Mörkrädd

Alltså, kvällens avsnitt av Big Brother var inget för en liten mes som mig. Jag skrattade så jag höll på att dö, åt Gurkan, haha. Men det var fan inget kul med dessa utklädda människor, det kommer ge mig mardrömmar. Spökhuset på Liseberg ska vi inte snacka om. Min kompis som gick framför mig då har nog fått permanenta ärr i axlarna efter mig, haha.
Nä, det är ju helt galet vad jag avskyr mörker. Jag inbillar mig att det ligger en massa monster och spöken under sängen som bara väntar på att jag ska sticka ut en tå utanför täcket, eller nåt, så jag måste liksom packa in mig i täcket, haha. Ja jösses.. nu står väl snart männen i de vita rockarna utanför dörren, redo att ta mig till dårhuset.

Imorgon fyller hjärtats lillebror 18. Fan vad tiden har gått och fan vad han har vuxit! Ska försöka ta oss till körskolan imorgon också, så stackaren kan börja övningsköra. Med mig, haha. Shit, i år firar jag och körkortet 7 år. Arh. Så gammal jag är :s

På lördag väntar middag i form av plankstek på Kajuta, med hela familjen i form av mamma, pappa, lillasyster, storasyster + familj och storebror. Och hjärtat.. Hoppas den smakar bra bara, och att Elias sköter sig :p


Provar mössa på H&M. (Jag kollar inte igenom gamla inlägg och vet inte om jag lade upp denna för inte så längesen :p )


Framsteg

Överallt har jag läst att bebisar oftast börjar sin rullningskarriär från mage till rygg. Detta har stört mig eftersom Elias aldrig har gillat att ligga på mage. Igår märkte jag hur han börjat kämpa för att komma runt till rygg igen. När han väl ligger på rygg så är det ett himla bökande och kämpande med benen. Det blir problematiskt att få på blöjan för han ålar sig ifrån den hela tiden. Nu ikväll var jag och Elias hemma hos hjärtats mamma och så hör man på arabiska från tv-rummet att han vände sig själv. Kommer in och där ligger han på mage och ser fett nöjd ut och snackar. Han har ju de aviga generna från båda sina föräldrar så varför inte börja med att göra tvärtemot vad "normen" säger? :p Fick inte testat honom nåt mer då klockan vart läggdags när vi kom hem, men det lär väl komma igen ändå :) Om en vecka blir han 6 månader och det är dags för läkarbesök. Denna gången ska jag inte gå därifrån utan nåt konkret angående hans mage. Tänk om han är allergisk och man fortsätter ge honom mat som han inte tål, i tron om att hans magmun är "omogen" :/ Uscha, jag är sååå trött att ögonen går i kors :/ Godnatt!

Envis

Så länge Elias har andat vår luft, har han avskytt att ligga på mage! Så fort man lägger honom på mage så börjar han antingen att gallskrika eller så ligger han bara helt still och dregglar med handen i munnen. Nu ikväll så la jag honom på mage igen, det var ändå ett tag sen och varför inte liksom? Med en gång försökte han snurra runt! Det var frustrerade utrop och tjut, för han kunde verkligen inte komma på hur fan man skulle göra. Han lyfte överkroppen och benen samtidigt, så han bara låg på magen. Såg ut som att han tränade ryggen, haha. Han är verkligen så jäkla bestämd med vad han vill.
Nu när han vaknade till för nån timme sen så lade jag över honom i sin egen säng, och nästa gång jag tittade dit så har han skruvat på sig så att han nästan ligger på tvären. Allt för att komma åt spjälskyddet så han kan dra i det, haha.

Nu får det snart bli bingen för min del!


Här kämpar han för fullt


Learn from my mistakes

Jag rusade återigen rätt in i väggen.


Planer

Jag har ju som sagt sju miljoner planer och drömmar som snurrar runt i hjärnan på mig, och det är inte lätt att fånga dom och få ner dom på papper. Just nu har jag börjat dra i en tråd, och sitter och planerar och antecknar för fullt. Nu ska jag bara försöka fokusera på denna ena planen och försöka sätta den i verket, och inte förrän då, om det lyckas, ta tag i nästa. Jag blir tokig när jag inte får någon struktur på tankarna, blir stressad och hela köret. Just nu idag är jag galet motiverad och när jag ser slutresultatet framför mig så blir jag än mer sporrad att få liv i detta.

Elias ligger och sover igen, han har kört ett vakenmaraton och blev rätt så trött så det har varit två sovperioder nu på eftermiddagen. Det tackar jag för, skönt att kunna pyssla lite med sitt eget. Tur att han är så snäll ♥

Igår vart vi en tur till hjärtat farbror som är hemma från Irak i två veckor. Han jobbar med jenkarna där och har det gött, och så kommer han hem mellan varven, och han hade ännu inte träffat Elias. Hjärtats kusin var också där, och hennes bebis som heter Elia och är på dagen 3 månader äldre än Elias. Det blir nog skoj sen när de blir äldre. Killen hade vuxit som tusan sen sist jag såg honom! Tiden går för fort alltså. Om en vecka och två dagar blir Elias 6 månader, det är ju helt galet.

Aja.. nu ska fördriva tiden lite här, ringa min käre far och bolla lite idéer och få lite synpunkter, och sen ska jag kika på lite serier.


Körigt

Som alla andra "nyblivna" mammor säger; jag fattar inte vad jag gjorde innan Elias kom. Hur fick man tiden att gå liksom? Nu har jag varit igång sen 10 imorse, och det känns i ryggen.
På babysimmet gick allt bra. Elias försökte charma baddräkten av instruktören, och han var lite mer avslappnad idag och simmade med benen, istället för att dra upp som så han såg ut som en korv. Han passade även på att flörta med en liten flicka där. Eller ja.. det var nog hon som var mest intresserad :p

Hade jordens huvudvärk när jag vaknade, och den fick jag dras med i flera timmar. Det är inte förrän nu den gått över, trots alvedon, och då känner jag ändå den väldigt svagt någonstans i bakgrunden.
Fick badat Milton också, vilket han verkligen inte gillar! Han står och skämmer ögonen ur sig, haha. Jag vet fasen inte vad det är som stör honom, men han slickar och kliar sig konstant, så nu har hans kulor inget hår kvar :o Får be dom kolla det när det är dags för kloklippning igen.

