Flitiga Anna

Det känns som att jag är igång stup i kvarten. Jag har tvättat halva dagen, däremellan har jag matat och bytt på Elias, även bytt kläder ett par gånger då de blev nedspydda. Jag tvättade tvättlappar i tvättmaskinen som sen gick åt väldigt snabbt, så det har blivit en hel del tvätt uppe i lägenheten också. Jag och hjärtat åkte iväg för att handla mat, och lämnade Elias till hjärtats lillebror. Var borta i ungefär 2 timmar (och hade bebis-abstinens hela tiden), kom hem och kastade in kycklingen i ugnen, skalade potatis och skivade potatisen, tvättade mer kräksaker, hämtade tvätt, sorterade tvätt och nu äntligen kan jag sitta lite vid datorn. Elias har somnat fint i sin säng bredvid mig, han ser så jäkla fridfull ut när han sover alltså. Det är kärlek på hög nivå. Det går inte att se sig mätt på honom, han är så fin!

Jag måste få tag i en boklampa. Måns ville inte byta den han fick i julklappsspelet på julafton, haha. Får ta mig till Netto, där såg jag att det fanns nån sort.

Fick åka och lämna Milton hos mamma och pappa tidigare ikväll. Ungarna i området har fått tag i fler raketer och höll på att smälla som fan, stackars Milton fick nästan hjärtslag. De visade på nyheterna att flera återförsäljare i Malmö (var det väl) säljer fyrverkerier till många under 18, ingen bryr sig om att kolla leg.
Om de ändå bara kunde införa lite hårdare regler. Återigen; all försäljning ska BARA ske på nyårsafton. De kan öppna 07 och sälja till 21, de som orkar med att stå och köa kan ju göra det. Sen ska det stå någon form av vakter eller nåt, som ser till att inga minderåriga köper nåt. På det sättet blir smällandet mer kontrollerat, och kanske även mindre. Efter nyår smälls det mindre för de flesta kan inte hålla igen på själva nyårsafton. Färre skador på personer och föremål = sparade pengar.

Nä, nu ska jag försöka läsa lite, ha det gott!


Underbaring ♥


Snart slut

Jahapp, då var det 1½ dag kvar av detta året. Hade jag inte blivit påmind av lillasyster hela tiden, så hade jag nog fasen glömt att det är nyårsafton imorgon. Jag är så himla tankspridd alltså.

Alldeles nyss råkade jag ut för en riktig bitchgranne. Elias ville inte riktigt komma till ro, så jag blev inte färdig att ta mig ner till tvättstugan förrän ungefär 16:05. När jag står och väntar på hissen så hör jag hur källardörren går igen två gånger, och mycket riktigt; där står surkärringen i hissen när den kommer upp. "Är det du som har 314?", jag svarar ja det är jag. "Ja, du skulle varit ute därifrån klockan fyra!", varpå jag säger att bebisen ville inte riktigt somna så det är därför jag blev lite sen. "Ja, det är inte mitt problem, då får du ta med barnet ner!". Jävla åsna, skitotrevlig var hon, hälsade inte tillbaka när en annan granne hälsade, och stirrade på klockan hela tiden. Jag bad så hemskt mycket om ursäkt för att jag var FEM minuter sen, jag kunde förstå att det förstörde hennes dag. Tvättmaskinerna var dock tomma, men hon skulle ändå stå utanför och vänta på att jag skulle tömma torktumlaren, som hon inte ens behöver på en timme. ARH!

Igår när Elias låg i sin säng, så satte jag igång sängmobilen som han fick av mamma i julklapp, och den satte igång att spela och snurra. Han tittade fascinerat på de färgglada elefanterna som snurrade runt och sen började han slå på dom! Om han var medveten om vad han gjorde, vet jag inte, men det såg ut som att han visste vad han gjorde. Första varvet åkte den gula elefanten på stryk och när den hade snurrat ett varv fick den sig ännu ett slag. När hela mobilen började hoppa och gunga av slaget, såg han ut att tycka att det var skitkul.

Det jävla smällandet här i ghettot håller på att driva mig till vansinne, för att Milton är så jävla rädd. Han är så enromt jobbig och jag har absolut inget tålamod. Jag försöker ta några djupa andetag för jag kan tänka mig att det måste vara jävligt jobbig att vara så rädd, men hälften är bara spel. Så fort han ser att man tittar på honom så börjar han skaka och flåsa och ska upp överallt han inte får lov. Men när man tittar på honom i smyg så reagerar han bara genom att rycka till, kolla läget och se lite orolig ut och sen ligger han på sin vakt.

Är det förresten någon som kan förklara hur fan man registrerar sin blogg på bloglovin? Den länken jag får, som man ska lägga in i ett inlägg, ser bara konstig ut när jag ska förhandsgranska inlägget. Jag vet inte.. om någon vill förklara så hade jag uppskattat det :)

Aldrig mer buss

Idag vart jag och lillasyster på Entré. Det var fasligt dåligt med rea på babykläder. H&M som finns där suger fett, jag hatar den affären just där. Jag hittade dock ett litet set där det stor "Daddy's little hero" på. På Lindex var det lika fetdålig rea men jag hittade en Mumin-tröja i alla fall. Jag som hade hoppats på att fynda deras ultratjocka och gosiga fleeceoverall. Det lär snöa fram till mars eller så, och de overaller Elias har nu, har han hunnit växa ur alldeles snart.
Vi kilade in på Cubus och det var väl dom som hade störst sortiment på babykläder, och det var inte mycket. Jag roffade åt mig de sista bodies i stl 62 som jag såg, och ett par fleecebyxor.
Fyndade lite på Gina Tricot till mig själv och ett linne och en halsduk från Lindex. Ska kanske ta och kila förbi Mobilia en sväng i dagarna och se vad som finns i klädväg där. Behöver lite byxor till honom, han har en del bodies nu, i 62. Svårt att veta hur snabbt han kommer växa, det är ju inte lönt att bunkra upp med för mycket. Ännu har han storlek 56 :p

Efter shoppingen väntade en bussresa hem till mamma och pappa. Min första bussresa på flera år! (Förutom ett par hållplatser med 8:an). Bussen skulle komma ungefär 10 minuter efter att vi kom till hållplatsen. Vi väntade och väntade, det skulle kommit 3 bussar under tiden vi stod där, men icke. 45 jävla minuter senare, kommer det en buss, en liten jäveln. Vad fan är det, helt ärligt? De vill att fler ska åka kollektivt, och lägger om busslinjer och skit, stänger av gator för bilarna, och sen kan de gröna jävlarna inte ens komma i tid?! Okej ja, det är snö, men personbilar lyckas komma i tid till sitt jobb. Jag har full förståelse för att de blir försenade då det inte är ett optimalt väglag, men fan inte 45 minuter sena. Aldrig mer buss, säger jag bara!

