakas i ytterligare 5 veckor.

Dagen efter hade jag tid för flödeskoll 09.00. Jag tyckte att hjärtat kunde stanna hemma då han var trött, och för att det dagen innan tog så lång tid, och för att läkaren hade sagt att det bara var en extrakoll denna dagen. Flödeskollen gick undan och sen fick jag ligga uppkopplad till ctg:n i hundra år, kändes det som. På förra ctg:n låg hans hjärtslag på omkring 150 slag/minut och där började dom denna morgon också. Klockan tickade på och lilleman rörde sig inte så mycket, och därför fick jag ligga där så himla länge. Vid ett par tillfällen gick hjärtljuden ner till 110 slag/minut och det var sjukt obehagligt när det hördes. Det lät precis som att hjärtat höll på att stanna, så jag var tvungen att peta till ordentligt på magen varje gång, för att jag var rädd för att det skulle sluta slå annars. Vid något tillfälle kom en undersköterska in och sa att de pratade om att låta mig stanna kvar över dagen så jag kunde ligga uppkopplad till ctg:n. Jag frågade då om det var okej att åka hem först och lämna bilen och rasta hunden och sådär. Det trodde hon inte skulle vara några problem. Medans jag låg där funderade jag på att ringa hjärtat och väcka honom, men bestämde mig för att vänta tills de var säkra på om jag behövde stanna. Sedan kom barnmorskan in och sa att de hade bestämt sig för att utföra ett kejsarsnitt då de var oroliga att bebisen inte fick tillräckligt med syre. Ungefär vid "kejsarsnitt" forsade tårarna. Jag frågade henne om jag kunde åka hem och packa ner lite kläder och sådär, men det gick tyvärr inte, sa hon. "Vi måste snabba oss". Precis då ringer hjärtat och frågar hur det går, för han tyckte det tog lång tid. "De vill plocka ut junior nu! Vad fan ska jag göra? Jag är inte redo!" babblade jag på. Läkaren kom in under samtalet och berättade att de var oroliga för att bebisen som sagt inte fick tillräckligt med syre. Någonstans av någon, vid något tillfälle, hörde jag "navelsträngen runt halsen" men om de sa det till mig eller om det var spekulationer, det vet jag inte.

Jag fick ringa mamma i ren panik och be henne köra och hämta hjärtat så han kunde vara med, och samtidigt ta hem Milton. Jag vet inte hur många samtal jag ringde, eller hur panikslagen jag lät. Från pappa lät det ungefär "Jaha, ser man på" typ. Jag lipade hela vägen in på förlossningen, och de som satt i väntrummen för ultraljud och grejer, måste ju undrat vad som stod på.

Jag fick en flummig men trevlig barnmorska som försökte trösta mig med en kram, samtidigt som hon sa att det var bråttom. Samtidigt kom narkosläkaren in (jag trodde det var han som skulle plocka ut bebisen), så det första jag sa var "Ni tar mig ingenstans och ni låter min bebis vara tills min pojkvän är här!" och då flinade han bara. Han skulle bara berätta vad som skulle hända och sådär.
Jag fick sedan snabba mig med att duscha med nån speciell svamp med steriliseringsmedel på eller vad fan det var, på med fula sjukhuskläder och nättrosa, i med kateter (så jäkla äckligt), blev stucken två gånger i handen innan det blev rätt och nån kanyl åkte in, och sedan en i armen.
Mitt i all röra och stress uppenbarade sig mitt hjärta i dörröppningen och genast vart jag lugnare.

Jag rullades iväg och helt plötsligt låg jag i en operationssal. Det var fullt av människor där inne och jag fick lokalbedövning för att sedan få epiduralen. Hjärtat höll på att dö när han såg hur stor nålen var, men jag kände ingenting mer än att benen blev alldeles varma. "Funkar bedövningen om mina ben blir varma?" var tydligen ett klartecken för sen blev det fart på gubbarna! Alla rusade omkring och mina ben domnade mer och mer. Det var verkligen som när benet sover, den känslan hade jag fram tills jag inte kände något alls.

När de lagt snittet och var inne i magen och rotade, kändes det rätt obehagligt. Det rycktes och slets och drogs och jag gungade fram och tillbaka och frös som en tok trots att jag hade fått en värmefilt. Helt plötsligt känner jag hur det blir en enorm lättnad runt magen, som att flera kilo försvann och frågar direkt "Är han ute??". Då har han inte ens hunnit börja skrika än, men mycket riktigt så var han ute. Några sekunder senare hörs det ynkligaste och minsta lilla ljud som ska föreställa skrik, och jag blir lättad. Barnmorskan rusar förbi och visar mig i all hast nåt jättepyttelitet och blått som skriker. "Åh shit vad liten han är" är allt jag kan säga.

