Så jävla tröttsamt

Alltå.. allting handlar om att ge och ta och just nu tas det bara. Hela. Jäkla. Tiden.

Fick hem babysittern nu ikväll så den får jag ta och inviga imorgon. Eller, Elias får ta och inviga den :p

Nu ska jag återgå till Big Brother!

Underbara bebisskratt

Imorse låg hjärtat och pratade med Elias med såndär fånig röst som alla bebisar älskar men som får en själv att undra om man inte passar bättre på dårhuset, haha. I alla fall så blev Elias tokförtjust och skrattade som tusan! Han slutade ju inte heller, så jag fick helt ont i magen så mycket jag skrattade. Men fasen vilket underbart ljud, det är verkligen äkta glädje när de små liven skrattar, de tycker verkligen att det är roligt!

Om en vecka fyller han 5 månader, och det är en helt sjuk känsla. Tiden har gått så himla fort! Samtidigt som jag vill stanna tiden och njuta av bebis-stadiet så kan jag knappt vänta tills nästa steg i utvecklingen, tills han börjar krypa, gå och prata.

Jäkla söta glada unge ♥

Babysitter

Nu har jag letat i snart 5 månader efter en babysitter till Elias. Ja, jag var ute i god tid :p Jag har ingenting emot att köpa begagnat, då det oftast inte har hunnit användas så mycket då bebisar växer så himla fort. Fick förra veckan, fatt i 3 pyjamaser för 50:- och de var skitfina! Såg helt nya ut :o
I alla fall.. idag fyndade jag en babysitter på tradera, en Nalle Puh med Puh, Ior och Tiger i en lekbåge över, så han har något att titta/slå på medans han sitter i den. Nu vill han verkligen vara med hela tiden, han älskar att sitta upp och försöker verkligen att sätta sig själv, när han halvligger. På detta sättet kan jag ha med honom när jag diskar eller lagar mat eller vad som helst :o Och den kostade bara 80 spänn, haha.

Appropå framsteg.. alla verkar ha så jäkla brått med sina ungar, de ska stimuleras ihjäl till höger och vänster och sen gnälls det om att barnet är skrikigt, svårnattat osv osv. Om bebisen får utvecklas i sin takt utan en hysterisk morsa som ska göra allt på en och samma gång, så blir ju inte barnet överstimulerat och därför heller inte gnälligt när det t.ex ska sova. Vid sovdags är det ju lugn och ro som gäller, men om bebisen inte är van vid det, så klart det blir problematiskt.
Men i alla fall.. nu är Elias redo för nästa steg i sin utveckling och det är att rulla från rygg till mage. Jag vet inte åt vilket håll de brukar rulla först, men han verkligen avskyr att ligga på mage, så det går fetbort. Antingen börjar han skrika som en tok, eller så ligger han bara helt orörlig och dregglar, haha. Nu när han ligger på rygg så vrider han överkroppen åt sidan, samtidigt som han liksom drar in benen under sig, och skjuter ifrån. Han kämpar som en galning men han har inte förstått att han nog måste hjälpa till med armarna, för händerna är i munnen non-stop, haha.

Idag har jag även lyckats få ihop nån hundrig på att sälja grejer på tradera, och om en vecka kommer det ungefär lika mycket till, tjo. Det var ju bra. Det som inte säljs får hamna i en klädinsamling nånstans.

Nu ska jag stirra ihjäl mig på den fina lilla varelsen som sover bredvid mig, och kolla lite serier.


Genomusel kvalitet

Fick ett 3-pack body till Elias för läääängesen, som är i storlek 62/68, från Lidl. Det är det värsta skit jag någonsin varit med om! Om det är tre likadana bodies, från samma tillverkare/land/märke, ska det inte vara samma kvalitet på dom då? Två av bodyna är helt okej, de har som omlottstängning i halsen vilket jag aldrig har gillat då de töjs ut så förbannat och sen går det inte att stänga igen så kragen är så jäkla sladdrig. I alla fall så fick jag byta body och fick upp den tredje av dessa. Hur jag än bar mig åt, så hängde den i halsen. Drog jag upp den där fram så flashades halva ryggen, och tvärtom. De slutade med att jag blev så jävla förbannad på att man aldrig kan göra något bra, så jag slet sönder fanskapet och kastade det genom hela rummet. Mitt humör är rätt så stabilt ändå.. Men ärligt talat, det är en bebis och inte en liten lös 14-åring som springer med så urringade tröjor att tuttarna nästan trillar ut. Är det verkligen SÅ svårt att göra något ordentligt? Hoppas att de andra klarar sig från min vrede, för dom är så söta :o

Jäkla huvudvärk har ännu inte gått bort, trots att jag tog en alvedon. Jag försöker säga till mig själv att det inte beror på dagens uteblivna kaffe, för hur beroende kan man liksom bli av det, när man bara tar en morgonkopp för att starta dagen ?

Nu har Elias slocknat efter 2½ timmes snack och skratt, men han tyckte att det var längesen han åt, så han fick sig lite käk också. Coop Jägersro hade förresten hans mat, tjoho! Kostade 10 spänn mer än vad det gör på Ica :o 2-3 kronor kan jag fatta att det kan skilja, men 10? :o


Slut på mat

Igår insåg jag att det inte fanns så mycket mat till Elias. Eller, jag visste om det men trodde det skulle räcka en dag till. Fel hade jag, så hjärtat fick komma och hämta mig så vi kunde åka och köpa lite ersättning. Ica Maxi hade inget, vi åkte till Coop Stadion - där fanns heller inget. Vi åkte ända till Coop Jägersro bara för att se att den jävla affären stänger 19.00 (!!) på helger och vi var där en timme för sent. Åkte till Coop Nära på Amiralsgatan, men där fanns heller inget. Vad fan är det? Om det finns Babysemp Lemolac i 1 bör det väl finnas 2 också? Jag vill inte köpa vanlig Babysemp för jag är helt toknojig att han får ont i magen eller nåt. Så idag har jag skickat hjärtat på mission att åka till Jägersro på dagen och se om där finns, eller så får han ta sig ända till Toftanäs och kolla där. Annars får det bli vanlig Babysemp, ungen måste liksom ha mat :o

Min egen mage ska vi inte snacka om. Den samarbetar inte alls, och det är så himla jobbigt. Jag var tokhungrig igårkväll, och när jag precis ska till att börja äta så känner jag hur den sätter igång och kör och krampar. Springer på toa men det var falskt alarm båda gångerna. Äter, och känner sen hur det inte är falskt alarm denna gången, och får sitta där med värstingkramper. Vilket jävla skit. Det var trevligt att få vara mätt i ett par minuter i alla fall. Tack vare den magtömningen och en senare på natten, så vaknade jag upp och var sååååå jäkla hungrig. Imorgon är det jag som ringer vårdcentralen och försöker dom ge mig samma läkare som sist så ska de få höra på fan. Den kärringen kunde de lika bra skicka till nåt varmare ställe.

I alla fall.. jag har fortfarande inte ätit av rädsla för att magen ska kollapsa helt igen, men jag är så tokigt hungrig att jag nog får ta risken ändå. Problemet är när det är såhär, att man inte kan anpassa toalettbesöken efter när Elias är vaken eller inte, och det är inte heller så skoj.