Elias fick sig ett kvällsbad och har legat och försökt somna i 1½ timme nu, men kommer inte till ro. Nappen åker ut hela tiden och han är allmänt gnällig. Nu är det dock dags för mat, så han somnar väl med flaskan i munnen.
Älsklingsbebis ♥


Gammal gubbe

Imorgon (torsdag) blir min prins 12 veckor gammal. Det är ju helt sjukt vad tiden går fort! Jag saknar tiden då han var yttepytteliten, samtidigt som jag älskar att se hur han utvecklas varje dag! Nu ikväll behövde jag inte göra något för att han skulle le mot mig, utan jag snackade med honom och fick världens flin tillbaka. En av gångerna försökte han göra ett ljud ifrån sig också, så det kom ett litet joller samtidigt; ett miniatyrskratt. Underbara lilla varelse ♥

Jag fick ett sms av min storasyster: Jag fick aldrig sagt det på julafton, men det var ju hemskt vad du klär att vara mamma .! Du var jättefin och det riktigt stråla om dig !!!
Tönt som jag är, så blev jag alldeles generad, haha. Jag och hjärtat diskuterade det imorse. Han sa att jag under hela graviditeten gick runt och sa att jag inte kommer klara av att ta hand om en bebis, hur gör man, tänk om det inte går, osv osv. Men nu är det precis som att du inte gjort något annat i ditt liv än att ta hand om barn sa han. Så himla gulligt. Men det är sant faktiskt.. så fort jag hörde Elias skrika, visste jag det jag behövde kunna. Det var precis som en pusselbit som legat och flutit runt i medvetandet, och när han kom till världen så lades den pusselbiten på plats.

Idag har han varit så snäll och kräkt ner mig flera gånger, så överallt jag går luktar det spya. Jag har inte haft tid att duscha heller, för han har inte velat ligga själv tillräckligt länge. Han har bara sovit korta stunder, då jag inte har kunnat ha honom på min mage hela tiden. Där ligger han dock nu, för han ville inte ligga i sängen och sova.

Imorgon väntas shopping!


Missnöjd bebis

Min lilla stjärna har varit lite olycklig hela dagen. En massa gnäll och ledset skrikande, han blir bara 90% nöjd när han får ligga på min mage, vilket han annars verkar föredra mer än något annat. Jag tror att det är lite bubblor i magen som spökar igen, och att han blir trött. Det gör mig dock inte så mycket, idag var schemat alldeles tomt och disken blev diskad imorse när det vart folk här hemma. Nu har han dock ätit och håller på att slumra med flaskan i munnen, men jag ska försöka klämma ur honom en rap innan han slocknar helt.

Imorgon ska jag ge mig iväg till Entré med lillasyster och försöka fynda på rean. Att fynda något till mig själv är uteslutet. Allting sitter bara illa, och går min plan som jag vill, så kan jag ändå inte använda kläderna om några månader då allt kommer vara för stort. Men till Elias, det är en annan femma! Hoho, det är så roligt att köpa bebiskläder, de är så himla fina.
Får hoppas på att han är lika snäll inatt, så jag inte ser ut som ett spöke imorgon :o

Sömntuta

Elias fick en flaska mat vid 02, jag kunde inte somna förrän vid 03. Sen somnade jag och vaknade av lite gnäll vid 05. Han verkade med andra ord inte hungrig, så jag tog upp honom från sin säng, lade honom på min mage och gungade honom lite, sen sov vi båda två igen. Nästa gång jag vaknar av honom, är klockan 09! Han sov alltså i 7 timmar, utan mat! Den lilla vakna stunden vid 05 var inte i mer än ett par minuter, så jag kan inte påstå att det var något som störde.

Han är så himla enkel att ha att göra med (peppar peppar). Ingen förkylning eller feber än sålänge (tack och lov), de enda gånger han gnäller/skriker är när han är hungrig eller väldigt trött. I enstaka fall gnäller han när han vill ur blöjan, men den brukar jag hinna byta innan den besvärar honom.
På julafton sa Nille "Han gör verkligen inte mycket väsen av sig va?", mamma sa senast igår att han var så himla snäll och tyst hela tiden. Pappa, den store pessimisten, har tjatat på mig i 7 månader att när bebisen väl kommer, då kommer man minsann inte få sova, då är det slut med lugna stunder, haha. Nu är det min lille farsgubbe som biter i det sura äpplet, för även han är helt imponerad över hur snäll Elias är, haha. Men detta biter väl migi arslet med nästa barn, när nu den kommer. Den lär väl skrika konstant, haha.

När jag läser runt i folks bloggar, så inser jag hur dåligt förråd jag har. Det enda jag har, är en termometer. Men vad gör det för nytta att kolla om bebisen har feber, när jag inte har nån alvedon eller så, för att få bort den? :o Jag har koksaltlösning, förresten. Elias näsa är lite snorig på morgonen precis när han vaknar, som min alltid är, men det är inte alltid den stör honom. Imorse var det kaos dock, då skrek han verkligen.


Min glada lille skit ♥

Full rulle

När jag vaknade imorse och skulle göra mat till Elias, så såg jag att vardagsrummet vart ockuperat även denna dag. Jag fick vackert gå in och lägga mig i sängen igen, och vara fången i rummet. Lillen somnade igen, men det hade han kanske inte gjort om vi flyttade på oss.

Hjärtats minsta bror frågade mig om han skulle hjälpa mig att städa rummet idag. Jag trodde först att han hade slagit huvudet, men rummet behövde verkligen städas. Jag är inte superwoman och hinner inte göra allting, och då prioriteras saker bort. Hjärtat hade i alla fall hand om Elias hela tiden, även om han kallade på mig så fort han skrek lite. Jag sa till honom att ta upp lillen för han brukar bli tyst då. "Men han kommer spy över hela mig ju". Ja, men välkommen till verkligheten. Det är inte som att hjärtat satt där med värsta fina kostymen eller nåt. Sen sa hjärtat att han inte kunde något om bebisar, att han inte visste vad han skulle göra när Elias var ledsen. Jag menar på att det får han ju lära sig, han får helt enkelt prova sig fram. I alla fall så höll jag mig ifrån lillprinsen under hela städningen, och det var inte lätt. Jag hade tvätt klockan fyra men fick bara gjort två maskiner då den andra broren hade betydligt mer tvätt. Efter att ha dragit av mina sängkläder blev tvättkorgen dock full igen. Men det får tas om hand den 30e.
Det blev verkligen värsta storstädningen av rummet. Madrasserna i sängen åkte ut, och all annan skit också. Jag fick dammsuga två gånger och tvätta golvet tre. Sen tyckte vi att det var lika bra att möblera om också, så nu står Elias säng vid "fönsterväggen", bredvid mig då vår säng står bredvid, så jag kan bara sätta mig upp och titta till honom om det skulle behövas, jämfört med innan då jag fick klättra och ha mig i sängen. Nu ser rummet ut som ett sovrum och inte som en förvaringsplats. Hade vi sen kunnat byta ut den stora jävla tv:n som står i rummet, så hade det sett större ut också. Vi är förmodligen de enda i världen som ännu inte köpt platt-tv. I vardagsrummet står det en enorm bakprojektor-tv, eller vad fasen de nu heter. Förutom att bildkvaliteten såklart inte är som HD, så är den bra. Den har ett fett ljud också.

I alla fall.. jag är nöjd med min insats idag, men ryggen håller inte med mig. Jag märker att det är dags att börja träna, för min hållning är totalt fel och gör att musklerna belastas fel och gör så vansinnigt ont :(

Somnat

Det tog sin lilla tid, men till slut somnade Elias. Först somnade han på aktivitetsmattan, men det var nog inte tillräckligt bekvämt, så han fick komma upp i soffan. Efter en massa skrik, och försök att lägga honom i olika positioner, så lade jag upp honom på min mage. Det tog en minut innan han sov, och han gör så än. Jag har blivit hungrig och vill lägga in kyckling i ugnen, och jag är törstig. Lilleman är dock trött och måste sova, och han lär vakna så fort jag lägger honom ifrån mig.




Här är en del av julklapparna. Handdukarna och påslakandet ska tvättas imorgon innan användning, så de kunde jag inte fota.