Jag sys ihop, mitt hjärta försvann med barnmorskan och jag fick vara själv i evigheter. Fick ligga jättelänge på uppvaket eller vad det nu hette, tills bedövningen försvunnit. Där låg jag och halvslumrade och fattade nog inte riktigt vad som hänt.
Till slut rullade dom in mig till lill-hjärtat och stor-hjärtat. Det var verkligen det minsta knyte jag sett! 45,5 cm lång och 2010gram.

    


Aningen rörigt kanske men minnet är inte helt klart :o


Övertrött bebis

När Elias kinkar, så duger det i 9 fall av 10, bara att ligga på min mage. Först då blir han lugnare och sedan brukar han somna. Under den senaste timmen har han ätit, skrikit, rapat, skrikit mer och mer. Eller gråt-skrikit. Jag vet inte hur man ska beskriva det, han har varit missnöjd och gnällig. Att ligga bredvid på sängen var bara okej en liten stund, så nu lade jag upp honom på magen och han blev genast nöjd. Nu ligger han och suger på sin napp, den enda som duger och det finns bara en, och halvslumrar. Själv har jag inte ens hunnit duscha och vet inte när det blir av heller.
Det känns som en dag då man inte orkar göra något, inklusive att gå och träna. Går jag inte iväg så känner jag mig som ett misslyckande. Å andra sidan vet jag att man inte kan/ska träna varje dag, utan kroppen behöver lite tid för att vila upp sig. Speciellt i början. Mitt psyke behöver också vila sig lite känner jag, bara stanna hemma och ta det lugnt och inte göra nånting. Det jäkla flängandet fram och tillbaka tar musten ur mig. Jag kanske skulle ta mig ett litet bad senare, och få lite tid för mig själv :o




Jag smörjde på Salyvase häromdagen för att få bort hans mjölkskorv, och för att jag hade hittat en kam. Jag fick äckelkänslor i hela magen när jag pillade bort det, vet inte varför sånt får mig att må illa. Det är inte för att det är äckligt heller. I alla fall så gick nästan allt bort, men även hans hår mitt på huvudet, haha. Jag läste att man inte skulle bli förskräckt om håret lossnade, för det håret hade tydligen redan lossnat men hölls på plats tack vare mjölkskorven. Nu är han fjunig mitt på huvudet, men det växer väl till sig så småningom :)


Tröttsamt

I förrgår rann hjärtats bägare över, och han blev skitlack. Nu är det inte bara jag som är så jäkla trött på att bo här, och vill bo själv. Imorgon har jag tvättid men lär bli överkörd och inte få ett skit tvättat, då någon annan är viktigare. Sånt retar gallfeber på mig. "Men jag har skitmycket tvätt", jaha? Och det har inte jag? Jag får hålla ut lite till, tiden går ändå rätt så fort.

Kroppen min är alldeles trött. Jag har fortfarande inte särskilt besvärande träningsvärk, men den är ju ändå inte van vid att bli tränad, så den är liksom trött. Den behöver därför vila upp sig, och hur lätt är det med en liten som vill ha mat varannan timme? Hjärtats mamma ger honom hälften av mängden mat han vill ha för att bli nöjd, för att "han kräker mindre". När han sen kommer hem är han ju jättehungrig eftersom han levt på halv ranson mat i flera timmar, och så försöker han äta ikapp sig under natten. Men återigen - är det någon som lyssnar?

Nu är jag som sagt helt slut, och idag känner jag absolut ingen motivation till att gå och träna. Jag är dock rädd för att om jag stannar hemma en dag, så kommer det bli betydligt svårare att komma iväg igen sen. Om vi bara hade kunnat gå lite tidigare, så jag slipper stressa som en galning när jag kommer hem. För att det ska inträffa måste dock mannen ta och ändra sin dygnsrytm och det är inte det lättaste.

Imorgon blir min pärla 3 månader! Tiden har gått så jäkla snabbt. Det känns som att han alltid har varit såhär liten, men han är i själva verket dubbelt så stor som han var. Nu får han knappt plats i sin overall som han fick när vi låg på sjukhuset, och väl på sjukan så hade man kunnat få ner två stycken Elias i den istället. Hela han fick plats i luvan, typ :o

  

Hihi, han har blivit en liten tjockis :o

På måndag väntar efterkontoll för min del, och 3månaderskoll och vaccination för Elias :o


A Kind Of Magic

Hörde en Queen-låt på tv:n nyss och det drog mig långt tillbaka i tiden, närmare bestämt 9 år sen (jösses). Pojkvännen jag hade då, var tokigt förtjust i dom, och så även hans far. De gjorde bra musik, tidlös.

Märkte av lite träningsvärk när jag tränade innan ikväll. Bästa botemedlet mot träningsvärk är att träna bort det :)

Nu ligger jag och myser med Elias som ligger under sin nya Barbapapa-filt som kom med posten idag. Galet mjuk är den! Fick även ett välkomstpaket från Goboken med massa skojiga saker i :)

Nu ska jag läsa lite!

