Debatt? Hur ska jag bära mig åt för att bli hörd? En ny moské i Malmö

Jag vet inte vart jag ska börja.. Kanske med att svenska folket ser ner på araber och muslimer? Ser dom som smuts, och anledningen till landets kriminalitet.
Stor del av landets svenska befolkning vägrar att öppna ögonen för något nytt, de är rädda för det de inte förstår, och vill gärna förstöra det.
Under året som har gått, har jag ändrat uppfattning helt och hållet, och jag har lärt mig SÅÅ himla mycket om både muslimer och araber. (Som kunnigt folk vet, så är det inte enbart araber som är muslimer).
Sverige påstår sig vara ett vänligt och neutralt land, ett välutvecklat land, ett bra land. Alla arabländer är bara smutsigt skit och vi får dras med deras folk. Deras folk kommer och skitar ner fina Sverige. Mitt land Sverige påstår sig även vara ett fritt land, ett land med yttrandefrihet och religionsfrihet, och hur märker man då att detta inte stämmer? Jo! Malmö kommun vill bygga ännu en moské, och varende svensk i stan blir galna! Facebook-grupper som säger nejtack till ännu en moské (för alla inser ju att TVÅ moskér är rent för mycket i en stad som redan har en, två, tre, fyra.... kyrkor). Enligt Malmö stads befolkning så är det helt okej för kristna att ha sina kyrkor i stan, men det är inte okej för muslimer att få en till moské. Okej, kyrkorna har funnits där lääänge och är inga nya byggnader, men om man nu ska skryta om att man är ett utvecklingens land, med religionsfrihet, varför inte en moské till? Det är inte fula och meningslösa byggnader, som Turning Torso..

Och det här med kriminalitet.. just nu är jag i Amman, Jordanien. För säkerhetsskull ska jag tillägga att det är ett arabland, och jag är nog den enda utlänning jag har sett här under tiden jag varit här. Förutom ett par ryssar.. INGEN spottar åt mig, skrattar åt mig, tittar snett på mig, ser ner på mig eller skriker fula ord efter mig. INGEN. Och jag är i ett underutvecklat land, fullt med "dumt och smutsigt folk". Detta land har ingenting, de köper vatter från andra länder för att landets befolkning ska ha vatten. De har inga tillgångar att sälja till andra länder som de kan tjäna pengar på. De har höga skatter och det är det som landet lever på. Trots detta kostar en taxiresa som hemma skulle gått på en hundring, endast 15:-. Det dyraste jag åkt taxi för här, är 30:-, och det var en lång jävla resa. En påse chips kostar 5:-, 2,5l Pepsi kostar 10:- (och då är det DYRT).
En kompis morbror tar hand om oss, och jag frågade om det inte finns nån kriminalitet här, eftersom de enda poliser jag sett står i alla rondeller och försöker hålla koll på den kaotiska trafiken, som konstigt nog fungerar jävligt bra. Mannen sa att det finns knappt nån kriminalitet, för folket behöver inte begå brott. De få brott som begås, görs så av folk som kanske är utvecklingsstörda eller har något psykiskt funktionshinder, och de kan räknas på dina fingrar.
Bilskatten är förbannat dyr här, och att köpa en ny bil är verkligen dyrt jämfört med hemma. Ändå, trots dessa skyhöga summor, så kör 95% omkring i de värsta bilarna. Man ser sportbilar, massor med fint stylade bmw, stora jeepar och allt du kan tänka dig. Hemma är det bara de allra rikaste som har råd att köra omkring i såna bilar.
Arbetslöshet vet jag inget om, men jag tror inte att den är så hög. Bara i affärerna vi går förbi (och det är många) så sitter det lappar titt som tätt som annonserar om lediga jobb.
Jordanien är inget krigsdrabbat land, i alla fall inte nu, och det är få flyktingar som kommer härifrån. Om du tänker dig att folk har varit med om följande historier, och kommer till Sverige för ett bättre liv, men blir bemött med nedvärderande blickar och fula ord, kan du ju själv tänka dig att det inte är så lätt att slå sig fram på laglig väg, med allt det psykiskt dåliga bagage som de har med sig.