Hm.. ska göra ett försök till att lägga ifrån mig Elias och i alla fall sätta igång ugnen. Tvätta lite kräkkläder också, om jag har tur :o

Oh, på två veckor eller sådär, har jag gått ner 2,5kg. Helt perfekt, jag har knappt motionerat alls, men har å andra sidan lagt av med alla onyttigheter varje dag. Heja mig!

Julafton och juldagen

Det var Elias första julafton-upplevelse igår. Jag trodde han skulle sova igenom allting, men icke. Han var vaken både under julklappsutdelningen och öppningen. Han satt i min storasysters famn hela tiden, och smilade. Sen fick lillens morfar hålla honom under paketöppningen då han är den största anti-julafton/klappar-personen jag känner, och då låg han där och lyssnade på pappret som prasslade och hundarna som bråkade. Sen sket han världens lass och blev alldeles kinkig. Nya kläder och en blöja senare var han med igen. Han sov jättelite igårkväll jämfört med vad han brukar. Idag har han varit vaken sedan 15 och bara sovit korta pass om max en halvtimme. De senaste timmarna har han kinkat så fort jag lagt ner honom. Ögonen går i kors när han ligger ner, men han ska under inga omständigheter sova. Nu ligger han i min famn och kollar läget.

Igår fick han två små skallror, jättesöta. En större i form av en humla eller nåt, av min bror, en lekmatta av min storasyster, en speldosa och en liten månformad lampa av sin kusin, en leksak som ska föreställa en telefon om jag förstod det rätt, två mjukisdjur (en björn och en hund), en sängmobil, två mössor, några bodies och ett par tossor eller vad de nu kallas.
Själv fick jag två väggalmanackor, schampo/balsam, lakan/påslakan/örngott, Ed Hardy-tröja (den höll mig fasen varm!), raggsockar, mössa/halsduk och handdukar.
Lille Milton fick också julklappar, vilket han fullkomligt älskar! Att få riva papper i tusen småbitar, det är inte mycket som slår det. Han fick ett ben, en tennisboll, en Ikea-råtta och ett koppel :)

Ska se om jag lyckas knäppa ett par bilder när Elias somnat, för han har inget intresse av att ligga själv just nu :o

En riktig pärla

Idag är det julafton och jag springer runt här hemma - lika ivrig som ett litet barn, haha. Det är Elias första jul men de enda minnen han lär ha från dagen, är bilderna som tas. Inatt var han återigen himla snäll med sitt ätande. Han åt vid 02 och då var jag vaken. Att jag ska lägga mig före det målet går liksom inte, det är för tidigt och jag kommer inte till ro. Nästa mattillfälle var 05 och sen sov han ända till 09.30. Det är helt okej med sömntimmar för min del :) Nu är vi båda två vakna och han ligger här och fyrar av rosa, tandlösa leenden mot mig och är sötast i hela världen! Det verkar som att han försöker skratta för emellanåt åker det ut ett litet läte ihop med leendet. Sötunge! Nu måste jag dock kasta mig in i duschen om vi ska hinna komma iväg idag. Det blir julfirande i Bara hos storasyster, och storebroren är också med i år! Första gången på.. Ja, jag skojar inte om jag säger 15 år. Om inte mer. Nä, duschen var det ja.. God jul!

Jag är med och tävlar


Jag är med och tävlar hos Josefine om ett presentkort på 300kr från SUMOpix, tävla du med HÄR


Julstäd?

Inte så lönt att sätta ett namn på det. Det finns ingenting här hemma som visar att det är jul förutom ljusstakarna. Så det får räknas som "vanligt" städ. Jag vet i alla fall inte vad som flugit i mig. Badkaret är så himla snuskigt så det måste jag skura rent, dammsugaren får åka ett varv i lägenheten också, om jag orkar. Har en himla huvudvärk som inte vill ge med sig. Toaletten är ren och fin, och golven ska tvättas. Förutsatt att det blir dammsugat. Hela städningen beror såklart på om Elias vill samarbeta eller inte. Han vaknade alldeles nyss och ville äta, så jag hann bara spraya på rengöringsmedel i badkaret.

Appropå Elias så var han gudasnäll inatt. Jag kan inte minnas att jag gick upp och fixade mat, mer än vid två tillfällen. Och detta var mellan 01-11 ungefär. Om jag inte minns helt fel. Första gången låg i alla fall flaskan i hans säng och då var klockan 07.30, det är jag bombsäker på. Då hade han sovit i ungefär 6 timmar, eller han hade inte ätit på 6 timmar rättare sagt. Sen vaknade han vid 11, 11.30 nånting. Inte ett knyst sa han heller. Försa gången vaknade jag inte ens av att han skrek, utan låg och fäktade med armarna och slog till mig i ansiktet så jag vaknade med ett ryck. Då låg han där, jäkligt nöjd, och kuckilurade. Nya nappen hade han i munnen också.

Nä, nu ska vi se om han somnar efter maten, för jag måste gå på toa också :o


Hunger

Jag är så jäkla hungrig, men det finns inget ris till kycklingen. Ingen potatis heller :s Potatis hade varit att föredra eftersom jag inte har den blekaste aning om hur man koker ris, haha.

Mitt hjärta är så jäkla småsint så han sov på soffan inatt. Lagom moget, men han sov nog inte så bra, då han är på tok för lång för den, och den är så himla smal (verkligen fattigmans-soffor). Sen skulle han tjafsa med mig halva dagen, och jag blev på dåligt humör. Sen vill han att jag ska följa med honom till hans familj och se glad ut - nej tack. Jag sa att han kunde ta Elias och åka hem till dom, det var inga problem, men jag skulle stanna hemma. Jag tror han ringde mig två gånger och gapade och hade sig, och sa till mig att följa med. "Vad ska jag säga till dom då om du inte kommer?" Tja.. de vet ju hur du är så dom förstår nog. Tredje gången ringde han och var sååå himla snäll! Det var allt som krävdes, klart jag följer med om man ber snällt, det är inte svår matematik. Hans mamma hade tydligen sagt åt honom att sluta skrika på mig hela tiden, haha. Tur att svärmor står på min sida :p
Väl där hemma å andra sidan - suck. Elias har tre lager med kläder på sig; en body och ett par "tights", en dinosauriedräkt av velour och en åkpåse med fleecefodrad insida och nåt vindtätt material på utsidan. Han är med andra ord varm. Jag lägger en filt över honom när jag är utomhus också. I deras lägenhet är det tokvarmt och det räcker med bodyn och tightsen, som han har här hemma (och här är kallade). Men nej, då låter det att han fryser, han är så kall, öppna inte fönstret, ge mig åkpåsen så jag kan lägga den över honom. Stackaren håller ju på att dö av värmeslag där. När vi sen skulle hem, fick jag höra att han hade för lite kläder på sig. FÖR LITE?! Ungen ser ut som en stoppad korv! Han började skrika så fort jag satte honom i bilstolen för att han var varm. Jag pillade ner ett finger för att känna på hans bröst, han var alldeles varm. Ja, det är kallt ute, men lager-på-lager-metoden fungerar alldeles utmärkt, och han blir knappt ens kall om näsan.

Nu är han nybadad och nymatad. Han började kinka ungefär samtidigt som jag skulle klä av honom, men badet måste komma före maten annars är det fullt med spyor i vattnet :s När jag stoppade ner honom i vattnet blev han alldeles tyst. Haha, jäkla sötunge. Han låg där och viftade och sprattlade tills han kom på att han var hungrig igen. Det fick bli ett snabbt bad så han kunde få i sig lite mat. Lilla pärlan ♥


Sötnos

Nu ligger min lilla stjärna och sover med sin flaska i munnen, hihi. Så himla söt han är. Han vill gärna sutta på den när han är sömnig, jag försöker byta ut den mot nappen men den verkar han klökas av och spottar ut den hela tiden. Såg en annan napp på Apoteket, som var lite annorlunda i formen, den liknade nappflaskan lite mer. Ska ta och köpa den och se om han tar den bättre. Han sover sällan med nappen, han verkar inte vara så förjust i den, men det är precis då han ska somna som han är lite extra gosig.