Elias fick lite katrinplommonpuré efter sin majsportion, för han är så himla hård i magen. När det väl är dags, tar han i så att en tomat inte har något att komma med, och sen blir han så ledsen och börjar gråta för det gör ont. Stackars liten. Hoppas att det hjälper lite i alla fall.

Han sover nästan alltid mellan oss i sängen, tycker det är så himla mysigt, och han stör inte så mycket. Trots detta har han ändå inga problem med att somna och sova i sin egen säng. Min underbara lilla fis ♥
Efter att ha kräkt en massa efter senaste matintaget, ligger han nu och sover och ser gosig ut i sin säng :) Själv ska jag fördriva tiden fram till Big Brother, och sedan slösa en timme av mitt liv på det :o


Babysim

Imorgon är det dags för babysimmet igen. Överallt har jag kommit över information om att man bara tillåter ena föräldern i bassängen under babysimmet, så därför kom vi överens om att hjärtat skulle i plurret tillsammans med Elias förra veckan, och så säger dom att båda föräldrarna får vara i, att de faktiskt föredrar att man gör det till en gemensam sak. Är det inte helt jävla typiskt mig och min virrhjärna att av alla ställen som håller i babysim väljer jag det som förespråkar båda föräldrarna i vattnet, men tar för givet att det är som alla andra ställen och bryr mig därför inte om att läsa informationen, haha :p Aja, det ska bli mysigt i alla fall :)

Dags att försöka få upp värmen lite, för det vart grymt kallt i sovrummet. För ovanlighetens skull.....

Äntligen söndag

Inte förrän nu (20.40) kan jag koppla av. Har ett litet bajsblöjbyte framför mig innan jag fortsätter här..

Såja, nu ligger lilleman och vädrar sig för fullt. Han är så himla rolig. Hela dagen idag har han roat sig med att blåsa saliv, och han blir sååå jäkla blöt! Häromdagen vart det ultrapopulärt att ta ut och stoppa in nappen hela tiden. Vilken ände som kom in i munnen verkade inte spela någon större roll, haha. Däremellan är det tjut och snack i alla dess former, och snart får han även in fötterna i munnen.

Igår blev det skoköp för min del, och det känns ju lite skönare. Två par likadana stövlar i olika fäger, och ett par sneakers, typ. Skopunkten är fan bra :p

Idag vaknade jag 10, och efter några timmar var jag lagom uttråkad. Tänkte ta ut och rasta de båda stora hundarna ordentligt, och få med Elias ut i det fina vädret, och sagt och gjort. Hundarna äääälskade att få springa av sig! Klart de gör alla gånger, men det syntes vårkänslor även hos dom :)
Elias vart lite grinig mellan varven, hela dagen har varit ovanligt gnällig tycker jag.. Han brukar alltid alltid vara så himla glad och positiv och lätt att ha att göra med, men idag är det lite extra gnälligt. Och då är det ändå inte mycket :p

Jäkla hiss är fortfarande sönder. Den fastnade igen! Fattar ni? För ett halvår sen ungefär, så var den senast besiktad med godkänt resultat, och hittills i år har den stannat och gått sönder två gånger. Jag ringde och felanmälde den i fredags när jag märkte att det var dags igen, men ännu verkar ingen ha kommit och tittat på det, trots lovandet. Tänk om jag står där med barn och hund nästa gång den bestämmer sig för att stanna?! Det kommer bli fedepanik då. Fy fan.

Nu är det alldeles snart dags för BB, och jag hoppas Roza åker :o

Ha det gott!


Shopping

Idag begav jag och lillasyster oss iväg för att kollal lite skor. Först åkte vi inom Babyringen, fick köpt två nappar, en napphållare, två bodies (stl 68 och 74) och en liten haklapp. Näst på tur stod Skopunkten och där hittade jag mig 3 par så imorgon blir jag förhoppningsvis lite rikare i skoväg.
Tänkte sen att vi lika bra kunde kila inom Engelbrektsboden och kolla om de hade något fint i klädesväg till Elias, och jösses! Det fanns ju enormt med kläder, och billigt vart det också! Kvaliteten är kanske inte den bästa, det återstår att se, men det gör ju inte ont i plånboken om något går sönder då det inte var så dyrt. H&M's kläder har ju betydligt sämre kvalitet.
I alla fall så blev det ett par mockasiner, en body och en sparkdräkt, och två par leggings till mig. Bra att tänka framåt, måste (återigen) samla på mig kläder i stl 74 nu :p

Mamma undrade om vi hade åkt till Stockholm för att handla, eftersom det tog sån tid (vi bor i Malmö :p), men då säger lillasyster "Alltså, ibland kommer vi på oss själva med att bara stå stilla och prata". Så fort vi ses så går käftarna i ett. Det är helt makalöst vad vi kan snacka, haha. Stackars mamma och pappa måste ju få sår i öronen :p

Nu har min lille prins inte ätit sen nångång i eftermiddags så det är nog dags nu när han vaknar.
Ha det gott!

Trögt

Fan vad jobbigt det är. Tänk er själv frustrationen när du klättrar upp för en stege och en liten jävel nere på marken står och klipper av benen på stegen så du aldrig kommer upp. Jag har mina mål men vet fan inte hur jag ska göra för att nå dom. Jag försöker men det är nån elak jävel som sätter käppar i hjulet för mig hela tiden.

Idag ringde min gamla handledare från praktiken, till mitt hjärta. Han hade kvar numret som jag gav honom för typ 1½ år sen, och behöver nu få sin moppe fixad. Kanske skulle man ta sig ett snack med honom så man kan få in ett par fötter. Hade ju i alla fall lyft ett par stenar från axlarna. Saken är den att när det är för mycket motvind så slutar jag så småningom att kämpa. A girl can only take so much.