Med sina nya badleksaker igår


Sötast i hela världen


Och tröttast


Äntligen lugn

Idag har det varit en lång dag, för ovanlighetens skull. Åkte iväg och jobbade lite, åkte till Net On Net för att köpa present, sen hem till mamma igen. Jag är sån jäkla nybörjade med allt, så jag har hela tiden trott att en ny kolsyrepatron till Soda Streamern kostar jättemycket, men byter man in den gamla på Net On Net, så får man en ny för 89:- :o

Elias var vaken så himla länge idag, så han blev övertrött. Han ville inte sova, sov typ 30 minuter totalt. Kom hem och gav honom mat och då blev han så jäkla nöjd att han låg och snackade både länge och högt :o Nu sover han dock, även om han bökar lite.

Kollar på Dr 90210, en serie om plastikkirurger i Beverly Hills. Folk är så jäkla lata alltså.. de har inga problem med att äta sig feta, gnäller sen på deras enorma övervikt och hur jobbigt det är att gå ner i vikt, tar genvägen och gör en gastric bypass och gnäller sen IGEN men denna gången på all överflödig hud och tuttar som hänger nere vid knäna.
Ja, det finns de som verkligen behöver en sådan operation, som lider av sjuklig fetma och som alltid varit överviktiga. Men om man ätit sig fet, så får man skylla sig själv. Det är svagt att ta en sådan genväg.
Jag kan dock tänka mig ett par nya tvillingar, men den tanken har funnit hos mig i.. 10 år nu för tusan :o


Världens finaste ♥


Badbyxor eller simblöja?

För ett litet tag glömde jag bort att jag anmält oss till babysim, och kom sen på att jag inte vet vilket som är bäst av badbyxa eller simblöja? Jag hörde med dom anordnar babysimmet men de sa att man själv kunde välja, de hade alltså inte tvång på det ena eller det andra. Det läcker inte från badbyxorna, då det är dragsko i midja och ben, och det känns som att det vore bekvämare. Kanske lika bra att köpa hem både och..

Jag sitter här och fryser som en jäkla tok. Jag fattar inte hur det kan vara lika kallt i vår lägenhet (som ju ska vara varmare) som det är i mamma och pappas hus :s Mina händer är skitkalla, så jag kan knappt bära Elias för han får värsta köldchocken :( Får väl tända en massa ljus som vanligt, och hitta en tröja att ta på mig. Oh, jag måste ju köpa mer ljus också.


Svårt att få en ordentlig bild, han är för tusan aldrig still!


Små utslag

Nu har Elias fått små utslag på sin lilla rumpa. Jag vet inte om det är utslag eller mer som skavsår från blöjan, för det sitter precis där på kanten, och är rött och irriterat. Får se om det går över. Tror det kan vara för att blöjan är lite liten nu, så att det är den som skaver. Har bara några stycken kvar nu innan jag får ta och byta blöjsort och storlek. Jag är nyfiken på att prova nån annan blöja.. man har hört både bra och dåligt om alla sorter så det går ju inte att bilda sig en uppfattning förrän man provat. Men jag menar, om Willys eller Lidls blöjor är bra, så varför ska man då betala betydligt mer för t.ex Pampers? De luktar så jäkla äckligt :s

Milton springer nu runt här hemma med en tratt på huvudet. För vilken gång i hans liv vet jag inte. Jag vet inte om han lider av tvångstankar, om hundar verkligen kan göra det. Men han är så långt ifrån en hund man kan komma, på andra sätt, så varför inte liksom? Nu har han börjat slicka sig på ena frambenet, precis där det börjar. Pälsen har glesnat lite pga detta och det dröjde väl inte länge förrän han slickade hål där. Sist var det så, fast då precis ovanför sporren. Går man till djursjukhuset i Malmö så kollar dom lite halvintresserat, frågar vad han får för mat, och säger sen att man ska prova deras svindyra allergifoder i 8 veckor eller nåt sånt. Detta TROTS att man säger att hans jävla kliande kommer i perioder, och att han ätit samma mat i 4 år utan problem. Är så jäkla trött på all jävla medelmåtta. Varför ska statliga veterinärer bry sig mindre, och vara så mycket sämre än privata? Vi gick till en privat vet i Skivarp ett tag, men vem fan orkar åka så långt varje gång? Då hade han fått halsfluss och hade liksom typ svamp runt ögonen, pälsen åkte av lite. Gubben där var så snäll och visade allting, var jättegullig och lugn mot Milton, gav honom godis hela tiden. På Djursjukhuset i Malmö röntgade dom fel ben när Milton bröt benet, de röntgade alltså det hela benet. De tvingade på sig honom med våld när de skulle klippa klorna, vilket reulterade i fullkomligt kaos och klipp i pulpan, han får sällan eller aldrig godis av personalen och nu får han få lugnande när det är kloklippardags. Man kanske skulle ta sig ut till Skivarp ändå....

Om en timme är det tvätt och det lockar inte alls. Tänkte sätta igång med träningen idag, men pga den sena tvättiden och den lata karln så kommer det bli skitsent och jag vill inte att Elias ska vara ute och flänga 22 på kvällen. Detta fattar dock inte mitt hjärta så det lär väl bli en diskussion om detta sen.

Fan vad jag är bitter idag.

Eminem i mitt hjärta

I 14 år har Eminem alltid haft en liten plats i mitt hjärta. Han låter inte som någon annan och musiken blir bara bättre och bättre för varje skiva. Att han dessutom nu är mörkhårig får honom inte att se sämre ut, och det är också lite pluspoäng :p

Äckligt bra låt :o

Framgång

När jag kom hem vid 13.30 idag, så låg Elias och åt. Jag vet inte om han vaknade strax innan 13 eller nåt sånt. Strax efter 14 käkade jag lite och då sov han i kanske en kvart. Vid 15 fick det bli lite mellis med banangröt då vi missade lunchen, och den smaskade han nöjt i sig. Nu är klockan snart 17 och han är fortfarande vaken. Han är lite grinig, men det är mest när man inte tittar på honom. Han har alltså varit vaken ovanligt länge för att vara en sådan sömntuta.
Inatt sov han 7 timmar i sträck utan att vakna för mat, så jag jublar. Jag själv somnade vid 02 för jag låg och väntade på att han skulle vakna hela tiden :s Vid 06.30 var det dags igen och sen var tredje timme därefter ungefär. Får se hur det blir inatt. Allt han gjorde igår var att kolla på Big Brother, haha. Inget bad eller så.

Så har månadens jobbigaste vecka kommit på besök också. Det märktes ju inte alls på dagarna som har varit, jag har varit såå snäll och inte aaaaalls irriterad. (............) Om bara den jävla mensvärken kunde försvinna också.

Oh, jag vägde oss alldeles nyss och vågen visar att Elias nu väger 6,3kg. Han hade lite kläder och en ny blöja på sig, och vågen tror jag diffade på typ 200gram jämfört med den på bvc, men ungefär 6kg. Då har han gått upp ett halvt kilo på två veckor :o Om två veckor är de dags för bvc igen, och då också vaccination igen :(

Nu ska jag leka pensionär ett tag, försöka få lillskiten att somna och sen kolla på lite serier. Jag har till och med hunnit dammsuga :o


Den här är rolig att försöka få in i munnen

Jag är med och tävlar!