Från det att jag själv gick och la mig, tills jag vaknade, så vaknade lilleman bara två gånger. Första gången efter två timmar och sen efter 4½ timme. Sista sovpasset så hade jag lagt upp honom på min mage, där han först skulle envisas med att göra armhävningar och lyfta på huvudet så han kunde titta på mig, för att sedan kräka på mig. Han är så jäkla söt när han vill kolla läget, han är så koncentrerad på att hålla huvudet uppe att ögonen åker ihop. Ah, han är underbar! ♥

Imorgon ska jag ta mig till bvc. Kul att se vad klumpen väger nu. Säkert är det runt 4kg, och kanske lite till. Han har blivit tung att hålla. Sen ska jag ta upp hans kräkande också, ska se om hon kan hitta någon som kan undersöka min lille prins eller om hon måste fixa remiss nånstans. Hade han fortsatt att kräka lugnt så hade jag inte brytt mig, men nu vill jag få det bekräftat; att antingen är han en kräkbebis helt enkelt, eller så är det nåt annat som spökar.

Jag tänkte försöka trots snön och ge mig ut med vagnen idag, men jag vete fasen alltså. Plogningen i denna stad är för kass, de skyfflar undan lite snö på sin höjd, så att det ändå är ett lager snö att gå på, som dessutom förvandlas till snömodd. Okej att salt är en pina, men vad fan hjälper det med småsten när snön ändå är kvar? Det är ju lika halt ändå. Plus att vagnen blir ungefär 500 gånger tyngre.

På torsdag ska jag till barnmorskan för efterkontroll, ÄNTLIGEN! Snacka om att ta tid på sig. Men det kanske tar längre tid innan efterkontrollen om man blivit snittad, än vad det tar om man fött på vanlig väg? Egentligen skulle jag inte dit förrän 10/1 men jag tjatade till mig en tidigare tid :) Sen är det dags för julafton, tjoho! Jag är så galet exalterad, jag älskar julen! Ännu bättre är det att det snöar. Det är så jäkla vackert, allting blir alldeles tyst och snön lyser upp så att det inte är så himla mörkt om natten.



En dag gammal och så jävla fin

Måndag och inte långt kvar

Idag är det måndag. Igårkväll så somnade Elias vid 21, vaknade till och slängde ur sig världens spya, och sov sen ända till 01.30. Det är rätt lång tid för den lille rackaren. Jag satt hela tiden och väntade på att han skulle vakna vid midnatt, men icke. Hade jag gått och lagt mig då vid 21 så hade jag fått flera timmars sammanhängande sömn, för efter det så vaknade han ungefär varannan timme. Kändes det som i alla fall. Jag är så jäkla trött när han vaknar så jag minns inte vad klockan är, fast jag tittar på den hundra gånger.
Nu ligger han på soffan och sover, och ser så himla mysig ut. Jag verkar vara den enda i världen vars bebis sover hela tiden. Han var i och för sig vaken en stund vid blöjbytet innan, låg och kuckilurade och gjorde små söta läten. Men vad vet jag, det är väl normalt?

Beverly Hills 90210 går på Tv4+ num snacka om nostalgi alltså. Det är så mycket intriger och drama i den serien att det nästan går att jämföra med Glamour, haha. Fast den är bra ändå, så nu har jag funnit mig en ny serie på nätet som jag kan fördriva dagarna med :p

Snart är det julafton! Jag längtar återigen lika mycket som ett litet barn. Jag har redan snokat hemma hos mamma och där fanns en hel del julklappar till Elias. Tur att han är för liten denna julen för att kunna förstå och vilja öppna klapparna själv, då har jag lite mer att göra, haha.

Nä, nu ska jag dricka mitt te och sätta igång ett avsnitt Greys Anatomy.
Ha det gott!


Dessa små fossingar vill man bara äta upp!

Kvällning

Elias kastade ur sig världens jävla spya tidigare ikväll. Jag är helt övertygad om att något inte står rätt till, men blir hela tiden tillsagd att "sålänge det inte är kaskadkräkningar och han går upp fint i vikt så är det ingen fara". Okej, men om han går upp i vikt, och ÄNDÅ kaskadkräker, vad är det då? Han låg på soffan och bökade och grymtade lite och helt plötsligt flyger spyan ur honom! Det flyger över soffan och ner på golvet och Milton. Säkert 30 cm. Om det inte är kaskadspya så vet jag inte vad som är det.
På 1177.se så står det om något tillstånd, att symtomen är att kräkningarna börjar lugnt men utvecklas sen i både mängd och kraft. Om jag då hela tiden säger att "Ja, men han kräker mer nu än innan och med mer kraft" - varför tar ingen det till sig?
Ska bege mig till bvc på onsdag i alla fall, sen får någon där se till att min plutt blir undersökt. Jag kan acceptera att han är en kräkbebis, men nu är det lite i överkant.
Han har i alla fall legat och sovit i 3 timmar nu, sen han kastade ur sig spyan. Han vaknade och gnällde lite men tystnade så fort han landade på min mage.

Nu ska jag gå och vara meningslös nån annanstans. Snart är det jul!


Svårt för att hinna med

Jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen, det enda jag vet är att det är svårt att hänga med. Idag är det tydligen söndag igen och då även fjärde advent. Något som jag inte alls bryr mig om. Den enda julpyntningen här hemma är mina ljusstakar i fönstrena. Och nån julkrans-liknande sak som har hängt på väggen sen förra året. Jag är överambitiös ibland. I framtiden blir det kanske annorlunda. Då pyntas det väl mest för barnens skull, och Elias lär väl tycka det är kul, och då blir det automatiskt roligare att pynta.

Elias för övrigt, äter som en hel häst och kan bara sova ordentligt om han ligger på min mage. Det resulterar i lite sämre sömn för min del, då jag inte kan sova till 100%. Men vad gör man inte för sin lilla stjärna? Det är väl något han går igenom, förmodar jag. Jag läste någonstans att bebisar har utvecklingssprång vid 5 veckor, mellan 7-9 veckor och vid ett par andra tillfällen. Dessa veckor räknar man inte från då bebisen kom ut, utan vid det egentliga BF-datumet. Idag är i så fall Elias 5 veckor och 3 dagar, så det är väl nåt sånt. Jag vet inte. Man greppar kanske efter halmstrån (så säger man väl?), allt för att få förklaring till beteendet.
Nu somnade han i alla fall efter att ha klämt i sig 165ml mat. Tokigt.

Hans röda utslag eller vad det nu är, har dykt upp igen. Insidan av det högra låret har ett superrött område, rumpan är på väg, det känns att den inte är så mjuk längre, och ljumskarna börjar rodna. Vet fasen inte om det fortfarande är nåt svampaktigt som de trodde på bvc, eller vad det är. Nu får han ligga naken rätt länge om dagarna har jag bestämt mig för, så att det blir ordentligt torrt. Detta är dock en utmaning eftersom han kissar i tid och otid och fuktar då ner området igen. Sen ska jag smörja på svampsalvan igen, i alla fall till onsdag då det är öppen mottagning. Har det inte hjälpt till dess, så får bvc-tanten komma med nåt annat förslag.