Nu har lille herren i huset varit vaken sen 18.30 ungefär, och är nu så himla gnällig och övertrött. Envis som en åsna och vill inte somna.

Så jäkla besviken

Det var som att jag rusade fram i 100km/h bara för att krasha och studsa tillbaka. Jag blir så jäkla besviken, och irriterad. Nu är jag låg, jag befinner mig långt nere på "må bra-skalan". Envisheten ligger dock i släkten och jag ska fan inte ge mig, utan kämpar nu vidare.

Idag kom åkpåsen på posten, så Elias kan sitta/ligga varmt i vagnen. Det är trots allt inte sommar än, och även om vi haft ett par vårdagar nu, så ligger april månad fortfarande framför oss. Hittills har jag haft filtar över honom när vi varit ute, men antingen blåser dom, eller så sprattlar han så mycket med benen pga att han är exalterad, och sparkar då av filtarna också, haha. Nu återstår bara ett regnskydd till vagnen också, inte så mysigt för honom att bli alldeles dyblöt.

Fick även kallelsen till ultraljudet av min galla. Ska dit 6 april kl 08. Svintidigt! 10.15 samma dag är det bvc-kontroll för Elias igen, och då ska även läkaren titta på honom igen. Ska återigen tjata om kräkandet, för även om det minskat, så finns det där ändå (Jag vet att alla barn kräker mer eller mindre). Jag har i alla fall bytt ut ersättningen helt, så han nu bara dricker välling. Köpte först majsvälling från Nestlé för den skulle ju vara så bra och inte klumpa (visst), sedan blev det majsvälling från Semper. Den senare var däremot mycket gulare i färgen, och han kräkte som fan av den också. Hur kan det vara så stor skillnad på majsvälling och majsvälling? Det är för övrigt en ren jävla djungel, det här med välling. Det finns majsvälling, havrevälling, risvälling, "god natt-välling", fullkornsvälling... tur att det står åldersrekomendationer på paketen. God natt-välling behöver jag nog aldrig bry mig om, för han sover så gott så och klarar sig utan mat lääääänge, på natten. Men de andra då? Vilket fan är bättre om han nu kräker som han gör? Ska majsvälling vara mildare mot magen så ska han ju inte kräka av den ena, men inte den andra. Arh!

Återigen kom jag åt nån jäkla knapp-kombination så jag inte får bort den kursiva stilen. Man blir ju tokig för mindre.

Nu måste jag försöka finna lite glädje, för det är fan inte kul att vara såhär nere.




Min lilla mini-gangster ♥


Epilatorn från helvete

Det var ju det sjukaste vad epilering av ben gör ont! Jag har världens lägsta jävla smärttröskel, lipade när jag tog hål i öronen (där det inte ens finns nerver. Väl?) men klarade ändå av att tatuera mig. Smärtan som epilatorn orsakar är tusen gånger värre än allt! I jämförelse gjorde inte ens tatueringen ont. Det gjorde den ändå inte, det bara skönt. Fatta då hur ont detta gjorde. Ett halvt ben klarade jag av, sen fick jag raka vanligt istället. Fy helvete.

För en timme sen tyckte Elias att jag förtjänade mat, och somnade då så nu sitter jag här med kycklingfilébitar och spaghetti som jag stekt. Låter rätt illa men smakar gott :)


Sötnosen med standard-kräklappen :)


Måndag

Nu ligger min fina lilla kille i sin säng och spanar in den nya sängdekoren (igen) och på den blinkande lilla nattlampan han fick från kusinen i julklapp. Han har tvärvägrat att ligga ner de senaste timmarna, så han har fått sitta mot mitt täcke men det verkar inte duga. Han gör situps när han halvsitter och sen tippar han åt sidan, haha. Det är roligt att se hur han utvecklas hela tiden.
Idag fick det bli en premiärtur med sittdelen i vagnen, till Ica. Den har fullt liggläge så det blev inte mycket sittande då han sov hela tiden, men det var övning för mitt psyke. Inte så kul när man inte kan se honom hela tiden. Jag upptäckte däremot en liten "sollucka" på sufletten som jag öppnade, och då kunde jag kika på honom hela tiden :) Nu väntar jag bara på min åkpåse som jag hoppas kommer med posten imorgon, så jag slipper böka med filtar som blåser upp hela tiden.

Appro på väntan så väntar jag fortfarande på mitt antagningsbesked. Jag hoppas att jag får det denna veckan, det är så himla jobbigt att vänta, haha. Jag har asolut noll tålamod :s
Jag vet att det var en tredje grej jag väntade på, men jag har glömt vad det var, haha :p


Lyckat

Elias var så duktig på babysimmet :) Helt förundrad över de andra små bebisarna. Nu sover han gott i bilstolen, han blev helt färdig :) Och Malmöit: flertalet gånger har jag behövt tvärnita i rondeller då busschaffisarna fullständigt skiter i väjningsplikten mot fordon som redan är i rondellen, och kör rätt ut. De gasar iväg från hållplatserna och blinkar inte förrän de är halvvägs ute i körbanan. Och får jag inte lov att vantrivas i stan? Malmö är kanske inget för mig, och det negativa jag skriver är så jag upplever det. Det är inget jag måste försvara :o

Jag glömde svara..