Jag är med och tävlar om ett Bambino-set hos Natalie&Bella


26 år och pensionär

Haha, jag köpte med mig en korsordstidning från Ica innan idag. Det är en rolig sysselsättning faktiskt, även om det får en att känna sig som en pensionär. Fast det jämnar ut sig lite då jag får köra med den superlätta varianten, hoho. Aja, så småningom ska man väl avancera :p
Elias var vaken hela 5minuters-promenaden dit och inne i affäre yrade jag runt hur länge som helst medans han låg och spanade in lamporna. Jag hatar att gå i affärer man aldrig tidigare varit i. Denna Ica Supermarket är jätteliten och jag hittar ändå inte ett skit där. Andra gången nånsin jag var där idag, och då bor vi ändå 5 minuters promenad bort. Jag föredrar enorma Ica Maxi som det väl tar 30 minuter att gå till. Små affärer ger mig nästan klaustrofobi för tusan.
Nu sover min lille prins igen, efter att ha haft vilda diskussioner med den gula elefanten i sängmobilen, och allvarliga konversationer med figurerna på spjälskyddet. Haha, han är så jävla söt! Tror han låg och pratade lite med en rosa ödla som jag sydde i högstadiet nångång, som jag hängt upp på sängen också.

Ikväll börjar Big Brother igen, tjoho! Hoppas att det är nåt skoj att titta på bara.

I ett par sekunder fylls jag av en enorm och översvallande lycka. Mitt i all vardagskänsla och medelmåtta. Idag tvingade jag mig själv att dricka kaffe. Huvudvärken försvann i alla fall och jag blev lite piggare. Tror de gick hand i hand. Men fasen vad äckligt det smakar! Vilken kaffesort använder ni? Om man vill ha en sort som inte är så förbannat besk :s


Trött bebis

Nu ligger den lille mannen bredvid mig och håller på att somna. Igen. Varje gång jag tittar på honom för att se om han somnat, så ser jag hur ögonen går i kors på honom. Trots detta försöker han börja charma mig med sina leenden och ger ifrån sig små söta ljud eftersom han är för trött för att göra mycket väsen av sig. Jävla sötnöt.

Det finns så mycket jag vill köpa till Elias men jag måste hela tiden stanna upp och fråga mig själv om det verkligen är lönt att slänga ut 800 spänn på något som kanske används i ett par månader, om ungen inte ratar det från första början. Jag kan inte i mitt liv förstå alla dessa som köper sprillans nya saker till sina bebisar, och de köper varenda en grej de ser eller har läst om ska vara bra för barnet osv osv. För att gå tillbaka lite i tiden, till de som köpte min vagn. Jag vet inte hur många gånger kvinnan poängterade att hennes jävla Bugaboo minsann hade kostat 13.000:-. Dessutom var den vit. VEM FAN KÖPER EN VIT VAGNJÄVEL FÖR 13 LAPPAR?!??!! Ungen kan ju aldrig få vara barn och skita ner sig för att morsan kommer bli galen om den dyra vita vagnen blir smutsig. Herregud säger jag bara.
Jag har köpt jättemassa med saker till Elias som är begagnade, mestadels kläder. Jag menar, hur ofta har ett plagg i stl 50/56 blivit använt?
Aja, det är inte min sak att bry mig om. Det jag ville ha sagt är att jag får ta och leta på blocket/tradera om jag vill köpa nå grejer till Elias. Då behöver man inte få dödsångest för att han kanske inte gillar prylen, och det går hyfsat lätt att sälja saken igen till samma pris.

Nu ska jag göra mig lite te och kika på tv.


Det här med smakisar..

Alltså, det känns som rena rama djungeln. Jag är så himla rädd för att något ska bli fel, så att han får ont i magen eller nåt sånt skit.
Vid lunch idag, som föll sig 13.30 ungefär för att han bara sov sov och sov, så fick han en rätt stor mängd med majs/potatis-puré, om man jämför med andra dagar. Han fick lite pärondricka till det och någon sked mangopuré till efterrätt. Och sen hinkade han ändå i sig ordentligt med ersättning. Han låg sedan och snackade med mig lite och somnade sen för att sova i 6 (!!) timmar. Alltså, det är ju bra att han sover så länge, men det får han ju helst göra på natten.. Nu vid halv åtta fick han sig några skedar mangopuré som slank ner betydligt lättare, och sen ersättning.
Det borde väl inte vara någon fara att ge honom mat som han redan provat, vid andra mål också, men då bara nån sked? Min plan är att byta ut lunchen först, och där får han redan rätt mycket.. Jag vill prova gröt, för att se om det mättar honom mer, så att han sover längre på nätterna igen. Nattsömnen blev lite störd sen han var sjuk, då de på sjukhuset sa att jag skulle ge honom mindre mat, men oftare, så han vande sig då vid att äta typ 3ggr på natten, precis när vi lyckats få en relativt sammanhängande sömn om 6-8 timmar. Fast gröt är inget jag känner för att prova på kvällen första gången, får han ont i magen då så får man ingen rolig natt :s
Aja, det här måste ju vara så himla intressant att läsa :p

Så fort mannen kommer hem så försvinner jag till Ica och fyller på vårt lager med ersättning som tar slut himla fort, och köper ett paket gröt. Om inte annat kan man ju alltid ha det hemma.

Okej.. nu verkar Elias slockna igen. Det är ju helt galet vad det barnet sover mycket :o Överallt läser/ser/hör man om folks jämngamla barn som verkar vara vakna hela tiden. Det går liksom inte att distrahera honom när han trött, för han blir bara så grinig då :s

Inget kalasande :(

Det blev inget kalas för lillasyster idag, då halva släkten är dåliga. Mammas feber hade gått ner till idag, men min gissning är att hon ändå är glad över att det inte blev nåt. Stackars Måns var tydligen fortfarande sjuk, så storasyster med följe kom inte heller. Men det är kanske för det bästa, onödit att dra runt en massa baciller liksom. Jag har blivit toknojig för att Elias ska bli dålig igen, nästa gång klarar han kanske inte av det med världens leende på läpparna.
Det blir kanske en firardag i veckan istället. Och om jag inte missminner mig så fyller Måns år i veckan och vill väl ha sitt kalas typ igår, haha, så vi får se vad nästa helg har att erbjuda.

Idag fick Elias lite pärondricka till sin majspuré, vilket uppskattades. Som "efterrätt" fick han en tesked mangopuré men jag undrar hur mycket av det som ens åkte ner i magen. Det var inte lätt att mata honom idag, allt annat var mer intressant och han ville liksom suga i sig maten typ, så ungefär 70% åkte ut igen.