Nu ska jag se om det finns något i matväg jag kan trycka i mig, och kolla på Greys Anatomy. Kanske skulle jag försöka ge mig på ännu ett pass på crosstrainern också.. jag har absolut noll kondition och musklerna har gått i ide, så det dröjer inte länge innan jag flåsar som en tok och knappt kan stå på benen pga mjölksyran. Jag tänkte att om jag går tills detta inträffar, några gånger om dagen, så måste ju konditionen vakna till liv rätt så snabbt igen.


Vinterland

Jag är glad att snön kom tillbaka. Den gör mig glad på nåt vis. Och så är det alldeles fint och ljust och tyst :)

Jag saknar min lägenhet som fasen. När vi väl flyttat in där igen dröjer det väl ungefär en månad innan jag gnäller på att det är ont om plats, haha. Nä, men ärligt talat. När Elias vaknar på morgonen är det så himla jobbigt att man inte kan gå ut i vardagsrummet för att man inte vill väcka de andra som sover. Samtidigt vill jag inte väcka hjärtat heller, och hur jävla roligt är det att ligga i sängen och uggla när man väl är vaken liksom? Jag har sagt hela tiden att det inte kommer att fungera att bo i något minikollektiv, men det är som vanligt ingen som lyssnar. Jag har tjatat om det så hjärtat har blivit irriterad, och sen har jag skitit i det. Tänkt att han får komma på det själv. Så häromdagen kom det; "Jag längtar tills vi bor själv igen..". Jaså? Nu är det fan som att bo i världens minsta enrums-lägenhet.

Idag är tanken att jag ska fördriva tid hemma hos mina kära föräldrar igen. Vad vi ska fördriva tiden med nu när Idol är slut, vet jag däremot inte. Kanske kan packa ner nån film som jag och Mia kan titta på. Sen ska jag och lillasyster iväg och köpa lite fler julklappar, och då tänkte jag passa på att köpa nödvändigheter till Elias också. Säkerligen slinker det ner en eller annan onödighet också, men jag ska försöka låta bli :p Nya blöjor behövs också, så jag tänkte prova nästa storlek och se om de sitter bättre och klarar av mer av hans utsläpp, haha. Nu fylls den nästan direkt bara han kissar :s

Nä, nu ska jag snart sparka upp mannen ur sängen, annars blir vi fan aldrig klara. Långsammare människa får man leta efter :o


Tänk att Elias varit såhär liten, för inte alls längesen :o

Kvällsbad

Nu har Elias blivit badad, bytt på och matad, och nu sover han på min mage. Köpte Borago-salva till hans mjölkskorv, som nu är i hårbottnen på honom. I början var det inte så mycket så man kunde pilla av det, men nu ser det ut att gå att få bort. Smörjde på lite Salyvase nu så får se hur det går sen. Den här avvänjningen är fan ett pain in the ass. Jag är så sugen på Marabous frukt och mandel, på vit choklad med krisp i, på chips, McD och Cola. Ja, jag är hungrig men även sugen på allt skit. Är det förresten ofta man ger bort en sak, som man sen vill ta tillbaka? Verkligheten fungerar inte på det sättet. Jag måste köpa nytt skärmskydd till mobilen, detta börjar lossna överallt nu :s

Mysbebis

Inatt vid 04 fick jag pilla upp Elias på min mage. Då låg han och gnällde och bökade och verkade vilja ha flaskan. Eftersom jag själv såg dubbelt, med grus i ögonen, och för att han åt för en timme sen så tänkte jag inte gå upp och fixa mat. Det tog någon minut innan han kom till ro, men sen sov vi gott fram till 06. Då hade han kört upp sitt huvud i min halsgrop igen och liksom tryckt fast mitt huvud i en galet obekväm position, så jag hade lite ont i nacken. När jag lade ner honom vaknade han och blev kinkig och denna gången lugnade han sig inte, så det fick bli en omgång mat. Vid nåt annat klockslag vaknade han igen och åkte upp på min mage, så där har han i princip sovit hela natten. Mysigt men lite svettigt. Nu ligger han bredvid mig och sover på mage, det verkar vara den enda godkända sovställning för tillfället.

Det snöar även ute, vilket gör mig glad. Jag har två paket att hämta ut idag, jag tror imorgon är sista dagen innan de skickas tillbaka. Vi kör runt med en jävla skåpbil eftersom hjärtat är så förbannat lat och inte kan/vill/orkar fixa bilen han köpte. Jag trivdes verkligen med den. Utifrån sett ser den jätteliten ut men när du öppnar bagageluckan är där enormt med plats! Vagnen och Miltons bur får plats utan problem. I Passaten blev det bara osäkert då liggdelen fick vara över allting, så att man hade fått den i skallen vid en tvärbroms.
I alla fall.. eftersom hjärtats minsta bror sover här nu förtiden, och han hjälper hjärtat i affären så finns det liksom inte plats för mig och en bilstol också. Jäkla massa onödigt körande.

Efter att jag hade letat igenom alla mina 500 väskor i jakt på min handkräm, så hittade jag den äntligen. Hemp Hand Protector från The Body Shop - den enda som verkligen hjälper mot mina galet torra händer. De är alldeles rödflammiga, spruckna och svider som fasen, men med den på så blir de så himla mjuka. Synd bara att den luktar som fan i helvete, man får nästan hålla andan när man har smörjt på den :s




Tvättdag

Arh! Vid 15 tog jag hissen ner till källaren för att se om personen före var klar med sin tvätt. Icke. Vid 16 tog jag mitt pick och pack och skulle ner igen, ingen hiss kommer. Hm.. jag står och väntar då jag hör att folk är ute i trappen, but still nothing. Jag tar min jäkla tvättkorg och mina tvättmedel och promenerar ner för trapporna. Det var himla meckigt, ska jag be att få tala om. Tungt och opraktiskt, och min största rädsla är att trilla nerför trappor och slå ut alla tänder och grejer. I alla fall så gick det smärtfritt. Kommer ner och ser att halva hissen är där! Den har alltså fastnat mellan första våningen och källaren. Fatta vilken panik jag hade fått om jag hade fastnat i den! Det var bara en timme sen jag tog den sist, vad var det som gjorde att den inte fastnade med mig i? Nej tack, hädanefter blir det ta mig fan trapporna för min del! Hur jag ska få upp tvättkorgen därifrån får jag se..

Jag är så tokigt sugen på choklad att jag inte hittar ord för det. Suck.

Trötter

Idag vaknade jag 09, vilket är ovanligt tidigt. Elias brukar hålla mig vaken lite på morgonen men för att jag inte ska gå under av sömnbrist så sover jag när han sover och vid de tillfällen då jag är riktigt trött så sover jag fram till 12. Idag ville han dock äta vid 09 och då hade han legat och sovit på min mage i 1,5 timme. Han fick mat och sen uppstod en läskig lukt. Jäklar vad han hade bajsat alltså, det var helt sjukt. Jag tror det är dags att byta blöjstorlek igen. Storlek 1 är för 2-5kg tror jag, och jag chansar på att han väger runt 4kg nu. Nästa storlek är från 3 eller 4kg så de borde klara större mängder. Jag ligger och gottar mig i sängen just nu under vårt enorma täcke. Jag önskar att vi hade två dubbeltäcke, haha. Det är bara ett jävla meck att få på påslakanet.. Hur jag än gör, verkar täcket vara för stort och trillar ut och ligger som en klump på ena sidan. Vansinnigt irriterande. Men oj så mysigt det är. Min lilla pärla ligger och sover bredvid mig och ser så gosig ut att jag bara vill äta upp honom! Jag har fortfarande inget batteri till vågen vilket snart gör mig tokig. Jag vill ha en "startvikt" även om jag vet på ett ungefär vad jag vägde/väger. Jag går på crosstrainern lite grann varje dag, och det märks hur otränad man är. Går omkring och är helt stel om dagarna. Får bli lite halv-oseriös träning tills Elias blivit något större så jag kan lämna honom för någon timme på gymmet. Nä, jag får nog ta och sluta ögonen en liten stund till, jag börjar få huvudvärk :s

Och så ler vi

Elias har legat och smilat ett tag nu, lite sådär för sig själv. Emellanåt beror det säkert på gaser, men han är söt för det. Igårkväll var vi i sängen och så lekte jag lite med honom, och han fyrar av ett stort, tandlöst rosa leende mot mig. AH! Jag smälte, han är så jävla söt! Denna gången låg han inte och log för sig själv, han log åt mig för att jag fick honom att le. Idag skulle jag se om jag fick fler leenden, så att han inte bara var extremt gasig igår, haha, och det gick. Smilet igår var större, men nu går det framåt.