..Malmöit. Jag vet att Malmö har nattklubbar att erbjuda alla individer. Jag vet att det finns svartklubbar av vilka jag har mindre än noll intresse för. Jag har tröttnat på Malmös uteliv. Jag hängde på Etagé som tusan förr, men nu när man tittar dit om fredag/lördagkvällar finns det kanske 5 pers i kön. Slagt dog ut, f.d Deep vill jag aldrig sätta min fot hos igen, Debaser har jag inget intresse av. Jag är inte längre intresserad av att gå ut, och även om jag är det så finns det kanske 2 uteställen som passar mig som person.
Konst och teater har jag inget intresse av. Jag vet att det finns affärer som säljer amerikanska varor, och asiatiska osv, men varför nöja sig med en bråkdel?
Malmö har mycket bra, det är inte det. Men befolkningen gör absolut ingenting för att motbevisa min åsikt om att alla är idioter. Alla tror att de är störst, bäst och vackrast, flyttar inte på sig när det kommer bilar/barnvagnar/utryckningsfordon. Taxichaufförer kör som att de ha stulit bilarna, busschaufförerna följer inte en enda jävla trafikregel, poliserna är äckligt uppkäftiga och otrevliga och försöker få respekt på det sättet. Polisen är aldrig på rätt ställe vid rätt tillfälle och de har för alltid förlorat min respekt då de betedde sig som rövhål mot mig som inte gjort nåt fel. Det smälls upp köpcenter efter köpcenter trots att det inte finns fler folk eller trots att folk inte har mer pengar att handla för.
Detta kan tyckas som småsaker men jag är så jävla trött på stan. Efter 22 på vardagarna finns liksom ingenting! Tänk om min lille Elias blir kass en natt och min alvedon har tagit slut och jag har haft så dålig framförhållning eller otur att jag inte har hunnit köpa ny, då måste jag vänta ända till nästa dag eller ta mig till Stockholm för ett nattöppet apotek.

Jag förälskade mig i New York, i ljuden och ljusen



Premiär: Babysim

Imorgon är det dags för babysim! Elias älskar att bada och är fullkomligt galen här hemma i badkaret. Jag får fylla på vatten 1-2 gånger under hans badpass, så mycket som han plaskar. Jag hoppas verkligen att han kommer gilla babysimmet också. Av någon anledning är jag nervös, men det är som vanligt. Urkassa nerver oavsett vad det gäller, och en nervös/stressmage på det, ajaj.
Måste se till att ha färska batterier med mig till kameran också, ett sådant ögonblick måste man ju få bilder på :p

Jag väntar spänt på att höra från Lunds kommun om jag kom in på den förbannade utbildningen eller inte. Utbildningsförvaltningen i Malmö sa i alla fall att de hade skickat min ansökan vidare till Lund, så då går ju i alla fall Malmö med på att betala utbildningen. De sa också att jag skulle räkna med 4 veckors väntetid totalt, och det är det nog imorgon om jag inte har tagit fel på en vecka. Vilket jag inte tror eller hoppas. Denna vecka vill jag få besked, det är så jävla tråkigt att vänta :s

Sådana här söta badbyxor ska han få bada i :)


Build-A-Bear

Idag tog vi oss till Triangeln och 3, men eftersom de inte hade några lånetelefoner så ville jag inte skicka iväg min. Problemet med min mobil beror förmodligen ändå på fuktskada, då jag alltid har den i byxfickan, och det blir ju rätt varmt i fickan när man är ute och promenerar och svettas. Men man ska ju kunna leva normalt utan att skiten går sönder. Tappar man den i toaletten så kan jag ju förstå att DEN typen av fuktskada kanske får mobilen att gå sönder, men fan inte av att ha den i böjsan.

Efter besöket hos 3 så gick vi runt och jagade skor till mig, men jag fattar inte vad fan det är för jävla mode på tapeten nu? Skitfula luffarskor överallt, eller så finns det bara tygskor att välja på. Vi promenerade runt och runt och såg att alla nallar inne på Build-A-Bear bara kostade 149:- så vi gick in för att kika lite. Ännu fortare kom vi dock ut då det var fullt med skrikande småtjejer. Man hörde ju inte ens vad man själv tänkte. Innan vi åkte hem gick vi dit igen och då vart det lugnt, så Elias fick sig en tiger :)



I fredags hade lilla mamma sett i tidningen att Babyringen hade rea så hon kunde ju inte hålla sig utan vart tvungen att åka dit. Såklart. Med sin hem fick hon en babysitter och lekbåge, och lite kläder och två stycken haklappar med plastad baksida (tjo!). Hon är så himla rolig, den kvinnan ♥ Själv köpte jag en body från Lindex med Dino på (heter han det?), som jag kikat på ett litet tag. Den fick dock bli i stl 74, men mammas inköp var alltihop i 68. Enorma sådana dessutom.



Nu ska jag försöka mota bort mitt illamående innan Big Brother börjar!


Hemlängtan

..eller bortlängtan.. eller vad man nu ska kalla det. Ända sedan vi kom hem från semestern i det stora landet på andra sidan världen, så har jag längtat tillbaka. Jag längtar tillbaka till New York och dess mångfald, ljusen, ljuden och utsikterna. Jag längtar tillbaka till San Francisco, till piren med de söta sälarna, till de sjukt branta gatorna och de fina husen, till spårvagnarna som inte var så roliga att åka i upp-eller nedförsbackarna. Jag längtar tillbaka till Six Flags i Los Angeles, det var de sjukaste karuseller jag nånsin åkt och jag vill åka igen och igen. Oh, eller den typiska lilla amerikanska småstaden Exeter. Det var så mysigt där! Jag fick blickar från servitrisen som förmodligen tyckte jag var en dum svensk som ifrågasatte hur de kunde äta vispat smör till sina pancakes, men det var verkligen så jäkla vidrigt, haha.
Lillasyster blev jagad av en jordekorre när vi hade kollat på sjöelefanterna eller vad det nu var för sjukt stora djur, haha.
Usa är möjligheternas land. Det spelar liksom ingen roll vad du är intresserad av eller drömmer om - det finns där. Malmö har absolut ingenting att erbjuda än nästan 300 000 idioter och ett fåtal affärer. Blä.


En liten del av Colossus på Six Flags. Det är samma karuell som de visar i början på Huset Fullt.
Bild fårn ultimaterollercoaster.com


Goliath


Ni ser ju vilken mysig lutning det var på den förbannade berg- och dalbanan. Tror det var 70 grader eller nåt sånt.
Bild från joyrides.com

Nä, jag vill verkligen tillbaka, och stanna i längre än två veckor. Betyyyyydligt längre.