Funderar lite på om jag ska mig en promenad till Ica sen eller inte.. blev förbaskat stel i kroppen efter allt promenerande igår, haha. Jag som var på väg in i form igen, och så går man och blir sjuk. Snacka om att man tappar allt så himla fort :s


Lite shopping och promenad

Tidigare idag tog jag Milton i kopplet och Elias i vagnen, och satte fart mot Mobilia. Med min typiska (o)tur så blåste det svinkallt, och jag hade motvind så att all kalluft kom in i jackan. Jag hade såklart bara tagit på mig tunt under jackan då jag alltid annars klär på mig för mycket och svettas som en tok efter 50 meter. Så var inte fallet idag.
Pappa skulle hämta Milton på Mobilia, och båda två blev ju lika glada när de såg varandra, haha. Milton blev till och med så glad att han skulle hälsa på alla som gick förbi, och det vill han INTE annars. Glöm det. Efter att pappa kilat tillbaka till bilen så gick jag in och började leta present till lillasyster. Min plan gick inte i lås, så jag fick köra på en reservplan men jag hoppas hon blir nöjd ändå.
Irrande runt och letade efter saker till Elias. H&M har en del fina saker men jag gillar inte kvaliteten på deras kläder. Plus att det är 80% flickkläder och 20% till pojkar. Jag menar, får dom in en sak till tjejer så får dom ju ta in en motsvarighet till pojkar. Ett exempel är en haklapp jag hittade, en sådan tunn en med plastig framsida och en liten ficka längst nere. Den var i och för sig blå/röd-randig, men Hello Kitty-fejan mitt över hela gjorde att den kändes lite väl flickig. (Haklapp köpte jag senare från Ica istället)
Jag försvann in på Lindex och kunde äntligen lägga fingrarna på en mössa som jag varit på jakt efter ända sedan Elias kom! Inte just den från Lindex kanske, men en likadan modell. Fick med mig ett par vantar också, då han envisas med att ligga med händerna utanför filtarna i vagnen, och försöka hålla i allting.
Kappahl tror jag att jag i framtiden skippar dessutom. Skitfula grejer till pojkar alltså. Blä.
Tog en sväng inom BR och hittade ett par söta tossor med bjällror framme vid tårna. Jag har i normala fall värsta clownskräcken, men dessa var så söta så det var ingen fara, haha :p

   

Såhär såg Elias ut i sin nya mössa. Skitsöt som vanligt ♥




Imorse hade jag satt honom mot mina kuddar medan vi satt och diskuterade lite, så att han liksom halvsatt. Sen fick jag sluta prata med honom och prata med pappa som ringde. Medans jag är mitt uppe i samtalet så försöker Elias sätta sig upp. Han lyckades komma upp, det såg liksom ut som en sit-up. Jag fick fånga upp honom för han höll på att åka till sidan istället. Haha. Min lilla stjärna!

Så jävla tröööögt!!

ARH! 3's jävla usla mobila bredband blir så förbannat trögt vid denna tiden på dygnet! Det är som att Sveriges alla invånare sitter och får internet från samma mastjävel. Skärpning!

Jag har en mystisk känsla i halsen igen.. vet inte om det beror på att jag hostar hela tiden eller om en ny förkylning är på intågande igen. Pappa hann aldrig bli frisk från sin, innan nästa dök upp. Nu är det mammas tur att bli dålig igen, stackaren har varit sjuk i mer eller mindre en månad. Hjärtat var förkyld i nån dag, men han är mycket hemma hos sin familj och barnen där har också varit sjuka så han kanske har dragit hem nåt nytt virus. Jag vill bara inte att Elias ska bli dålig igen, han är fortfarande lite slemmig/hostig.

På lördag är det kalas för lillasyster, om alla är friska. Jag hoppas det, för det var ett bra tag sen storasyster med familj, och storebror fick träffa lille huliganen. Synd om dom ju, alla behöver få en dos solsken från Elias, haha.

Idag fick jag nåt jäkla ryck och drog ut alla kläder ur garderoben. Tänkte att jag skulle försöka slänga lite, men fick bara två små påsar som skulle kastas :( Eller okej, en hel Ikea-påse blev också full, men då de kläderna knappt är använda så tänkte jag se om det var nån dåre på Tradera som kanske ville köpa nåt. Fast när jag nu tittar in i garderoben ser det inte rensat ut ALLS. Vad tusan är det liksom?

Inatt vaknade Elias ungefär varannan - var tredje timme. Det var inte roligt. Jag försökte få honom att somna om alla gånger, men det ville han inte veta av, så han fick få sig en portion mat istället. Han äter redan jättemycket. Han får 200ml ersättning och har fått det i någon vecka nu, men nu verkar inte det räcka heller. Jag vet inte om det är som han är inne i nån period igen, eller om han helt enkelt bara är stor i maten. Det återstår att se. Han fick 235ml klockan 17, så vi får se hur länge han nöjer sig med det :o Just nu ligger han bredvid mig och snarkar, haha ♥

Sen har jag anmält oss till babysim, tjoho! Tyckte att han börjar bli redo nu, så vi börjar 21/3. Då har han "rätt" ålder inne också, eftersom man räknar från när bebisen egentligen skulle kommit :o




HippHipp

Alltså, HippHipp måste vara tidernas roligaste program nånsin! När Tiffany börjar på Viktväktarna för att hon hade provat en baddräkt som fick henne att se ut som en falukorv. Hon tar med vågen in på toa, man hör hur hon skriker och ut kommer hon "Det är nåt fel på den här vågen, det står Error över hela displayen och det blev alldeles svart, jag tror en propp gick eller nåt". Hoho. Jag såg dom live i Lund för många många år sedan och jag kan ärligt säga att fram tills idag har jag aldrig skrattat så mycket som jag gjorde då. Och inte före heller :p Jösses.

Idag blir min kära lillasyster ett helt år äldre. 22 år. Snacka om att det ger mig åldersnoja. Jag har fastnat i den åldern, i mitt huvud. Min hjärna säger liksom åt mig att det är så gammal jag är - utan att jag är omogen då. Däremot är jag enormt barnslig men det har inte med saken att göra. Fan också, om 4 år blir jag 30.. Det är fan nästan medelålders. Uscha.

Nä, lite mer Tiffany kanske, innan jag måste sluta ögonen :o

Älskade prins

När jag träffade mitt lata hjärta, så visste jag att jag nog aldrig älskat mina ex sådär riktigt jättemycket. Det var liksom inte alls samma känsla. Jag var bombsäker på att det var såhär det kändes när man älskade någon till döds, typ. Och sen kom Elias. Denna underbara varelse har tagit ordet älska till en helt annan nivå. Svärmor frågade vem av dom jag älskade mest, men det går ju inte att svara på. Det är ju på två olika sätt.
Varje gång jag tittar på den glada lilla skiten som ligger och snackar/slåss med elefanterna ovanför sig, så värker hjärtat. Det räcker med att vi får ögonkontakt för att han ska fyra av det mest ärliga av leenden.

Idag har vi också haft lite kräkmaraton. Svärmor envisas med att lägga in toapapper under bodyn där den är fuktig, istället för att byta skiten, vilket resulterar i att det smulas sönder och fastnar i hans tjockisveck. Sen är hon så himla hysterisk att Elias började gråta, haha. Hon sa att han började gråta när han såg vem det var som höll honom, typ. Aja.. jag får stoppa undan mina åsikter för det är ändå hans farmor.