Hela dagen igår och halva idag så har jag varit helt orolig för att han inte bajsat något. Natten till igår var sista bajsblöjan, och då var det en himla massa. Det verkade som att det var det sista av den gamla ersättningen, att den nu var ute ur kroppen. Sen har det inte kommit mer och jag har varit helt nervös för förstoppning och grejer. Mailade bvc-tanten (hon är himla bra, och snäll som står ut med alla mina mail!) men har inte fått svar än. För ungefär en timme sen släpper han en fis som verkligen låter som en smällare. Jag tänkte att om det inte följde med något ut, så har vi problem. Jag kikade och blöjan var smockfull. Tack och lov :o Nu ligger han och luftar sig och kissar i frihet och riktigt njuter.
Själv ska jag kolla på  lite Greys Anatomy.


Lucia

Idag är det Lucia, en dag som jag föreställer mig ska vara mörk och snöig, jag tycker att det är en lite sorglig dag. Istället skiner solen för fullt, och snön är nästan borta. Som sagt, ingen julkänsla alls. Jag ska förhoppningsvis ändå iväg och handla lite julklappar idag.

Elias åt som en häst igår vid 23 och vaknade 03.30, var vaken i sisådär 1½ timme, vaknade 7.30 och 11.00 för mat. Han vaknade till en liten stund efter 23-målet och var lagom kinkig och hade sig. Jag lyfte upp honom, han rapade två enormt manliga rapar - igen - och sen sov han så himla gott.

Jag måste bara få tillägga att min bebis är den sötaste som finns! ♥

Söndag - återigen

Tiden flyger fram trots att jag inte gör så mycket vettigt om dagarna. Nu är det snart 1½ vecka till julafton och de enda julklappar jag fått köpt, är till Elias, snacka om ego haha :p Nä, men jag tänkte ge mig ut imorgon, förhoppningsvis är det inte packat med folk då. Jag kanske till och med kan lämna Elias hos mamma under tiden, hon är tokigt förtjust i honom :)

Igår sa både hjärtat och hans lillebror att Elias är jättelik mig. Jag tittar och tittar men kan inte se nån likhet alls. Men så är det kanske, man blir kanske lite "hemmablind".

Idag är jag inne på tredje dagen utan onyttigheter och det är lite jobbigt. Men såklart, om jag hela tiden ska hålla på att tänka på att jag inte ska äta skit, så blir det ju jobbigare. Får se hur länge jag orkar vara stark. Tur att man är envis också :p

Nu ska jag stoppa i lite mat i Elias, och sedan två ägg i mig själv :o

Älskade lille plutt


Här ville Elias ligga hela kvällen igår. Han bökade och stökade men somnade nästan direkt när han lagts i position, haha. Efter ett tag lade vi över honom i min gamla sulky, som går att fälla till liggläge, och där låg han någon timme innan han blev ledsen igen. Söta lilla hjärta ♥

Igår tog jag och syster en sväng till Mobilia, i god tid innan Idol. Förra veckan åkte vi till Coop, "i god tid" men vi lyckades ändå nästan komma för sent till Idol. Hur fan vi bär oss åt, vet jag inte. I alla fall, så hade jag fått ett sms från Kappahl att det var 20% på valfri vara till och med idag, så det blev en liten julklapp till pärlan, så nu har han två stycken, plus de bodies jag köpte från Lindex.
Hittade en julklapp till mitt hjärta igår också, behöver en liten önskelista från storasyster med familj, och lite mer att välja på till lillasyster.

Igår var jag så tokigt sugen på choklad - och är fortfarande. Jag bestämde mig dock för att inte köpa något utan slå till stort genom att ändra mitt onyttighetsintag, till nyttigt. Det blev cashewnötter istället, i liten mängd då de är så jävla dyra, och ingen läsk. Det är kämpigt men hur fan ska jag lyckas bli av med alla extra kilon om jag stoppar i käften hela tiden? Behöver köpa hem lite frukt också så att jag kan äta nåt mellan måltiderna också, så man inte äter för mycket.
Aja, vi får se hur det går. Batteriet i vågen har lagt av också, så jag kan inte sätta upp min startvikt än men det kan väl vänta..

Mindre än två veckor kvar till julafton och jag har noll julkänsla :s


Pinsamt

Jag har pinsamt dålig kondition alltså. Jag har fortfarande en massa övervikt som blev över sen graviditeten, och jag väger mycket mer än vad jag gjorde för två år sen. Då lyckades jag bli av med ungefär 13kg på bara några månader. All läsk och onyttigt skit försvann. Punkt. Och det gjorde kilona också. Å andra sidan satt jag inte hemma dagarna i ända då, vilket jag gör nu, och det är då man blir som mest sugen även om man inte är hungrig. Min hemkost började bra, då blev det en hel del promenader, men sen kom snön. Jag älskar snön så det är inte det, men vagnen väger ungefär 500kg extra då, plus att Milton är förbannat jobbig att gå med samtidigt. Vi får se vad jag tar mig till i helgen, då den lille hårbollen är hos mamma och pappa. Snön har ju försvunnit lite (ja det kom lite idag men inte så mycket), så man kanske kan gå ut en liten sväng.
Det står en crosstrainer i hallen som jag satte ihop nu, och försökte gå på, men det gick fan knappt. Mjölksyran slog till direkt, och hjärtat höll på att hoppa ur bröstet på mig. Suck och stön, säger jag bara. Hade min huvudvärk å andra sidan försvunnit, så hade jag nog inte gett mig.

Nu har Elias somnat igen, efter lite mat och lite skrik. Lade honom på mage och han sov inom en minut, lilla lill-hjärtat ♥


Mysunge

De senaste dagarna har Elias blivit klängigare. Egentligen är det fel ord.. mer närhetskrävande kanske? Häromkvällen fick han ligga på min mage tills han somnade och sov ordentligt, sen fick jag rulla av honom och lägga honom på sin plats och klappa honom lite på rumpan för att han skulle somna om igen. En morgon fick jag plocka upp honom på magen igen och så sov vi i två timmar. Igår hos mamma så sov vi båda i soffan, Elias på min mage. Här hemma blir han trött och skrikig men vill inte somna själv. Jag lägger upp honom på magen/bröstet och han somnar inom någon minut. Nu somnade han nyss på min mage efter att ha legat och skrikigt längre, han somnade och jag behövde gå på toa, jag lade ifrån mig honom och han vaknde och nu ligger han och gnäller och jag måste Fortfarande gå på toa! Han vill inte ligga själv, innan somnade han själv utan problem. Nappen tar han och spottar ut hela tiden. Kvinnan på neo sa att om det är så att han verkligen söker efter nappen, tar den och spottar ut den hela tiden, så kan det vara för att han har ont i magen.
Idag ska vi prova med Babysemp Lemolac i alla fall, och se om hans kräkningar blir mindre och om han slutar kinka sådant och om hans mage lugnar ner sig.