Tradiga dagar

Igår blev det ännu en vända på gymmet, och axlar/triceps stod på schemat. Jag kände mig som en myra utan någon som helst kraft. Eller ja.. en myra kan bära 100% av sin egen vikt och är sjukligt starka, så det är väl fel jämförelse.. liten som en myra och klen som en.. klenis, haha :p Mina axlar är enormt svaga, likaså mina handleder. Jag trodde jag skulle få världens värsta träningsvärk idag, men icke. Det stramar lite när jag ska ta på/av en tröja, men värre än så är det inte. Kan det vara så att jag kanske inte är så otränad som jag tror? Det är konstigt i så fall, det senaste året har jag liksom bara degat :s
Idag är det bröst och ben som väntar. För längelängesedan när jag gymmade, var ben min starka sida, det var helt sjukt. Får se hur det går idag, orkar kanske 5kg, haha.

Fick även hem en bebis igårkväll, med överfylld blöja och påpälsad som om det var -50 ute. Alltså, om han bara ska vistas ute i max 5 minuter totalt, alltså bara fraktas fram och tillbaka till bilen, är det då nödvändigt att klä på ungen långärmad body, tjock tröja, fleeceoverall, mössa+luva och två filtar? Han hann inte ens inom dörren här hemma innan han började skrika för att han var så jäkla varm. VARFÖR KAN MAN INTE LYSSNA PÅ MIG?!! Och om man tjatar sig till att få passa sitt barnbarn, då får man ta mig fan byta blöja på barnet också. Igår kändes det som att blöjan vägde mer än vad Elias gör. Det är bytt bajsblöjor till 6 barn och 3 barnbarn genom åren, och nu kommer det en liten plutt som bara hade kissat. Sånt retar gallfeber på mig.
Jag får dock försöka bita ihop lite, för annars kan jag inte träna :o Men när jag lämnar honom hos mamma, och är borta i en timme endast, då byter hon ändå blöja om hon tycker det är nödvändigt, och det förväntar jag mig liksom inte på den korta stunden. 3 timmar däremot, då förtjänar han en ny blöja.

Jag lyckades ändra tiden för Elias vaccination också, till en timme senare. Får väl sitta och uggla på bvc-avdelningen om efterkontrollen hos barnmorskan går snabbt.

Att vänta är något av det tråkigaste som finns :s



Träningsstart

Igår var det dags att damma av gymkortet. Nu har jag fått nog av dessa överflödiga kilon, och man mår mycket bättre när man tränar. Nytt år - nya tag. Inget löfte eller något sånt, men det är ett nytt år så då kan man ju starta ett nytt kapitel också :o
Det blev en mjukstart med 30 minuters snabb promenad på bandet. Springa kan jag inte göra, då jag misstänker att jag har astma. Inte en jävel lyssnar på mig när jag försöker förklara varför jag misstänker detta, utan de kastar direkt "Du har ingen kondition, det är därför" i ansiktet på mig. Det roliga är att när jag tränade friidrott ett par dagar i veckan så var det löpning som uppvärmning varje gång, och jag kunde ändå inte andas. Trots kondition. Aja, skit i det. Jag får uppsöka en läkare och undersöka den saken.
Efter promenaden väntade lite vikter på mig, och det blev biceps och bröstmuskler, tror jag. Haha, jag har inte lärt mig vad alla muskelområden sitter :s Det området under armarna, bak mot ryggen. Jag får nog läsa på lite om det där :p
Idag vet jag inte vad som väntar, då det var hjärtat som bestämde. Han har tränat tidigare så det är lika bra att lyssna på honom, annars kommer jag ta sönder mig själv.
Jag förväntade mig värsta träningsvärken idag, men det känns inte ens att jag varit på gymmet :( Ett halv kilo har jag däremot gått ner sen jag kollade sist. Jag måste vara den enda i landet som inte lagt på sig några julkilon, haha. Tjoho!

Det blir kalas i helgen som kommer, för mig. Jag blir gammal :s I sinnet är jag dock inte ens 20 år fyllda, haha. Fast jag är mogen för det, bara extremt barnslig.

Jag kollade i min kalender, och bvc-besöket med vaccination infaller 15 minuter efter min bokade tid för efterkontroll hos barnmorskan. Jag hinner ju knappast bli klar där på en kvart :s Hjärtat kunde ta Elias men mitt mammahjärta vill gärna vara där så jag kan trösta honom om han blir ledsen. Ska se om det inte går att skjuta på. Vi får se.

I veckan som kommer väntar jag mig Barbapapa-filten och ett paket från Goboken, ett gratis välkomstpaket med ett par leksaker och två böcker, har jag för mig. Kan alltid vara bra med barnböcker i framtiden. Jag älskade de vi hade när vi var små!

Nä, nu måste jag uppsöka dass!

RSS 2.0