Vi träffade på hjärtats kusin från Bagdad, de har inte träffats på 15 år. Kusinen är 3 år yngre än hjärtat, men ser ut att vara 15 år äldre än honom. Han berättade att han en dag stod vid en vägkorsning, och hade rött ljus. Plötsligt kommer det ett par män och börjar skjuta, de är ute efter mannen i bilen bredvid kusinens. Kulorna går genom kusinens bil, mitt framför ögonen på honom, och dödar mannen i nästa bil. Han överlevde med en hårsmån.
Kusinen är och blir klippt i sin kompis frisörsalong, shia- och sunnimuslimer krigar. Från ingenstans kommer en grupp sunnimuslimer in, och skjuter ihjäl kompisen mitt i klippandet av kusinen, och han trillar död ner över kusinen. För att rädda sitt eget liv skriker han, trots att han är shiamuslim, att han är sunni, och de låter honom leva.

Detta är bara två berättelser som han varit med om, och det finns säkert de som varit med om ännu värre saker.. tänk dig att vara i den sitsen, komma till Sverige som alla talar gott om, som är ett bra land där du kan tycka och tänka vad du vill, och du har rätt till DIN EGEN religiösa tro, och när du kommer hit så får du veta att folk inte vill att det ska finnas två moskéer i en stad, att du drar med dig smuts och kriminalitet in till landet, du kostar bara samhället en massa pengar, och du blir verkligen värderad/behandlad som värre än en hundskit. Negativa tankar föder negativt handlande!! 1+1=2!

En amerikansk dokumentär om ett irakiskt hårdrocksband.. Den amerikanske reportern ville åka och titta på bandets replokal som blev bombad, men det var inte säkert att vara ute på gatorna, det gick beväpnat folk överallt, spänningar mellan amerikaner och irakier. Reporten skrattar och säger "Allt jag ville var att kolla på deras replokal, att det skulle vara så svårt att köra de 5 minuterna dit". Jag tänkte bara att vad fan skrattar han för, det är hans land som har orsakat det.

Jag blir bara så seriöst förbannad på aktiv dumhet, när folk inte inser hur dumma och okunniga de är och ändå öppnar munnen. Självklart, som jag har sagt, Sverige är ett land med yttrandefrihet, men folk som inte kan stå för sina yttranden gör bäst i att inte yttra sig alls.

Självklart finns det undantag och fullkomliga stolpskott som skulle kastas ut med huvudet före, men undantag finns alltid.


 vs


Ögonlaseroperation

Efter hur lång tid som helst så blev det äntligen av. Vi åkte till ögonkliniken där de sa att om mina ögon var tillräckligt starka, så skulle de göra ingreppet samma dag, och jag skulle vara fullt återställd dagen efter. Undersökningen gjordes och läkaren konstaterade (lite förvånat) att mina ögon var i perfekt skick! De var ultimata att göra operationen på. Jag fick vänta i några minuter innan de kallade in mig till operationsavdelningen. Väl där fick jag på mig en snygg mössa, snygga blåa plastfodral till skorna, och en grön "klänning", haha. Jag fick en valium för att slappna av, och bedövnings-ögondroppar.
Jag leddes in i operationssalen och fick lägga mig på britsen, där jag fick ännu ett par bedövningsdroppar, och antibiotikadroppar. Sen kletade dom in desinfektions-mojs i halva ansiktet, torkade av det igen och sen var det dags!
En tejpbit över ena ögat för att det skulle vara stängt, och så ett skynke över ansiktet så bara det ena ögat syntes. De öppnade upp ögat med nån tång eller vad fan det var, som sattes under båda ögonlocken så att ögat var helt öppet. Sen såg jag bara hur något skrapade på ögat, det droppades i vatten. De sa att "Nu kommer du känna ett litet tryck" och så kom det en genomskinlig "hatt" som lades över ögat, det tryckte som FAAAAN och sen blev jag blind! Läkaren försökte lura mig att han släckte ljuset men jag är inte dum. Trycket varade bara i ett par sekunder, och när det försvann kom synen tillbaka och jag kunde återigen fokusera på den gröna pricken som hela tiden fanns över ögat. Sen kom skrapan fram igen, skraoade lite, och sen kom ett borr-ljud. Typ som hos tandläkaren. Och det luktade bränt. Fy fan vad äckligt det luktade!!
Efter det fick jag lite mer vatten i ögat, och sen var det exakt samma sak med nästa öga.