SMörjde på lite mer Salyvase för hans mjölkskorv som nästan försvann i pannan, men som nu dök upp i hårbottnen istället, men han ligger och vrider sig hela tiden så det torkas av :s

Nä, nu somnar han verkligen inte utan blev skitförbannad istället!

Frisk bebis

Idag var det läkarbesök på bvc, ingen skillnad på vikt/längd/huvudomfång:
Vikt: 3726gram
Längd: 52cm
Huvudomfång: 38cm

Hans höfter är det inga fel på, han var frisk och fin. Bvc-tanten sa att jag gott kunde prova Babysemp Lemolac för den skulle vara lite mildare för magen. Och sen skulle jag prova en annan salva för hans skavsår i blöjområdet, för det har inte blivit bättre trots ihärdigt smörjande med salva. De trodde att det kanske kunde vara någon form av svamp, hur man nu får det i det området, men det återstår att se efter att jag provat den nya salvan :o


Min lilla tjockis

Idag var det återbesök på Neo som gällde, och Elias har gått upp ett helt kilo sen sist vi var där för tre veckor sen, och nu väger han 3725gram. Jag ger såklart ersättningen cred för det. Vid förra besöket så ammades han helt men då gick han upp för sakta i vikt, och för mig är det bevis på att min mjölk inte var tillräcklig. Idag så sa hon att 135ml per måltid var jättemycket, men det står ju på paketet att det är vad 1-2 månaders bebisar ska äta (100-160ml/mål) :s Jag gav honom därför mindre mat nu i hopp om att han skulle kräka mindre/inte alls, men icke. Han spydde ner hela mig och sen kom det lite till. Han blir dessutom inte nöjd med så lite mat, han är fortfarande hungrig när flaskan är tom. Hon såg ju med egna ögon hur han spydde ner hela skötbordet två gånger. Aja, imorgon står läkarbesök på schemat och då kan man kanske få bättre svar. Om jag inte försöker mig, vilket jag nästan gjorde idag :o

Magproblem?

Min käre lille prins har en bökig mage. För snart två veckor sen köpte jag Minifom, det skulle tydligen göra det lättare att få ut bubblorna i magen. Någon förändring har jag dock inte märkt. Man hör hur det knorrar i hans lille mage, trots att man tar upp och rapar honom med jämna mellanrum. Han kräker enorma mängder och det känns som att det är därför han vaknar varannan/var tredje timme, och vill äta. Det är alltså jättemängder som kommer ur honom så jag undrar hur mycket som stannar kvar egentligen. Nu är han dessutom större och vill såklart ha mer mat. Nu i eftermiddags åt han enormt mycket innan han till slut somnade, mätt och lycklig.
I alla fall.. om jag har en superkänslig mage, mamma har problem med sin, Mias magproblem som liten ska vi inte snacka om.. det är ju inte helt omöjligt att lilleman har en liten känslig mage, och då kan ju kanske ersättningen ställa till med problem. Ska prova byta ut ersättningen mot en annan så får vi se om det blir någon skillnad. Mitt hjärta går ju sönder lite när han är sådär missnöjd och har ont :(


Slappesöndag

Idag har min mage verkligen varit lurig. Igårkväll blev den så jävla kass, och den höll på till och från under natten också. När jag vaknade var jag allt annat än pigg, och det berodde inte på att jag fick springa upp varannan timme och mata Elias, utan på att jag inte kunde somna om efteråt pga magen. Hela dagen har varit sådär himla slö. Låg jättelänge i sängen och mös med mitt lill-hjärta. Han är så jävla mjuk! Och mitt på huvudet, det enda område som klarar sig från spyorna, luktar han så mysigt. Han luktar inte bebis på samma sätt som han gjorde när han var alldeles ny, utan ha har börjat få sin egna speciella lukt.

I alla fall så tog magen all kraft ifrån mig, jag lyckades få i mig lite mat, och senare (inte relaterat till maten) blev jag helt tokigt illamående. Jag ville bara kräka hela tiden, jag gick runt med en känsla om att jag inom två sekunder kommer kasta upp allt. Ingenting hände men det är ändå ingen mysig känsla.

Nu ligger vi här på soffan och myser igen. Elias var vaken tidigare idag och låg och försökte tjattra. Han såg helt nöjd ut där han låg och tittade sig omkring och ett par gånger lyckades han åstadkomma lite ljud. Det låter så underbart härligt och gulligt. Hjärtats bror trodde det var jag som gjorde ljudet, haha.

Illamåendet har ännu inte gått över, så Milton blir hämtad av hjärtat ikväll. Min lille hårboll fyller 4 år imorgon, fatta vad tiden går fort :o Han är fortfarande lika valpigt tokig och barnslig, älskar sina IKEA-råttor mer än någon annan leksak och snön tycker han är förfärligt rolig att springa i. På tisdag är det sen dags för Elias att bli 2 månader, och då väntar även ett återbesök på neo. Igen. Hoppas att det blir sista gången då. Läkarbesök på bvc väntar på onsdag och sen vet jag inte mer.

Lillfisen ligger på mitt bröst och knorrar och har sig, förmodligen pga en bubbla i magen. Köpte Minifom för tanten på Apoteket sa att det "slog hål på luften" i magen typ, men han verkar fortfarande lika besvärad. Är det värt att prova Sempers magdroppar istället?


Hur mycket ersättning?

Det känns som rena rama djungeln.. jag har gett upp amningen till största delen, det känns inte bra. Jag vill amma, men mjölken verkar inte mätta min lille pärla. Jag ska ta och snacka med läkaren på onsdag om h*n tycker jag ska kämpa vidare eller vad. Mjölken går ju att få igång igen, ingenting är omöjligt. Men fram till dess så får det bli ersättning, och jag blir inte klok på det. Jag blev tillsagd att man precis som vid amning, så är det fri tillgång som gäller. Okej, fine. På paketet står det såhär "1-2 mån, 100-160ml/mål. 2-3mån, 130-160ml/mål". Jag har blandat så han har fått ca 135 ml varje måltid, nångång har det blivit mindre. Detta har han verkat vara nöjd på, men vaknar efter 2-3 timmar och vill ha mer. På tisdag blir han två månader, ska jag då börja blanda ihop lite mer till honom?
Det är så jävla svårt, för han verkar vara hungrig jätteofta, men jag det verkar som att det kvittar om han får 65ml eller 135ml, han spyr som en tok ändå.
Men ni som ger ersättning, ökade ni ändå på mängden när bebisen blev två månader, även om han/hon verkade nöjd som det var?
Jag tycker att han vaknar efter 2 timmar, oftare än vad han vaknar efter 3. Innan höll han sig längre. Natten ska vi inte snacka om, då vaknar han ungefär varannan timme. Men han kräker efter varje jävla mål också, så jag vet inte vad jag ska göra.
Arh, om det bara kunde bli onsdag nu så jag kan få lite tips och råd om hur fan jag ska bära mig åt. Nu åt han för en liten stund sen och jag pallade upp honom mot min kudde så han halvsitter, för att se om det gjorde att han inte skulle kräka.. nu för någon minut sen så kräktes han ändå. Suck. Men.. ska jag mata mindre mängder, fler gånger, eller ska jag öka mängden och låta honom kräka så han i alla fall får i sig så han blir mätt på riktigt?