Det här med sömn..

Igår åt Elias ca 19.30 hemma hos mamma, var vaken i typ 1½ timme och somnade sen på Mias säng. Sen vaknade han efter kanske en halvtimme och titta på lite Big Brother, jag klädde på honom och väntade på hjärtat, och hela tiden låg han vaken och snackade. Jag är så van vid att han äter var tredje timme, så jag väntade hela tiden på att han skulle bli hungrig.
Han somnade som vanligt i bilen, sov när vi kom hem, fick ta av honom jackan och lägga honom i sängen, och han sov. Han vaknade (?) och grät en gång under natten, vaknade inte förrän 07 och ville äta igen. Alltså 12 timmar senare! Och sen somnade han om till 10. Jag har alltså fått sova bra, återigen, men var så jäääävla trött när jag vaknade! Förmodligen för att jag sov dåligt natten till igår, men varför är det då ändå svårare att komma upp när man har sovit bra, efter en dålig natt?
Jag klagar däremot inte, de dåliga nätterna kan jag liksom räkna på min ena hand.

Nu ligger han och sover middag, och är absolut sötast i hela världen!
Vad jag själv ska hitta på idag vet jag inte. Tänkte gå och lämna in min iphone då högtalaren inte funkar som den ska, så jag hör inte när det ringer. Har dock inte råd att betala nåt för att få den lagad, så jag hoppas att det går att ta det på garantin. Men vi får se. Hjärtat har mycket att göra på jobb idag, så det får kanske vänta till imorgon :o


Trötter

Haha, 5 minuter efter att jag skrev förra inlägget, så hade jag fått på pyjamasen, lagt Elias på kudden bredvid mig, stoppat in nappen och en minut senare sov han. Älskade, okomplicerade lille unge ♥

Nu ska jag kika på ett avsnitt Greys innan BB börjar. Denna veckas uppdrag är ju bara för roligt, som jag skrattar! Jag tittar sååååå sällan på tv så jag är glad att BB har börjat igen :)


Haha, kolla minen. Jäkla pimp


Up&Go-paket

Idag fick jag ett brev på posten som sa att jag hade ett Up&Go-paket från Libero, att hämta. Skojskoj! Jag har nämligen blivit sugen på att prova deras blöjor igen för jag tycker att Pampers sitter så himla konstigt på Elias nu. Fick 5st Up&Go-blöjor i storlek 4 (7-11kg) och han har nyss på sig den första och den sitter mycket bättre! Återstår att se om den fortsätter sitta bra och om den läcker eller ej.
Fick även tvättservetter, engångs-haklappar, prover på lotion och tvål typ, ett par strumpor och en cd-skiva.

Nu börjar lillemannen kinka här, så det får kastas på en pyjamas och försöka natta honom :O


Hur formaterar man mini-pc?

Jag vet att det någonstans på datorn ligger ett Windows och gömmer sig, för koden är på undersidan. Jag kan dock inte för mitt liv komma på hur fan man bär sig åt för att ominstallera hela Windows, och rensa hårddiskarna totalt. Jag googlade runt och trodde mig fatta hur man gjorde, men jag vågade inte av rädsla för att Windows:et kanske försvinner om man rensar hårddiskarna? Är enda sättet att installera Windows på ett usb-minne och sen installera det på datorn därifrån? För det är ju mäkta jobbigt.

Idag köpte jag ett par nya badbyxor till Elias. Igen. Vi börjar på babysimmet på måndag, och badbyxorna jag köpte har han redan hunnit växa ur, haha. Hans ben har blivit så härligt tjocka nu ♥ Dessa har typ dragsko i midja och ben så de går att göra mindre vilket är bra, då han inte helt och hållet fyller ut dom.
När jag sedan kom hem, kom jag på att det knappt fanns någon mat till Elias, så jag fick bege mig ut och iväg till Ica Maxi. Fick Ok från bvc-sköterskan att vi kan ge Elias välling nu helt och hållet, istället för ersättning då han bara kräker av den.
Det blåste satan ute, och var så jäkla kallt, så när jag kom förbi pappas jobb och såg att bilen stod där, fick jag gå in och stjäla lite värme. Mysigt litet kontor han har fått till det där :)
Allt som allt var jag ute i 1½ timme, och precis som förra gången är jag nu helt slut. Men det är skönt också, man känner att man har gjort nåt vettigt i alla fall :)

Nu ligger lilleman och sover, och är så söt i sin Mumin-tröja och sina Muminbyxor även om de är lite stora :) Han fick sig lite morot/potatis-puré till middag och det gick fortfarande ner. Tänkte ta och prova morot/palsternacka igen snart, och se om det fortfarande grimaseras eller om det nu är okej.

Gjorde mig en smoothie innan, på ananas, mango, banan och vanlijyoghurt och den blev ju helt galet god! Kanske lite mer ananas om det är den smaken man är ute efter, men jag gnäller inte. Hade ju utan tvekan kunnat dricka det till frukost/lunch/middag och däremellan också :p


Haha, såhär ser han i princip alltid ut när han ska till att snacka. Superkoncentrerad, sen O:as det utav bara tusan!


Non stop

11.30 begav jag mig till Limhamn för att rasta hundar. Efter det åkte jag om hjärtats affär och hämtade posten, gick in på Ö&B och köpte tvättmedel, åkte hemåt och fick mat i kistan. 15.30 kunde jag sätta igång och tvätta (en hel halvtimme tidigare, tjo!) och det är vad jag har gjort, parallellt med storstädning här hemma. Toaletten fick sig en omgång, köket blev rensat på lite skit och vardagsrummet blev verkligen rensat på skit! Så jävla skönt att ha det rent, men herrejösses vad folk samlar på sig grejer. Det hämtas och hämtas för att sedan bara stå och samla damm.
Fick bäddat rent sängen också, och lade på bäddmadrasserna mamma köpte, så nu är den mycket mjukare. Har fortfarande inte bytt ut sängen mot mamma och pappas gamla, tänkte att det är onödigt asande upp och ner så den får vänta tills min lägenhet står till mitt förfogande igen.
Jag har inte suttit ner på hela dagen nästan, totalt i en timme kanske. Min rygg värker nåt helt galet mycket, men nu kan jag koppla av i några timmar i alla fall. Skönt!