Igår, dagen efter operationen, såg jag perfekt. Mot kvällen till blev det lite suddigt, men det är pga att ögonen blir trötta, och det kommer ta ca 2 månader innan synen är helt 110%. Jag fick valium på operationsdagen som sagt, sen tog jag en tablett mot eftermiddagen efter jag kom hem igen, för jag skulle sova i 6 timmar. Sen var jag vaken i ca 2 timmar, tog en valium till och sov i 12 timmar. Haha.

Idag ser jag också perfekt, och återbesöket idag bekräftade att mina ögon är perfekta. Inga komplikationer. Jag måste ha solglasögon utomhus i 2 veckor, vilket är okej här där det finns sol, men det känns konstigt med snön där hemma...
Jag ska även har ett par speciella solbrillor när jag sover, för att jag inte får klia i ögonen på två veckor, vilket redan nu är skitjobbigt.. I tre dagar får jag inte böja mig ner, ingen rök i ögonen (vilket är svårt att undvika då man röker överallt här). Sen ska det tas ögondroppar i en vecka, och jag får inte träna på en månad. Haha, jag som hade tänkt sätta igång när jag kommer hem. Men aja.. bara februari månad ut, sen är det fritt fram!

För övrigt är idag kanske början på något nytt. Jag hoppas rent förskräckligt mycket, men vi får se. Men är det något jag har lärt mig så är det att INTE hoppas, man blir bara besviken...


Stress, som vanligt

Jag förstår mig inte på hur jag alltid får mig själv att stressa så himla mycket.. Hjärtat sa igår till mig "Andrea, du är på semester! Ska du verkligen tänka på allt det NU, och förstöra för dig själv? Slappna av". Jotack, för det är ju så himla lätt..
Men kanske lugnar det sig lite om jag skriver ner en punktlista på vad det är jag behöver göra, så behöver jag inte vara orolig över att jag ska glömma något..

Praktiken börjar på måndag, kom jag på mitt i allt. Fast handledaren verkar trevlig och jag har hennes nummer, så jag får ringa och säga att jag kommer lite senare. Tror inte att det ska vara några problem. Hoppas bara på att det är ett roligt ställe.
Kollade runt på arbetsförmedlingens hemsida igår och det fanns ett par annonser om anställningsbehov som hade passat mig bra.. frågan är om man har en chans, när det är en termin kvar, och jag inte har gått klart den andra 11veckors praktiken..
Men skit i det nu, INGET STRESS!!
Dags för frulle nu!
Ha det gott.

25 ar och hemlangtan

I alla ar pa min fodelsedag, nar jag har bott hemma, har jag blivit vackt pa morgonen av resten av familjen, med lite dricka och en kaka eller macka. Jag har fatt mina presenter och sen har jag gott somnat om igen.
Idag paborjas mitt 25e ar pa denna jord, och det kanns sjukt. Jag ar utomlands, i en stad och en kultur jag inte riktigt ar van vid, men anda trivs med. Inga foraldrar och ingen lillasyster vackte mig imorse.. Dock fick jag en puss av hjartat vilket saklart inte ar helt fel, men man blir ju lite nostalgisk. Plus.. 25 ar jattegammalt!! :o

Jag ar i Jordaniens huvudstad Amman. Vadret ar inte sadar supervarmt, ungefar som en svensk sommar utan varmebolja. Fast lite battre. Man kan ga utan jacka, och solen varmer gott.
Trafiken ska vi dock inte prata om.. det verkar inte finnas nagra regler over huvud taget har! Forutom att man stannar vid rott ljus, vilket man gor. Overgangsstalle finns det inte heller, sa man ser folk mitt i gatan, oavsett vilken hastighet folk kor i. Och sa finns det inga sakerhetsbalten i baksatet pa taxibilarna.. hah, och att aka taxi kostar ungefar 30:-, och da har man akt langt!
Spenderade aven en dag i lyx, haromdagen, men detaljer kan vi ta nar jag kommer hem.

Ha det bra!

RSS 2.0