I badet idag var han nog lite trött, för han bara låg där och inspekterade sin hand som rörde sig, och försökte äta upp den. Mot slutet blev han skogstokig och det förvånar mig inte om halva badvattnet åkte ut på golvet.

Nu ligger han i sin säng bredvid mig, och försöker stoppa in två händer i munnen, där nappen redan finns, och jag själv ska kika på lite serier. På söndag börjar förresten Big Brother, är jag den enda i landet som saknat det programmet? Haha. Fast även det var väl kanske bättre förr, när man hade fjortissinne. Vi får väl se :o


Kräkmaraton

Det är så härligt, det här med spya. Ett tag nu så har Elias kräkande lugnat sig en liten aning. Han kräker fortfarande om man rör honom en millimeter, när han har ätit, eller om han precis har vaknat. Idag kände han väl på sig att det var ett tag sedan och att jag nog slappnat av lite, för jag fick byta kläder på honom två gånger innan jag kunde få ner honom i bilstolen. Väl där fick jag byta kräklapp tre gånger innan jag kommit utanför dörren. Så har det hållt på, och nu kom jag hem, gav honom mat, lite överflöd kom upp, han rapade, det tog lite tid och sen skulle jag byta kläder då dagens var blöta. Han får ligga naken lite och kräker en sisådär fyra gånger. På med kläder och så en gång till, dock inte på kläderna. Nu sitter han mot en kudde i sängen och kräkte nyss över hela bodyn och byxorna. Det får nog bli ett bad ikväll, för ungen osar spya :s

Nu ska jag försöka lägga över lite videos från mobilen tilll datorn.. det ville inte funka sist :s Hittade min sladd till ipoden som min ena fågel gått lös på, för flera år sen, haha. Men den funkar i alla fall :)


Mando

Idag bestämde jag och hjärtat oss för att gå och äta på Mando. Jag har längtat efter deras planka ända sedan Malmöfestivalen, haha. Jag blev inte besviken, men däremot blev jag lite distraherad. Varför placerar dom borden så nära, att när det kommer ett par och sätter sig vid bordet bredvid, så hör man nästan deras tankar? Så jäkla jobbigt när det blir så nära, och man helt plötsligt är ett sällskap på fyra istället för två. Aja.. gott var det i alla fall. Deras lökringar är inte från denna värld, de är så jäkla stora!

Tidigare idag vart vi på Biltema då hjärtat skulle handla lite grejer till jobb. Elias vaknade så fort vi kom innanför dörrarna och ville inte ligga i bilstolen. Jag plockade upp honom och fick bära runt på en liten klump. Blev lite trött i vänsterarmen. Försökte sätta honom i barnsitsen på kundvagnen men då blev han mest lack. Annars gick det rätt bra att ha honom där, sålänge man höll i honom :) Biltema var i alla fall intressant, en miljon lysrör i taket att titta på, fullt med folk och en massa massa nya grejer :o

Nu ska jag avsluta dagen, sent som vanligt, med att kika på lite Greys. Jag kan snart alla jäkla avsnitt utantill för tusan :s

Allt annat än badkruka

Elias är så jäkla rolig alltså. Man stoppar ner honom i badbaljan, han ligger först och njuter i ett par minuter, fyrar av lite leenden och sådär.. Efter ungefär 5 minuter ser man ut såhär:


Elias är superkoncentrerad när han sparkar med fötterna och stänker ner hela badrummet och sin morsa:



När han sen tar en paus i plaskandet för att återigen njuta av vattnet, ser han ut såhär:



En mer positiv människa får man nog leta efter. Han är alltid glad!

Städat. Igen.

Idag var vi iväg en sväng till gocart-banan då det var nån form av mästerskap där. De skulle hålla på till 18 sa dom, men när vi kom vid 15 så var det redan slut, haha. Hjärtat och hans minsta lillebror åkte lite grann, medans jag och Elias tittade på. Eller jag tittade på, Elias tittade på allt annat. Dom har inte sett honom sedan han var alldeles ny och försvann i bilstolen, men de tyckte fortfarande att han var så himla söt :p Tuffa gubbar det där, hoho.

Sen kom vi hem, efter en runda på Ica. Köpte lite mer ersättning (det går åt som smör i solsken) och försökte hitta nån annan smakis att plocka med mig hem, men tyckte inte det fanns så himla mycket.. Vill inte ge fruktpuréer än, vill först att han ska prova på vanlig mat ett litet tag. Enda alternativet var en puré på palsternacka och morot, men jag vet inte.. jag vet fan knappt vad palsternacka är, haha. Det kanske har nån speciell smak som han inte alls tycker om. Men jag ska inte låta mitt kräsna smaksinne förstöra för Elias matintag. T.ex så ska han visst käka fisk sålänge det finns i burk, för jag kommer INTE laga nån äcklig fisk, och sen får han äta det hos farmor/farfar när de gör fisk, eller eventuellt hos min kära mamma om/när de äter.

I alla fall, vi kom hem, jag tvättade lite kräkkläder och donade. Elias vaknade och ville käka och sen låg han och slogs med elefanter. Vi fick en jättefin tröja av nån på hjärtats sida, från Disney, som ser ut att ha en skjorta under en vanlig såndär "fintröja". Den är i storlek 62 men jag fick fan knappt på den på Elias! När den väl kom på så satt den så jäkla tajt, så den fick åka ner i påsen med för små kläder. Att det ska vara så jäkla svårt att verkligen ha samma storlek i alla klädesplagg i alla storlekar :s Nu har han t.ex på sig en body från Kappahl i stl 56 som är större än nån body han har i 62. Kom igen liksom!

Efter matandet fick jag återigen ett städryck, jag rensade undan all tvätt och allt skit som ligger på golvet och hänger på dörrar, så nu ser det inte längre ut som en flyktingförläggning. Jag längtar tills vi flyttar tillbaka till min lägenhet! Jag ska kasta så jävla mycket skit, för det ska inte med dit. Sen kan jag dessutom nyttja alla garderober i lägenheten, vilket jag inte kan nu. Oh, bara 1½ månad kvar nu!


Majs- och potatispuré

Tänk så facsinerande det kan vara att se en annan människa äta :p Fast denna andra människa är ingen annan än mitt lilla hjärta. I måndags fick han "premiär-äta" potatis/morotspuré och det var inga problem. Idag var det sen dags för majs/potatispuré istället, och det verkade han tycka mycket bättre om. Inga miner över huvud taget, bara ett nöjt smaskande. Han gapade till och med efter mer, haha. Nu ska han äta det i några dagar, så jag vet att han tål det, sen får vi se vad nästa smak blir :o

Nu ligger han brevid mig och gnäller - flinar och pratar glatt när jag tittar på honom, och blir skitsur när jag tittar bort. Dags att leka lite!

Glada lille skit

Det räcker med att Elias ser ens ansikte framför en för att världens största leende ska spridas i hans ansikte. Börjar man sen prata med honom så blir han så jäkla exalterad att han sparkar hejvilt med armar och ben tills han blir helt färdig. Under tiden ger han ifrån sig små glädjetjut.