Elias är för övrigt så jävla rolig. Han älskar att ligga på sängen när jag är framför honom, han blir dunderkoncentrerad, sparkar som en galning med benen, armarna är överallt och ingenstans, och han kör med sin senaste upptäckt; gläjdetjut. Det är tjut i alla dess former, men alla är lika glada, haha. Underbara unge!

Nu ska jag sätta igång ett litet serieavsnitt och dricka min Cocio :p


Trötter

Det är roligt hur man aldrig blir nöjd. Elias är nog världens mest okompliceraded unge! Vi har fallit tillbaka i gamla vanor sen han blev frisk från sitt RS-virus igen, och han sover nu hela nätterna igenom igen. På kvällarna är det lite oregelbundet, beroende på hur mycket han har sovit på dagen, men oftast har han slocknat igen vid 23, och sen sover han till mellan 05 och 07, äter lite, och vaknar sen vid 09-10. Det går oftast 12 timmar på kvällen/natten innan han vill käka igen. Nu t.ex sover han fortfarande, och har gjort i ett par timmar. Han var vaken ett bra tag innan, tittade på himlen/träden/fåglarna ifrån vagnen och sådär, och innan dess var han vaken i nån timme.
Trots detta, att man får lov att sova (6½ h inatt) till skillnad från en hel del andra småbarnsföräldrar, så är man ändå aldrig nöjd. Jag ligger här i sängen och är så galet trött och klockan är snart 18. Hjärtat väckte mig mitt i natten när han kom hem, då hade jag fått sova två timmar. Han hade köpt en milkshake till mig, haha. Den drack jag halvsovandes och när Elias sedan vaknade några timmar senare, så var jag helt död. Försökte underhålla honom och prata med honom men det var inte det lättaste då ögonen gick i kors. Sedan somnade han i en timme till, tack och lov.

Dagen idag har fortsatt i samma spår som gårdagen. Det tar också på krafterna, att ödsla så mycket energi på att vara arg, att må dåligt över hur man bor och att aldrig kunna känna sig riktigt hemma. Jag tycker inte om att ha en massa "onödigt" folk omkring mig, jag är en ensamvarg som gillar att gå runt och småpilla, eller inte göra någonting alls, men framför allt att kunna röra mig hur jag vill utan att känna mig ivägen för någon, eller känna att någon annan är ivägen och stör mig. Det är småsaker. Jag är van vid att ha saker och ting på speciella sätt, och när detta rubbas så blir jag förbannad. Min ordning och reda ska ingen annan komma och rucka på.
Nä, 2½ vecka till får jag stå ut, sen hoppas jag att folket har vett att flytta ut i tid, annars blir det än surare miner.


Så fort han ligger såhär flaxas det hej vilt med både armar och ben, och han får en så koncentrerad min :p Mitt lilla ljus ♥


Så jävla irriterad!

Jag blir så jävla irriterad på att allt tas för givet hela jävla fucking tiden! Om jag går och handlar nåt, så är det JAG som ska använda det! Samboende i ett hushåll är okej, då är man liksom en. Men när det är en tredje med, som inte bidrar med ett piss utan bara kommer hit och äter vad fan som än finns, skitar ner och sen går härifrån, det är inte okej! Jag blir så jävla lack. Jag orkar inte med att ha det såhär längre, jag hatar det! Bortskämda folk, se för fan till att väx upp och ta ansvar för er själv och sluta snylta på varenda jävel som kommer i er väg. BLÄ!

Det har förstört hela min dag. Jag är så jävla hungrig, jag gick iväg och köpte några potatis som jag skulle ha till min kyckling, när jag kommer hem efter att ha varit ute med Milton så är dom SLUT!! Fattar ni, MINA förbannade jävla potatisar har någon annan ätit upp så nu kan jag inte äta min jävla kyckling! Kan man inte tänka ett steg längre, att det kanske är nån annan som vill ha dom. Istället verkar tankarna gå som så "Oh, potatis. Hm.. de är inte mina, men de ligger i kylen så förmodligen har Molgan varit och köpt dom åt mig".

ARH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Såhär trevlig blir jag för övrigt när jag inte har fått mat i kistan, och värre lär det bli eftersom jag nu måste svälta.


Rösta på mig i Mysmatchen!

RÖSTA PÅ MINA CHIPS I MYSMATCHEN HÄR!!!

Läkarbesök

Ja, idag bar det av till vårdcentralen för att prata med ännu en läkare om min mage. För ganska precis ett år sedan så var jag och sökte för samma sak, då kollade de om jag var allergisk mot laktos/gluten, de kollade sköldkörteln, kollade om jag hade diabetes och allt kom tillbaka negativt. Sen var det inte mer med det, tyckte uslingen till läkare som jag träffade då. Det var ungefär det som kunde vara fel på min mage och eftersom svaren kom tillbaka negativa så var det med andra ord inget fel på min mage. Arh!
Läkaren idag var snäll i alla fall. Hon sa ganska omgående att hon kunde skicka en remiss för ultraljud av min galla. Vet inte om sånt går i släkten för hon frågade om någon i min familj hadfe haft problem med sin, och mamma fick ju sin bortopererad.
Hon sa att det kunde vara så att min tjocktarm var för lång, typ, och att all skit (bokstavligt talat) samlas i den för länge, och när den sen ska röra sig för att klämma ut det, så gör det ont och kniper eftersom den inte riktigt får plats. Hon frågade hur det var när jag var gravid, och jag sa att jag inte hade några problem alls = magen var ju sååå mycket större och det fanns mer plats.
Hon sa även att jag ska käka päron, kiwi eller aprikos om kvällarna för att sätta igång magen så jag kan gå på toa och tömma mig en gång om dagen, istället för 1-2 gånger i veckan.
Fick tabletter utskrivna, som ska slå hål på gasbubblorna i magen, som jag ska ta om/när jag känner att det börjar krampa.
Vi får se om ultraljudet visar nåt. Jag hoppas nästan det så att man slipper få en luddig diagnos.