Aja, nog snackat om mat och spyor. Igår på morgonen bestämde jag mig för att ta en vila från disken, då jag var så jävla trött och för att mina händer inte klarar av kombinationen "vara-i-vatten-hundra-gånger-om-dagen och vinterkyla". Det var en liten hög disk redan, men det tänkte jag inte skulle vara någon fara. Förutom disken som jag, hjärtat och ena lillebroren åstadkom, så var det en bror till som skulle äta. Den disken skulle jag klara av på kvällen. När jag sen kommer hem, har två dagars skit som samlats i vardagsrummet, åkt ut i köket, tillsammans med en sjuhelvetes massa disk från gud vet hur många personer. Det såg helt ärligt talat ut som att köksskåpen exploderat och allt innehåll nu låg ute. Jag fattar inte hur man kan vara så äckligt jävla lat att man inte kan ta den förbannade disksvampen en enda gång i sitt liv, och diska! Om man vet att jag har fullt upp med en bebis, men ändå städar och tvättar och diskar, och man vet med sig att man skitar ner onödigt mycket, kan man inte göra en enda god gärning i sitt liv då? Hade det bara varit jag och mitt hjärta så hade jag inte sagt nåt, för det hade ALDRIG samlats så mycket disk, och varför ska han diska när jag går hemma och han jobbar, typ? Men nu är vi tre i hushållet, varav jag inte har nånting med den ena att göra. Jag/vi köper hem mat och grejer, och diskar/tvättar/städar, och tredje personen äter upp allt, slösar duschkräm som f a n (och allt annat med, för den delen) skitar ner med disk och femhundra par skor, och det är jag som får städa upp. Det är mina popcorn/granatäpple/diskmedel som helt plötsligt tar slut utan att jag själv fått användning av det.
Senaste exemplet är världens största diskmedelflaska. Från en dag till en annan är det helt plötsligt hällt vatten i den, och diskmedlet är inte längre lika drygt och har nu tagit slut på nästan en vecka istället för en månad som jag kunde fått det att räcka till. Ändå är det ingen som hällt i vatten.. och diskmedlet här brukar användas till att tvätta kläder med, eftersom jag inte låter mitt tvättmedel stå framme till allas förfogande. Då är det bara diskmedlet kvar, och ja.

JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ DETTA SKITET!! GE MIG MIN FUCKING JÄVLA LÄGENHET TILLBAKA NU SÅ LIVET KAN ÅTERGÅ TILL DET VANLIGA! Jag drömmer om ett liv där jag får ha mina saker ifred, där diskmedlet räcker i tid och evighet, där jag kan röra mig fritt i mitt eget hem, där jag kan diska varannan dag om jag känner för det, där halva toalettpappret inte försvinner efter ett toalettbesök och där man slipper köpa duschkräm två gånger i veckan.

Jag är fullt medveten om att detta inlägget blev sjukt gnälligt, men jag är så vansinnigt trött på folk som lever i lyx helt enkelt för att de inte lyfter ett finger eller bidrar med en krona. Igårkväll blev jag tillsagd att skita i disken för den skulle tas om hand idag, av en annan person. Nu är klockan snart 18.00 och den enda disk som blivit diskad är den jag tagit hand om. Jag äcklas när det ser ut så.
Lata jävlar.


Morgongymnastik

Vi har sysslat med lite morgongymnastik, fast förlagt på eftermiddagen. Pillade av Elias kläderna som var alldeles nedspydda och äckliga, tog av blöjan så han kunde lufta sin röda rumpa lite, och funderade på vad vi skulle göra under tiden. Jag vände honom på mage, efter att jag lekt lite med skallran som han rör huvud och ögon efter. Magläge är egentligen bara okej på hans villkor, eller korta stunder. Först var det lite bökigt att få honom platt på mage för han drog liksom in ena armen under sig så att han hamnade på sidan istället, men sen jäklar. Han skulle självklart inte ligga där och lyfte rumpan i luften och drog in benen under sig och försökte flytta på sig. Han kom mest bara sidledes, haha. Det är en envis och stark liten krabat jag har. När han väl kommit på konceptet 'krypa' så blir det nog en jävla fart på honom.
Han blev lite gnällig efter en fotosession så jag fick lägga tillbaka honom på rygg och där ligger han nu och flaxar med armar och ben och ger små söta ljud ifrån sig emellanåt. Jag är så van vid att alla ljud som kommer från honom, är skrik eller början på det. Jag reagerar instinktivt och tittar dit direkt, men då ligger han där och ser så jäkla nöjd ut.
Måste försöka underhålla honom lite, för inatt tyckte han att det var lagom att vara klarvaken vid 02 och 05. Så nu är det slut med sjusovartider under dagen, lille rackare!


Kan man vara sötare liksom? ♥

1 december och exakt ett år sedan

Idag är det första december och exakt ett år har passerat sedan mormor gick bort. Tiden har gått otroligt fort, men inte en dag har gått utan att mormor har dykt upp i mina tankar. Jag minns det som igår att pappa ringde mig på kvällen och sa att jag nog skulle ta och komma förbi så jag kunde säga hejdå till mormor för nu var det nog inte långt kvar. Jag springer oftast och gömmer mig i sådana situationer och jag sa att jag var inte säker på om jag hann, eller nåt sånt. Nån konstig känsla i kroppen fick mig dock att ändra mig, och jag ringde hjärtat och sa till honom att skynda sig hem med bilen. Jag tror till och med att det hade snöat, det var halt ute. Samtidigt som jag kör på den hala motorvägen, sms:ar jag med systerdotter som ber mig hälsa. Vi är hos mormor en stund, till och med morbror Johnny hade varit där, och han hade inte träffat mormor på år och dar.
Jag säger hejdå till mormor, säger att storasyster med familj hälsar och att de skulle komma imorgon, och vi åker hem. Jag har för mig att klockan var 22.45, jag står i duschen och försöker återfå min kroppsvärme, när jag hör hur min mobil ringer. "Fan också.." är allt jag tänker, jag hör hur hjärtat svarar, säger att jag står i duschen och att jag kan ringa tillbaka, hör även hur han sen säger "Jaha.. okej.." och kommer och knackar på dörren. Under mindre än en minut har jag hunnit lipa ordentligt och kan knappt prata. En halvtimme efter att vi har lämnat mormor, gick hon vidare. Jag är helt jävla stensäker på att hon väntade på mig. Mamma hade varit där hela dagen och Mia och pappa hade varit där länge, dom också. Hon var så pass dålig att hon hade kunnat gå bort när som helst under dagen. Hon verkade nöjd med att ha fått sina sista hejdå, från mig och från storasyster med familj. Kände att nu kommer det inga fler, nu kan jag äntligen få träffa min man igen efter 30-nånting år.
Jag önskar att hon kunde komma tillbaka bara för en dag, och träffa Elias. Säkert hade hon fällt nån frän kommentar, haha. Namnet på kusinens barn hade hon ju åsikter om; "Hur kan man döpa sitt barn till Oskar? Han kommer ju bli retad i skolan! 'Oskar, det åskar ute'." Haha.
Hon var galet envis, var snabb med sina kommentarer som inte alltid var lindade i bomull, synd om den som inte kunde ta det, liksom.

Du är saknad varje dag, men vi vet att du nu inte är olycklig för annat än att det är rökförbud i himlen, haha ♥ Ett skyddande öga från dig och morfar är allt vi behöver.

RSS 2.0