Jag vart iväg till Ikea förra veckan och där köpte jag en enkel leksak. En röd plastring med ett kohuvud och två fötter som går att snurra i ringen. Bra förklaring va? I alla fall så tänkte jag att han kunde öva att greppa med den, eftersom plastringen inte alls är så stor och hans händer är så små för alla andra grejer här. Undan går det i alla fall, greppa det kunde han göra från början, men nu vill han utforska den lite mer, gärna genom att stoppa in den i munnen. Den, min hand, andra grejer, tyger.. allt ska smakas på.

Inatt fick han flytta över till sin säng igen, då han andas mycket bättre och sådär. Mitt i natten vaknar jag av att han snackar med elefanterna ovanför sängen och när jag tittar dit så flyger mobilen fram och tillbaka. Kanske skulle börja lära honom redan nu att man inte slår djur? Hihi.

Han är mitt lilla ljus. Oavsett vad man själv har för bekymmer så har inte han några över huvud taget. Man möts alltid av ett leende och äkta glädje ♥


Städryck

När jag hade diskat undan gårdagens disk imorse, så såg jag hur spisen såg ut efter matlagningen. Jag tänkte prova min kära Grumme Såpa på skiten (nej, jag har aldrig använt Grumme i hela mitt liv), och jösses vad lätt det gick att få bort smutsen. Nu glänser spisen till och med, det gör den fasen aldrig annars. Efter spisen var det kört.. jag bytte sängkläder, körde runt damsugaren i hela lägenheten, tvättade golven, städade hela vardagsrummet, rensade och plockade och dammtorkade. Nu är det så himla fint men det räcker väl att hjärtat eller nån av hans bröder sätter sin fot här för att det ska förstöras :s Jag får njuta sålänge det varar.
Nackdelen med detta är att det nu gör ont i ryggen när jag hostar. Varje gång jag får ont i ryggen eller revbenen vid förkylningshosta så blir jag nojig över att det är lunginflammation. Det har jag haft en gång och jag vill aldrig mer vara med om det :s

Nu ska jag äta lite kyckling och ris, kika på lite Greys och njuta av renheten innan lille Elias vaknar igen!


Nattbad

Ja, inatt så bestämde Elias sig för att sktia en hög. När jag bytte blöjan var det inte alls mycket, men ändå kom det i hela pyjamasen. Jag fick med mig blöjor hem från sjukhuset, Pampers storlek 3. Det är samma storlek och märke som vi har här hemma, men inte alls samma blöja! Jag fattar inte. Jag kan verkligen inget om blöjor, men vafan.. samma märke och storlek och de jag har här hemma är större, ser helt annorlunda ut och är betydligt bättre. Aja, jag fick stoppa Elias i badet och det uppskattades jättemycket. Han plaskade på utav bara fan och såg helt överlycklig ut. Jag fick nästan sätta på mig regnstället för att jag inte skulle bli lika blöt.
Han ligger liksom i den där insatsen i badbaljan och då når han kanten på baljan med fötterna och så ligger han och skjuter ifrån. Han trycker upp sig för att sen släppa och kasa ner i vattnet igen, samtidigt som fötterna är överallt. Ungefär som en vattenrutchbana för bebisar, haha.
Efter det äventyret invigde jag en ny pyjamas som vi fick i julklapp. En Barbapapa-pyjamas från Parvel i storlek 50/56. Den såg helt enorm ut men passade perfekt nu. När vi fick den hade han nog drunknat i den. Men fatta vilken skillnad det är i storlekar alltså.. Pyjamasen han hade på sig var stl 56 från Lindex och den sitter vid knä/armbågar nu nästan.

Han är inte alls kräsen när det gäller mat, än sålänge. Han smaskar i sig morots- och potatispuré och igår hade mamma köpt morotsdricka med päron och aprikos och den drack han utan ett knyst. Tänkte prova majs- och potatispurén imorgon, ge moroten en dag till för att kolla så att han inte blir dålig i magen av den.

Nu ska jag snart ner i tvättstugan igen och sen tänkte jag sortera lite barnkläder, det börjar bli dags att byta ut det som är minst i storlekarna :o


Han är ju inte stilla en sekund heller. Här pryds hans söta ansikte av den envisa mjölkskorven :s

Åter hemma

Natten flöt på bra, Elias ville bara ha mat vid 04 och 09. Jag hade nog fått sova hela natten om jag fått ge honom den mängd mat han vill ha egentligen, men de sa att eftersom han har svårt att andas så är det bättre att ge honom mindre mat oftare, så man vet att han får i sig tillräckligt med vätska och näring. Han hade fått inhalera adrenalin två gånger inatt men jag sov tydligen förbi de tillfällena, och imorse när jag vaknade så kom läkaren och kollade till Elias. Andningen och förmågan att syresätta sig var bra, även om han fortfarande andades ansträngt. Sen fick jag vänta nån timme till för att vara säker på att adrenalinet gick ur kroppen så att det inte var det som gjorde honom bättre. Var allt okej så skulle vi få åka hem.
Manicken som kollade hur blodet syresattes, gick direkt upp till 99. Igår när vi kom låg den på 88, så det var bra att vi åkte in.

Idag dras jag med världens jävla hosta, har varit nära på att kräka ett antal gånger då hostan inte ger med sig. Varje gång jag hostar eller snyter mig så vaknar Elias till och blir rädd, och ger mig skitdåligt samvete. Det är inte som att man kan göra det i smyg heller. Eller nysa, för den delen. Jag mår verkligen skit, varenda centimeter av kroppen gör ont, varenda led värker och det gör fan till och med ont i ögonlocken! Ja jag gnäller, för förkylning är det värsta som finns. Ändå står jag i och tar hand om mig själv, då min karl jobbar. När han sen kommer hem så ska jag göra det och det för honom. Up yours är allt han får av mig då. Jag påpekade sist han var förkyld, att han blir så jäkla ynklig och att jag SKA ta hand om honom, men när det sen är min tur så får jag inget tillbaka. Ta hand om dig själv, karlslok.

Aja.. jag är lite sugen på att kika på Grown Ups, då många vars bloggar jag läser, säger (skriver) att den är jätterolig. Jag är lättroad till tusen men vet inte om jag orkar koncentrera mig på en hel film..
Jag ska käka lite kanelgifflar som min kära mamma köpte till mig, och fundera på saken :p

..och så blev vi inlagda

När jag vaknade imorse (igår) så kände jag att jag inte bara kunde vara hemma med Elias, då Marie (f.d klasskamrat) skrivit till mig på facebook att han kanske hade RS virus. Jag läste på lite snabbt om det och det stod att det börjar som en vanlig förkylning för att sedan vandra vidare neråt och ge rosslig/slemmig andning och hosta. Jag jagade upp hjärtat ur sängen, pappa kom och hämtade Milton (jag vet inte vem av dom som blev lyckligast av att se den andre), och vi åkte iväg till barnakuten. Tydligen hade det stått i tidningen att där var överfullt med barn och att man fick vänta i flera timmar, men vi kom till ett ställe med kanske 5-6 mammor/barn och fick vänta i max 10 minuter. Förklarade vad problemen var och kvinnan såg själv som Elias fick kämpa med andningen. Satte på honom en manick som kollar syretillförseln i blodet och det värdet var inte så bra. Vi blev skickade till ett rum där han fick andas syrgas en bra stund, sedan skulle han få andas adrenalin för att vidga luftvägarna. Detta fick han göra två gånger utan något resultat, och sedan provade dom ventolin eller vad det nu hette, två gånger också det utan framgång.
De sa att om han fortsätter rossla så ville de lägga in honom mest för att följa upp och hålla koll på honom - bättre att ta det säkra före det osäkra. Han fortsatte att rossla och vi blev inlagda. Det enda ljuset jag ser i denna tunnel är att det inte blir lika länge som när vi låg på Neo. Den tiden jagar mig fortfarande psykiskt. Uscha.