Vi var inne en sväng på Babyland innan idag också, och jag önskar återigen att jag var miljonär. Det finns så mycket (och onödigt) som jag vill köpa. Vagnarna är så fina att jag vill köpa en bara för att den är fin att titta på, haha. Nä.. det som står på listan över inköp närmsta tiden är en åkpåse och kläder till 74/80-garderoben. Mamma har redan bidragit med ett mjukis-set. Men 74 är ju helt enormt stort.. äh, det är nog bättre att jag slutar stressa över det här med kläder, och tar det som det kommer.

Nu väntar jag bara på Big Brother, sedan ska jag kika på Dr. 90210 och sen sova :o


Vi växer som ogräs

Ja, på en månad har Elias som sagt vuxit 3,5cm vilket känns helt galet mycket. Det kommer bli en stor klump det där, haha. När jag blev visad kurvorna igen, så ser man "normalkurvan" typ, alltså de som redan finns på pappret, och den kurvan går så fint och jämnt, högre och högre. Elias kurva får bara raka streck hela tiden, haha, som går uppåt. Det ser ut som att den accelererar.
Redan har jag några bodies som blivit för små i stl 62 så jag får ta och blanda ner 68:orna i byrån också, och ta bort de små. Även om de är fina, så är det ju synd om ungen att de ska sitta som korvskinn. Sen får det bli dags at börja investera i nästa storlek kläder, dvs 74/80. Är det väl? Hoho.

Idag vid 10.30 åt han en helt portion gröt med lite blåbärspuré i, och sedan gnällde han efter mer (tro fan att han växer sådant!) så det fick bli 110ml välling också. Det enda kräk som kom från det, var det som var överflödigt. Nästa mål fick han mer välling och kräkte återigen bara upp överflödet. Står ju inga rekommendationer på vällingpaketet, så jag vet ju inte hur mycket de ska ha.. Nu för en stund sedan fick han lite mer ersättning och lite mindre välling och kräkte en hel del av det förstnämna. Jag hade gärna bytt ut ersättningen helt, men en del av mig säger att han behöver ersättningen också, fram till i alla fall 6 månader, då välling inte innehåller samma grejer som ersättningen gör, som de behöver nu. Någon får gärna rätta mig om jag har fel, men varför skulle annars rekommendationen vara amning/ersättning till 6 månaders ålder? Får väl ta kräkandet i en månad till, det är inte så himla länge.

Imorgon väntar ett besök på vårdcentralen för min del. Om de återigen försöker få mig att gå därifrån med ett "Det är inget fel på din mage" ska jag kasta mig på golvet, skrika och sparka med benen. Haha, nä men då ska jag tvinga dom att skicka mig till nån specialist, för det är fan inte normalt med en sådan mage jag har. Örk. Vi får hålla tummarna helt enkelt.

Nu ska jag värma mig under mitt "lilla" täcke, då lägenheten är så gräsligt kall :s


"Jag är så sömnig men den där röda saken är så fin..."


Tjockis

Idag var vi på 5 månaders kontrollen med Elias, vilket även innebar vaccinering. Stackaren blev alldeles ledsen vid andra sprutan, men den ska tydligen göra mer ont också så därför ger dom den sist.
Han har blivit stor! 1170gram har han lagt på sig på en månad och väger nu 6650gram och 3,5cm längre gör att han nu är 65,5cm lång. Min stora fina kille!
Nu för en timme sen blev han dock så jäkla grinig, vaknade och skrek hela tiden så han fick en alvedon och sover nu som en sten. Han har varit vaken jättemycket idag också, så får se när han vaknar.
Vid ett mål senare så ska vi blanda i välling med ersättningen också och se om han kräker mindre då, och så småningom byta ut ersättningen mot välling. Okej att han är 5 månader, och dessutom för tidigt född, så han kanske inte är redo för välling än, men det får vi se.

Nu ska jag äta!


Detta eviga kräkande..

Okej att en del bebisar kräker mer än andra, men detta är fan sanslöst! Jag har blivit immun mot det lite grann, vant mig liksom. Men nu upptäckte jag att såret under hans haka, i ett av vecken, trots mitt försök att mota bort det, nu blivit större. Det är som ett ytligt köttsår och så jäkla hemskt. Ungen kämpar ju emot när man försöker lyfta hans haka också, så det är fan inte lätt att komma åt där.
Imorgon ska vi till bvc och då får bvc-tanten antingen ordna nåt läkarbesök för att kolla så att han inte är allergisk mot nåt, eller ge mig recept på nån annan ersättning. Han kräker inte när han äter gröt eller puréer utan det är just med ersättningen. Efter ett mål mat tar det ca 5-6 tvättlappar från Ikea (de där vita) innan han slutar, men sen håller det på titt som tätt med genomskinlig spya istället, vilket jag förmodar är magsaft, fram till nästa mål, and so on. Vi får se vad som sägs imorgon. Även om jag blivit van vid hans kräkande, så tycker jag att det är för mycket nu. Den lilla tid det tog att skriva ner hit, har han kräkt fem gånger, och då var det två timmar sen han åt.