(Detta skrev jag strax efter 24 inatt men glömde tydligen att publicera det. Såklart.)

Så himla fin

Ligger här i sängen bredvid min lilla pärla som fortfarande kämpar på med sin andning, och slås ännu en gång av hur himla fin han är! Han har fått såna goa tjocka kinder som man bara vill äta upp, hans lilla haka som påminner om en körsbärstomat inklämd mellan dessa två tjockiskinder, hans söta lilla näsa, ögonfransarna som blir längre och längre..
Han försökte charma byxorna av bvc-tanten innan idag, haha. Lika bra att börja i tid liksom. Jag höll honom så att han satt på skötbordet och hon stod och snackade med honom och han var glad i hågen och lät en massa olika melodier och flinade, och så utbrister C "Åh, du är så himla sööt!". Haha, way to go Elias, att sätta efter äldre kvinnor!

Nu ska jag koka mig lite nudlar, andra gången jag ska äta idag. Så jävla jobbigt att aptiten försvinner när man är sjuk, för man är fan lika hungrig ändå :s

4 månader

Idag blir min fina prins 4 månader. Ett besök på bvc väntade oss imorse. Lagom roligt att stiga upp med 6 timmars sömn (om ens det) upphackat då Elias ville ha mat mitt i allt. Han vägde idag 5480gram och var 62cm lång. Han har alltså vuxit 4 cm och gått upp nästan 1kg på en månad. Det är helt godkänt för mig :)
Bvc-tanten sa dock att han andades väldigt ansträngt, vilket han måste börjat göra under natten eller morgonen för igår och i lördags hade han inte såna problem med att andas. Hon sa att eftersom han fortfarande är pigg och glad och jag byter minst 4 kissblöjor/dygn så är det ingen fara. Blir han däremot lite slö eller om han får feber igen så tyckte hon att jag skulle åka med honom till barnakuten så de kan se om han syresätter sig själv tillräckligt.
Vi tog oss ett "ångbad" i badrummet för att förhoppningsvis lösa upp lite slem, men jag vet inte hur det gick. Jag pallade inte mer än 20 minuter, haha. När jag rensade näsan med näsfridan innan så åkte det ut en massa slem, för första gången. Stackars liten :(

Jag har sett fram emot denna dagen länge nu för det är smakis-dags! Han hade säkert kunnat äta lite innan, men det kändes inte rätt. Mamma fick med sig hem en morots- och potatispuré som jag testade och det gick alldeles finemang. Första sekunderna såg han jäkligt äcklad ut men det gick över rätt fort och sen gapade han efter mer. Totalt fick han kanske 1½-2 teskedar. Har en potatis- och majspuré i kylen som väntar om några dagar.

Nu ska jag försöka få den lille skiten att somna så att jag själv kan vila mig lite. Han verkar dock inte hålla med mig utan ligger och snackar för fullt med taklampan :o


Lägenhetsvisning

Idag vart det visning på mormors lägenhet, det hade kommit 13 stycken vilket imponerade på mäklaren. Men klart, hela lägenheten är nyrenoverad och allt förutom badrummet, är nytt. Verkligen skitfint, tack vare systers man.
Det känns lite jobbigt i hjärtat att lägenheten ska säljas bara.. Det är liksom Mormors lägenhet, även utan henne. Den lilla lekplatsen med loket som är utanför huset, samma lok som har stått i sandlådan i 20 år om inte mer. Det var så mysigt att gå ut om somrarna och leka, och promenera med mormor. Uscha.. hoppas nya ägarna - vem det än blir - kommer att trivas.

Elias är fortfarande feberfri, som tur är. Han har som sagt kommit på att man kan använda rösten till att låta på mer än ett sätt, så nu låter det som att han håller på att nynna melodier. Köpte en liten leksak på Ikea i fredags, som är lätt att greppa med så små händer, och han greppar på. Han har lite svårt att koordinera alla rörelser, han vet att armen finns där, han vet vart han vill ha den men det är för många grejer att manövrera på en gång, haha. Till slut går det i alla fall. Nu ligger han och sover igen, vilket är helt okej. Jag hade också behövt sova men får fasen ingen ro till det :s

Imorgon väntar bvc, då ska jag ställa alla mina tusen frågor om mat, och be henne lyssna på Elias andning och fråga om polyper/trånga luftvägar och sådär. Både mamma och pappa tyckte tydligen att han andas lite rosslande även när han inte var förkyld, men det är inget jag har märkt eller tänkt på.. Vet inte om nästa läkarkontroll är vid 6 månader, och så länge vill jag inte vänta :o
Imorgon fyller dessutom min lilla prins 4 månader!

Nä, nu måste jag i alla fall lägga mig ner. Känns som att en asfalt-plattare har kört över mig :s


Fortsatt sjukstuga

Min början till förkylning har blivit värre, har blivit alldeles tjock i halsen och det svider sådär äckligt. Någon sömn fick jag knappt heller, då Elias vaknade var tredje timme för mat igen, förmodligen för att äta ikapp sig då han sov 12 timmar utan mat, natten till igår.
Nu hör jag hur han ligger i sovrummet och snackar med någon (sig själv eller sin far?), hostar och nyser om vartannat. Febern har försvunnit, tack och lov, så nu är han sitt vanliga glada jag.
Det verkar lite som han upptäckt rösten lite mer under gårdagen. Han vet att den finns och låter gärna och mycket, men nu är det mer variation på hans läten, och han försöker härma också. Tungan räcker han ut allt oftare, haha.

Jag ska alldeles snart bege mig till Ica och köpa hem lite mer ersättning. Tänkte att jag skulle försöka hitta nå jäkla madrassöverdrag nånstans också :s

Ynklig

Jag känner mig så himla ynklig för att jag mår dåligt, och jag hatar att känna mig ynklig. Jag mår illa, har ont i kropp och huvud, halsen svider och jag är supertrött. Jag har inte tid till att bli förkyld och försvagad nu, jag måste ta hand om min lille fis. Han hade 38,5, skrek som en tok, kunde inte andas och var alldeles rosig i ansiktet och glansig i ögonen. Han fick få sig en supp alvedon, han åt som en häst (hans aptit är i alla fall inte lidande) och sen slocknade han igen. På ca 20 timmar tror jag inte att han har varit vaken mer än en timme sammanlagt :o Min lilla fina..