Nu ska jag i alla fall få på honom en pyjamas och försöka torka såret i tjockisvecket, och sen kolla på Big Brother :o

GoCart-körning

Idag var första gången i mitt liv som jag körde gocart! Om man inte räknar med den enda gången en sommar på Skara sommarland för sååååå många år sedan. Tror jag var 11-12 år nåt sånt, och det var sådana små löjliga maskiner.
Det var helt galet kul att köra! Hjärtat lyckades övertala drottningen av mesar till att köra och jag skrattade heeela tiden! Det gick så jäkla fort och banan är så kringelikrokig. Till slut blev jag dock åksjuk av allt vibrerande så jag fick sluta. Men jag fick en bra tid, jag körde till och med snabbar än två av hjärtats bröder, hihihi. Han var så stolt över mig :p

Imorgon fyller min lille prins 5 månader. Helt galet alltså! Underbara lilla filur ♥

Inga kan älska som vi

Världens djupaste badkar, en fattig lya, cigg, droger, raveplanscher på väggarna, rökigt, världens största joint, missbruk, ånger, kärlek, förtvivlan, förvirring, kyla.. Varje gång jag hör denna låten så fylls jag av så mycket olika känslor och de är så många, att det känns som att jag ska spricka.

Vanligt i-landsproblem

Medans Elias fortfarande var i magen, var jag och lillasyster och fyndade lite bodies på Ekohallen. De har visat sig vara i helt okej kvalitet. Mina två favvisar därifrån hade sån där jobbig omlott-grej i halsen så de var alltid för stora för honom eftersom han hela tiden var så smal. Nu har han bytt upp sig till 62/68 men de stramar åt som tusan! Han har en söt liten en med traktorer på, och den sitter så att man knappt kan stänga uppe vid halsen, och sen blir den jätte-urringad :o Andra bodies i samma storlek är antingen för stora eller för små. VARFÖR kan de inte göra kläder efter samma storleksmall överallt? Det är så fasligt irriterande. Jag måste i alla fall köpa mer kläder till honom nu, för snart växer han väl sådär mycket över en natt igen, att inte ens 62/68 passar. Fast.. de flesta i dubbelstorlekarna är stora ännu, och han har lite grann i 68 så det borde ju ta ett litet tag innan allt är för litet. Vilket ständigt i-landsproblem det är med barnkläder, haha. Men det roligaste är att man får köpa nytt hela tiden :p Synd bara att alla barnavdelningar har 80% flickkläder och 20% pojkkläder. Vilket skit. Oh, men jag hittade rätt så mycket fint på Cubus, får kanske ta mig en runda dit och kika..

Aja, nu ska jag inte snacka en massa goja. Ett avsnitt Greys till och sen ska jag sluta mina ögon så jag kan sova lite innan lill-mannen vill ha mat igen. Har jag tur blir det imorgonbitti nångång :o


Alltså, kolla sovstilen.. snacka om att ta plats


Helt färdig

Idag tänkte jag göra två flugor på smällen och få mig lite motion samtidigt som Elias fick ny Inotyol-salva. Jag packade ner ungen i vagnen och på med kläderna och så gick jag. Vägen dit var inga problem, tror det tog 20 minuter bara. Vagnen är så himla lätt att köra också. Vägen hem vart lite jobbigare då det råkade följa med lite annat än bara salva, som vanligt haha. Fast det var nyttiga saker som Proviva till min mage, och lite päronpuré. Allt som allt tog det en timme och den timmen tog fan all energi ifrån mig! Jag fattar det inte, jag är helt slut nu alltså.

Och för att återgå till momentet mat.. jag köpte blåbärspuré häromdagen också, och sen läste jag att det används mot lösa magar. Elias bajsar fortfarande lös, inte en tillstymmelse till klutt nånstans, så han borde ju kunna äta lite blåbär utan att börja skita sten. Sen kom jag på att man helst inte ska ge päron till hästar då de blir dåliga i magen, är det så med barn också? Alltså, för mycket päron och du blir kass i magen? Fast.. en tesked hit eller dit borde ju inte göra så stor skillad/skada. Jag behöver ju inte klämma i honom en burk av varje liksom.
Annars käkar han mest banangröt och potatis/majspuré. Det finns inte så mycket annat att välja på. Morot var väl sisådär, ska prova det igen vid nåt tillfälle. Såg att ett utav barnmatsmärkena hade spaghetti och köttfärssås från 5-6månader, men det känns alldeles för tidigt för att dom ska äta kött vid den åldern? Eller så är det så att han är redo men i mitt huvud är han fortfarande den lilla högen på 2kg som han var för snart 5 månader sen :o

Annars gör han stora framsteg. Han älskar att prata! Han gurglar och O:ar och jag vet inte vad. Han snackar gärna med ödlan i sängen och han vet precis vart den sitter så han vrider medvetet upp huvudet för att kunna titta på den när han pratar också, haha. Och sen har han börjat skratta. Vi hade värsta skrattävlingen igår. Han gjorde nåt som fick mig att skratta högt och sen slutade det aldrig. Han skrattade åt mig och tvärtom. Ordentliga glädjetjut har han gett ifrån sig också, min fina lilla kille ♥


Kyligt värre

Denna lägenheten är snorkall och jag fattar inte varför :s Har flyttat saker som stått framför elementen så att de ska kunna sprida sin värme, men icke. Fönstret i köket ser ut att vara från krigets Polen och går inte att stänga helt så jag kan tänka mig att det bidrar till en del. Stänger in oss på rummet för att hålla värmen kvar här, men det slutar ju såklart med dålig luft istället. Suck och stön. En månad kvar tills jag SKA flytta in i min lägenhet igen.

Elias blir 5 månader på måndag och det känns helt sjukt! Det är en glad och snackig liten grabb det där, han älskar att titta på sig själv i spegeln. Det blir alltid glada miner då :)

Var ute och gick en runda med Milton innan och stoppde Elias i selen. Skulle först bara ner och köpa bröd men eftersom de hade stängt så fick det bli en liten promenad också. Han höll sig vaken hela tiden, det var ju en massa att titta på! Fåglarna i luften var nog speciellt intressanta. Min lille sötplutt. Sen fick det bli gröt till mellis samtidigt som vi invigde babysittern och den uppskattades. Elias provade på att sova in den också, och det gick bra :)
Nu ligger han och flörtar med ödlan i sängen igen och ser allmänt sömnig ut.

Kanske ska ta och värma mig med ännu en kopp te..


RSS 2.0