Nu ska jag ligga och mysa bredvid lilleman som fortfarande har pyjamas på sig. Ska se om jag kan bestämma mig för Twilight på dvd:n eller Grey's på datorn.. hmhm..


En liten sjukling

Inatt vid 04 vaknade Elias och panikskrek. Hjärtat var där och lyfte upp honom och var själv halvt panikslagen och upprepade "Det låter som att han inte kan andas" ett antal gånger. Jag drabbas sällan av panik, utan blir snarare tvärlugn i sådana situationer. Överblicka händelsen och sen agera därefter. Det visade sig att han visst kunde andas men det var inte det lättaste. Han fick komma över till vår säng och sova där.
Idag vaknade han inte förrän 12 (!!) och andades då lite rossligt och hade en äcklig slemhosta. Försökte rensa näsan men inget ville komma ut, så det sitter väl längre bak i bihålorna eller något. Vart iväg och köpte näsdroppar och det har hjälpt lite. Lade lite extra filtar under hans kudde och nu ligger han i högläge och sover. Igen. Han hade ingen feber innan, men han kändes lite varmare nu. Får kolla igen lite senare.
När han hostar så framkallar det en reaktion hos mig, där jag själv bara vill harkla mig och hosta ordentligt för att allt slem ska komma ut :/ Min lille pärla ♥ Det är dock bättre att han drabbas av sin första förkylning/sjukdom nu, när han tjockat till sig lite, och inte precis i början när vi kom hem. Då hade det nog blivit rätt jobbigt för oss alla.

Själv svider min hals sådär lagom obehagligt det gör dagarna innan en förkylning. Tror det var ett år sedan sist, om inte mer. Mitt immunförsvar är stenhårt, peppar peppar. Hoppas att vi inte blir sämre och att Elias blir bättre till måndag då bvc väntar.

Fick med mig lite Grumme Såpa hem och tog mig en sväng på badrummet och nu kan man gå in där igen utan att vara rädd för virus. Fan vad män kan skita ner, och fan vad dom är bra på att Inte rengöra efter sig :o

Nu ska jag värma lite mjölk och hälla i kanel och lite riven ingefära (tack för idén lillasyster!). Man får ju göra vad man kan för att kurera sig.


En liten bit av Usa i Malmö

Gray's är en liten butik i stan som säljer typiskt amerikanska grejer. Idag fyndade jag och syster bl a Cola Zero Cherry och med vanilj, Twizzlers, Skittles, Tootsie Roll, Mac ' n Cheese, lite speciella chipssorter och sådär. De hade även Beef Jerkey, american pancaces-mix, olika mixer till blåbärsmuffins, chokladkakor och brownies, poptarts i massa smaker. En massa grejer alltså. Lite smådyrt men det är inte så konstigt. Attans vad jag längtar tillbaka til Usa, jag hade lätt kunnat bo där. På måndag fyller min lilla pärla fyra månader! Tiden går så jäkla fort alltså. Ska börja med smakisar också, vet bara inte vad vi ska börja med. Ska prata med bvc-tanten på måndag också :o

Världens sötaste

Han är så himla snäll, min lille fis. Han är ett sådant bra första barn, som istället för att avskräcka en från fler barn, gör en sugen istället. Jag vet att jag har enorm tur med honom, de fåtal gånger han skriker så det blir jobbigt, är snabbt över. Allt han vill eller behöver, är att ligga nära och så blir han tyst.
Igårkväll var nog första gången han skrek riktigt jobbigt. Det var "bara" i några minuter, men herrejösses vad han skrek! Det var ett skrik som att han hade ont nånstans, men jag tror det var en blandning av hunger och extrem trötthet. Han hade varit vaken jättemycket hemma hos mamma och pappa och bara sovit korta stunder, och hungrig blir han varannan timme nu för tiden. Efter lite mat fick han ligga på min mage och somnade direkt.
Nu ligger han och bökar i sängen, är trött som fasen men kan inte komma till ro. Spottar ut nappen titt som tätt och lyckas sen få in den igen, gnäller, ser ut att somna i ungefär 2 sekunder och sen börjar det om. Hans ögonlock är så grymt tunga men han kan/vill inte somna.

Imorgon väntar ett tandläkarbesök för mig. Jag har som vanligt blandat ihop alla dagar och trodde jag skulle dit på fredag. Idag tror jag även att det är tisdag. Jag fattar inte vad det är med min hjärna alltså :s

Idag när jag var iväg och "jobbade" lite, så ringer hjärtat som är hemma med lilleman, att Elias har vaknat och gnäller helt mycket. "Jaha?" menar jag på, vad ska jag göra åt saken liksom? Han sa att blöjan var full och jag sa då att då får han ju byta den. Bajs är ungefär det absolut värsta han vet, och till min skadeglädje hade ju Elias skitit som fan, haha. Ojoj vad jag fnissade när vi lagt på. Han lät så äcklad och panikslagen när han ringde igen för att fråga vart allt låg, haha. Det hade dock gått bra att byta den, första blöjan sedan sjukhuset, även om den såg ut att vara av modell "low cut" hoho. Vad ska man göra liksom? Ni kan kalla mig Superwoman!


Är dom där mina?

Igår (måndag) så blev det ett sent kvällsbad för Elias. Han behövde verkligen bada då han bara luktade spya, men han sov så himla länge och jag ville inte väcka honom. Väl i badet låg han och såg himla nöjd ut och njöt verkligen. Han flyger runt med blicken och ser två fötter med vars fem tår, och blir dunderfascinerad! Han låg hela badstunden och tittade ner på fötterna, och förundrades över hur de hela tiden rörde sig. Fötterna var mer över vattnet än vad de var under. Efter badet så har han inte legat så han har kunnat se fötterna nåt mer, så får se om det var slumpen eller om han märker dom vid nästa bad också.



På måndag blir lillfisen 4 månader. Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen alltså. Precis som alla andra säger så känns det som att han kom igår, samtidigt som det känns som att han alltid varit här. Det känns som att jag inte gjort annat i mitt liv än att byta blöjor, torka kräk och mysa med bebis. Han är helt underbar.
Han sover tillräckligt med timmar om nätterna för att jag ska bli nöjd, han grinar sällan om dagarna, oftast bara när han är hungrig.
Jag tror att Babysemp 1 inte mättar tillräckligt längre, då han blir hungrig efter 2½ timme igen, trots att han åt en hel mängd förra målet. Så har det varit de senaste dagarna, men idag har hans humör varit värst. Jag köpte 2:an idag för att se om det blir någon skillnad, men jag vet inte om jag vågar byta ut den helt än.. Vi kan också börja med smakisar och det ser jag fram emot lite grann. Dock ska jag ha klartecken från bvc-tanten först, jag vet inte om det är jättebra att börja redan om han nu kanske har en känslig mage. Jag har börjat ge honom lite vatten (wow va? :p) men han kinkar inte. Visserligen smakar det ingenting, men ungen verkar ha en jävla aptit.

Aja, bvc-besök på måndag också, jag tror att han kommit över 5 kilos-sträcket och jag hoppas att det är en bit över.
Nu ska jag snart sluta mina ögon!
Godnatt!

RSS 2.0